Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj22.09.2011, 06:23 (UTC)    
Mesaj konusu: Affiliate Marketing nedir, nasıl yapılır?

Affiliate Marketing nedir, nasıl yapılır?

Affiliate marketing sisteminin Türkçe karşılığı satış ortaklığıdır. Bu işi internet üzerinden yapılan komisyonculuk olarak düşünebilirsiniz. Affiliate marketing sisteminin mantığı; başkalarının ürünlerinin internet üzerinden pazarlanmasına yardımcı olarak bunun karşılığında komisyon almaktır. Bu iş online olarak tamamen internet üzerinden yürütülmektedir.

Affiliate marketing sistemi son yıllarda internet girişimcileri arasında en popüler kazanç sistemlerinden biri olmuştur. Bu kadar popüler olması son derece doğaldır. Çünkü affiliate marketing hem ürün sahipleri hem de satış ortakları için inanılmaz fırsatlar sunan bir kazanç ve ortaklık sistemidir. Sistemin en güzel yanları; sermaye gerektirmemesi, sıradan internet kullanıcılarının bile yapabileceği kadar basit bir mantığa dayanması ve internet üzerinden yapılmasıdır.

Satış ortakları ürünün satışına yardımcı olarak ürün sahibine kazandırır. Ürün sahibi bunun karşılığında satışına vesile olduğu her ürün için satış ortağına komisyon öder.

Affiliate marketing sisteminin avantajları nelerdir?

Ürün sahibi olmanıza gerek yoktur.

Üretim için para harcamanıza gerek olmadığı için sermayesiz olarak internet işinizi kurabilirsiniz.

Ürünlere ortak olmak için para ödemezsiniz, dilediğiniz kadar ürüne satış ortağı olabilirsiniz.

Ürünlerin müşteriye ulaşmasıyla ilgilenmezsiniz, kısaca ürünler üzerinde hiçbir sorumluğunuz yoktur.

Yüksek miktarda ürün almak, stoklama yapmak, kargo ile uğraşmak, vergi tutarlarıyla uğraşmak gibi sorunlarınız yoktur.

Ürün alıcılarının soru ve sorunlarıyla siz ilgilenmezsiniz.

Hiçbir şekilde yüz yüze satış yapmak zorunda değilsiniz.

Bütün dünyaya ürün ve hizmet satabilirsiniz.

Neredeyse sıfır riskli bir iştir.

Çok yüksek gelirler elde edebilirsiniz.

Bir web sitesi sahibi olmanıza gerek yoktur.

En önemlisi de size onu yap bunu yap diyen, her işinize karışan, yaptıklarını hiçbir zaman beğenmeyen bir patronunuz ya da müdürünüz yoktur.

Affiliate marketing sisteminde sadece internet kullanarak bir web sitesine dahi ihtiyaç duymadan, dünyanın herhangi bir yerinde yaşayan hiç tanımadığınız insanlara ürünler pazarlayabilirsiniz. Örneğin, Fransa’da yaşayan birine ihtiyaç duyduğu bir bilgisayar programını veya İspanya’da yaşayan birine dil eğitim kursu pazarlayabilirsiniz. Pazarlayabileceğiniz on binlerce ürün var.

Peki, bu ürünleri satın almak isteyen potansiyel müşterileri nasıl bulacaksınız?

Aslında bu işi kolay yapanda bu kısmın çok basit olmasıdır. Çünkü siz müşterileri aramayacaksınız onlar sizi bulacaklar.

Peki, bu nasıl olacak?

Bunun için dünyanın en büyük arama motoru olan Google kullanılmaktadır. Google sayesinde dilediğimiz ürünü dakikalar içinde milyonlarca potansiyel müşteriye ulaştırabiliriz. Bir ürün satın almak istediğimizde ilk araştırma yaptığımız yer Google arama motorudur. Son yıllarda internet pazarlamacılığında yaşanan gelişmeler sayesinde Google affiliate marketing (satış ortaklığı) yapan girişimciler için inanılmaz bir gelir kaynağı haline gelmiştir.

Google’da arama yaptığımızda üstte farklı renkte olan ilk üç sıra ve sağ tarafta karşımıza çıkan bağlantılar reklamlardır. Kısacası pazarlamak istediğiniz bir ürünü sadece dakikalar içerisinde Google aracılığıyla milyonlarca insana ulaştırabilirsiniz.

Örnek olarak kendimizi ele alırsak, herhangi bir ürün aradığımızda ilk olarak Google’da arama yapıyoruz. Bu aramayı gerçekleştirdiğinizde karşınıza gelen arama sonuçlarında bu ürünlerle ilgili Google’a reklam verenlerin bağlantıları çıkacaktır. Bu ürünlerin satış ortaklığını yapan insanlar kendilerine verilen özel linkler ile Google’a reklam verirler. Reklam metinlerini potansiyel müşterilerin ilgisini çekebilecek şekilde hazırlarlar.

Aramayı yapan kişi reklam verenin bağlantısına tıkladığında ürünün resmi satış sitesine yönlendirilir ve ürünü satın alırsa satış ortağı yani reklam veren bundan komisyon kazanır. Kısacası ürünleri pazarlamak için kimdeye dil dökmüyorsunuz, kargo, fatura, stok gibi işlere karışmıyorsunuz. Aslında ürünle ilgili hiç bir şeyden sorumlu değilsiniz. Çünkü siz sadece internet üzerinden ürün sahibi ile müşteri arsında köprü görevi görüyorsunuz. Bu işlemi gerçekleştirmek için Google arama motorunu kullanıyorsunuz. Dünyada milyonlarca internet kullanıcısı var ve internet pazarlamacılığı çok hızla büyüyor. Google Aracılığı ile her gün yüz binlerce ürün milyonlarca insana ulaşıyor. Bu ne kadar büyük bir pazar farkında mısınız?

Google satış ortaklığı sisteminin sadece bir yüzünü oluşturmaktadır. Bu sistemi Facabook, Twitter,msn ve bloglar gibi alanlarda kullanarak ta çok yüksek kazanç elde edebilirsiniz. Günlük hayatta sırf zaman öldürmek için Facebook’ta çeşitli paylaşımlarda bulunuyoruz. Hep yaptığınız şeyleri yaparak bu paylaşımlardan para kazanabilirsiniz.

Yüksek ziyaretçisi olan web siteniz veya bloğunuz varsa bu işten inanılmaz kazanç sağlayabilirsiniz. Sitenizin içeriğine uygun ürünlere bağlantılar vererek ziyaretçileri bu ürünlere yönlendirebilir ve satılan ürünlerden komisyonunuzu alırsınız. Örneğin sağlık üzerine bir web siteniz veya bloğunuz olduğunu düşünelim. Burada diyet ürünlerinin satış ortaklığını yaparak çok iyi para kazanabilirsiniz. Ya da internet alanında bir web siteniz varsa burada çeşitli web, grafik tasarım veya seo, sem ürünlerinin satış ortaklığını yapabilirsiniz.

Online satış ortaklığını herkes yapabilir. Fakat bu işte başarılı olabilmeniz için bazı püf noktalarını bilmek gerekiyor. Yüksek Kar Marjlı Ürünlerin Kaynakları, Para Kazandıracak Ürünleri Seçme Kriterleri, Google AdWords Kampanya Yönetimi, Ürün Test Yapma Metodları, Etkili Adwords Reklam kampanyalarını nasıl oluşturursun, Test Kampanyası için gerekli süre…vs gibi daha bir çok kilit bilgiye ihtiyacımız var. Affiliate Marketing sistemi ülkemizde yeni yaygınlaşıyor olsa da son dönemde Kazanç sistemi eğitim seti ile yükseliş kazanmıştır. Bu kaynak Türkiye’de yayınlanan ilk Türkçe affiliate marketing eğitim setlerinden biridir. Online kazanç sağlamayı ciddi anlamda düşünen herkese bundan faydalanmasını tavsiye ediyorum. Affiliate marketing (satış ortaklığı) ile internetten para kazanmak için gereken tüm bilgileriburada bulabilirsiniz.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu