Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj23.09.2011, 10:48 (UTC)    
Mesaj konusu: Cilt Sağlığında Vücudun Bölgeleri

Site Adresi:sagliksiteniz.com

Kuruluşu Tarihi:2008

İçerik:Sağlık Adına Herşey

Tanıtımı:


Cildimiz yaz boyunca maruz kaldığı güneş ışığından, aşırı terden havuz ve deniz suyunun yaptığı tahribattan sonra bağışıklık yıkılır. Doğal iyileştirme mekanizmalarıyla çoğu hasar kendiliğinden tamir olur. Sonbahar geçiş dönemidir. Ancak kış aylarının soğuk ve kuru havası, giyilen kıyafetlerin yünlü ve kapalı olması gibi nedenler özellikle hassas ve kuru tenlerde problem yaratmaya başlar. Başlangıçta sadece kuruluk ve kaşıntılar varken gitgide kaşıntı sonrasında kabarıklıklar ve kızarıklıklar, yaralar pullanmalar olmaya başlar. Ekzema tablosu ortaya çıkar. Cilt sağlığı ile ilgili doktorların özellikle kış aylarında sık karşılaştığı hastalıkların başında aşırı soğuk ve kuru havanın deri ve tırnak üzerinde yaptığı olumsuzluklar gelir.


[B]En Şiddetli Hangi Bölgeler Etkilenir?
[/B]
Çoğunluk ile el, yanaklar, ağız çevresi, ayaklar ve bacaklarda çeşitli kızarıklık ve kaşıntı olur. El ve ayak üzerinden başlayıp parmaklarda yarılmalar ve kanamalarla giden durum şiddetli kaşıntı yapar. Bu durumlardan savunmak için özellikle kullanılan sabunların nemlendirici içeriği yüksek ürünler olması gerekir. Grip salgınları sırasında kullanılan anti bakteriyel ürünler özellikle kurumayı ve tahrişi arttırır. Anlatılan yakınmaların ortaya çıkmasını kolaylaştırır. Sabuna dikkat etmenin yanı sıra gün içinde sık sık nemlendirici kullanmak şarttır. Gece vaselin gibi daha yağlı merhemler tercih edilmelidir.
Ev hanımları deterjanla çok temas ettikleri için sayılan şikayetleri daha fazla yaşarlar. Böyle zamanlarda mutlaka ev işleri sırasında koruyucu eldiven takmak,sabun ve nemlendirici önlemlerine dikkat etmek gerekir.

Nasıl Önlem Alabiliriz?

Ağız ve yanak çevresinde soğuğun etkisiyle çeşitli şişme ve ya kızarıklık oluşur. Sabah evden çıkmadan önce cilt sağlığı tipine uygun nemlendiriciler sürmek gerekir. Gün boyu kapalı ortamda kalınıyorsa arada pencerelerin açılması kuru havanın dengesini sağlar. Ayrıca ortamda mümkünse soğuk buhar cihazı bulundurulmalıdır.
Dudak Sağlığına Dikkat Çok Dikkat Etmeliyiz !
Dudaklarda kuruluk ve hassasiyet çoğunluk ile soğuk havayla daha çok artar. Dudakların kesinlikle sık sık dudak koruyucu kremlerle nemlenmesi gerekir. Küçük çocuklar dudaklarını yaladığında veya diş çıkarma nedeniyle tükürük salgısı fazla olduğunda ağız çevresinde aylarca devam eden ekzema geliştirirler. Tedavisi zordur. En başta nemlendiricilerle dudak ve ağız çevresi korunursa bu durum gelişmez.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu