Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj08.09.2011, 08:41 (UTC)    
Mesaj konusu: Ana sayfanız kendi kendine değişiyorsa mutlaka okuyun

Casus yazılım, etkinliğinizi izleyip kaydetmesi için bilgisayarınıza kurulan bir tür yazılımdır. Bazı casus yazılım türleri, tuş basmalarınızı ve web siteleriyle başka programlara yazdığınız bilgileri kaydeder ve ardından bu bilgiyi hedeflenen reklamcılık veya kimlik hırsızlığı için kullanır. Bu programlar bilgisayarınıza çeşitli yollarla yüklenebilir, ancak genellikle ücretsiz oyunlar, ekran koruyucular veya animasyonlu imleçler gibi yazılımların içinde gizlidir.

Bilgisayarınıza casus yazılım bulaştığının bazı işaretleri aşağıda verilmektedir:

Web tarayıcınızda isteğiniz dışında eklenmiş yeni araç çubukları, bağlantılar veya sık kullanılanlar öğeleri olduğunu fark edersiniz.

Giriş sayfanız, fare imleciniz veya arama programı beklenmedik şekilde değişir.

Web tarayıcınıza belirli bir web sitesinin adresini yazarsınız, ancak tamamen ilgisiz bir web sitesine götürülürsünüz.

Bilgisayarınız Internet´e bağlı olmadığı halde açılır reklamlar görüntülenir.

Bilgisayarınız bir anda olağandan daha yavaş çalışmaya başlar. Elbette tüm bilgisayar performans sorunları casus yazılımdan kaynaklanmaz, ancak casus yazılım işletim hızında gözle görülür bir değişikliğe neden olabilir.

Bazen bir casus yazılım çalışmakta olsa bile bilgisayarınız hiçbir belirti göstermez. Gizliliğinizi ve bilgisayarınızı korumak için, her zaman Windows Defender veya başka bir casus yazılım önleme programı çalıştırmanızı öneririz. Bilgisayarınıza casus yazılım veya virüs bulaştığından şüphelenirseniz,
Combofix
Norman Malware
Malwarebytes Anti-Malware

Bu üç programdan herhangi birini indirip bilgisayarınızda tarama yaptırabilirsiniz

Alıntı
______________
Mesaj08.09.2011, 11:51 (UTC)    
Mesaj konusu:

Merhabalar bilgisayarınızda casus var mı öğrenmek için çalıştır'a cmd yazıp enterlayın daha sonra çıkan pencereye net user yazın ve karşınıza yöneticiler çıkacak onların içinde Support_388945a0 var ise casus var demektir.
Mesaj08.09.2011, 12:41 (UTC)    
Mesaj konusu:

mobilhakkinda yazmış:
Merhabalar bilgisayarınızda casus var mı öğrenmek için çalıştır'a cmd yazıp enterlayın daha sonra çıkan pencereye net user yazın ve karşınıza yöneticiler çıkacak onların içinde Support_388945a0 var ise casus var demektir.


Ben yazıyor "Support_388945a0" fakat bu HelpAsistant değil mi?
Yardım asistanı diye biliyorum.

______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu