Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj23.09.2011, 13:18 (UTC)    
Mesaj konusu: En Önemli Sağlık Bilgileri

Site Adresi:saglikraporum.com
Kuruluşu Tarihi:2001
İçerik:
Tanıtımı:

Sağlık raporu bir çok insana can sıkıcı olarak görünse de alınması zorunlu olan bir rapordur. İş başvurunuz kabul edildiğinde işe girmek için istenen, evlenme isteğinizle gittiğiniz nikah dairesinden sağlıklı bireyler olduğunuza dair istenen, ehliyet alırken, vize işlemleri yapılırken kısacası hayatınızda önemli olan rapordur sağlık raporu. Çalışma yaşamı ile ilgili konan kanunlar gereği de sağlık raporuna ihtiyaç duyulmaktadır. Ağır ve tehlikeli işlerde çalışabilmek için gerekli olduğu gibi çocuk ve genç işçilerinde belirli zaman aralıklarında alması şart olan belgedir.


Sağlık raporunun içeriğinde; göz muayenesi, kulak-burun-boğaz muayenesi, hariciye muayenesi ( eklem hareketlerini kontrol eder ) gibi önem arz eden rahatsızlıklara bakan muayeneler bulunur. Gerektiğinde kan testi yapılıp, göğüs filmi de çekilmektedir.Doktorunuz bu başlıca muayeneleri yaparak size sağlık raporunu verir. Herhangi bir sağlık sorununuz varsa bu raporunuzun ilgili kısmında belirtilir. Sağlık raporu bazen farklı fiyatlandırmalarda olabilir, kesin olarak verilen raporun bir fiyatlandırılışı yoktur. Bunun sebebi raporun hazırlanma aşamasında gerek duyulacak bazı testlerin değişiklik göstermesidir.Sağlık raporu almak artık eskiden olduğu gibi bir çileye dönüşmekten daha uzaktır. Bu rapor devlet hastanelerinden alındığı gibi özel hastanelerden, polikliniklerden ve sağlık ocaklarından da alınabilir. Sağlık raporunu isteyen kurum bu yerleri belirleyebilmektedir de. Bazen sağlık ocağından alının rapor yeterli olurken bazen ise devlet hastanesinden istenmektedir. Sağlık raporu alınacak yerin belirlenmesinde o raporun hangi sebep ile alındığı önemli rol oynamaktadır
Sağlık raporu almak için gerekli belgeler, almayı istediğiniz raporun özelliğine göre değişmektedir. Tam teşekküllü bir rapor almak istediğiniz de 3 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopiniz ve niçin almak istediğini belirten ilgili makama verilmek üzere yazılan dilekçeniz olmalı. Gerekli olacak belgeleriniz hastalık raporları için farklı, durum bildirir raporlar için farklı, evlilik sağlık raporları için daha da farklıdır.
Daha detaylı bilgi için http://www.saglikraporum.com adresini ziyaret edebilirsiniz…
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu