Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj05.01.2012, 11:04 (UTC)    
Mesaj konusu: Allah'a İşimiz Düşer mi ?

Allah'a İşimiz Düşer mi ?

İlk Müsülman Türk Devletlerinden biri olan Gazneliler devletinin en büyük ve değerli hükümdarlarından biri olan ve tarihte ilk defa “sultan” adını alan Sultan Mahmut, İslamı yaymak için Hindistan’a on sekiz sefer düzenlemişti. İşte bu seferlerinden birinde çok şiddetli bir direnme ile karşılaşmış, zafer kazanacağından şüpheye düşmüştü.
Tam bu zor durumda iken Allah’a şöyle yalvardı: “Ey Rabbim, bu savaştan galip çıkarsam, aldığım bütün ganimetleri yoksullara dağıtacağım.”
Netıcede Sultan Mahmud galip geldi ve çok kıymetli ganimetlere sahip oldu. Gazne’ye döndüklerinde elde ettikleri bütün ganimetleri yoksullara, muhtaçlara dağıtmaya başladı.
Fakat bazı vezir ve komutanlar araya girip, “Aman Sultanım ne yapıyorsunuz, bunca değerli ganimetler, altınlar, inciler fakir fukaraya dağıtılır mı?Hem onlar bunların kıymetini ne bilecek? Üstelik devletin hazinesinin bunlara ihtiyacı var” diyorlardı.
Sultan Mahmud bunu Allah’a verdiği sözün gereği olarak yaptığını, kendisi için bir adak olduğunu söyledi.Adamları yine itiraz ettiler: “Efendimiz önemsiz olanları dağıtın, değerli olanları hazineye ayırın, bütün memleketin bunlara ihtiyacı var” dediler.
Sultan Mahmud’un kafasını karıştırdılar. O zaman Gaznede yaşayan, doğruyu ve hakikati kellesi pahasına söylemekten çekinmeyen bir zat vardı. Sultan Mahmud onu çağırıp durumu anlattı ve fikrini sordu. O büyük zat şöyle dedi:
“Sultanım bunda kararsızlığa düşecek bir taraf yok. Çok basit bir tercih karşısındasınız. Eğer Allah’a bir daha işiniz düşmeyecekse hemen adamlarınızın dediğini yapın, ganimetleri hazineye koyun.Ama Allah’a tekrar işiniz düşecekse verdiğiniz sözü tutun,adağınızı yerine getirin, ganimetleri yoksullara dağıtın”
Mesaj05.01.2012, 20:57 (UTC)    
Mesaj konusu:

Gerçekten çok mantıklı bir cevap.Allahu tealaya her saniye her dakika her nefesi alıp verişimizde muhtacız.Sadece biz insanlar değil bütün kainat ve evren buna muhtaz.Rabbim sen bizi yalnız ve başıboş bırakma...Amin..
______________
Gök Kubbede Hoş Bir Sadâ Bırakmak Değil midir Hayat..? Umarım Geriye Hoş Bir Sadâ Bırakabilmişimdir.Söz Uzar,Kesmek gerektir...Vesselam... M.Said BAŞAR
Mesaj06.01.2012, 08:02 (UTC)    
Mesaj konusu:

imanfedaisi yazmış:
Gerçekten çok mantıklı bir cevap.Allahu tealaya her saniye her dakika her nefesi alıp verişimizde muhtacız.Sadece biz insanlar değil bütün kainat ve evren buna muhtaz.Rabbim sen bizi yalnız ve başıboş bırakma...Amin..


Amin !!!

Her nefeste canımızı iki kere bağışlayan rabbimize elbette ne kadar şükretsek azdır ...
______________

İnsanlar ikiye ayrılır. Vaktini beşe ayıranlar ve vaktini boşa ayıranlar ...
Necip Fazıl KISAKÜREK
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu