Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj16.01.2012, 12:13 (UTC)    
Mesaj konusu: Google "kötü işler" çevirdiğini itiraf etti!

Google'ın bir rakibinin arkasından çevirdiği bu garip iş, herkesin kafasını karıştırdı!

Kendini "Do no evil" ("kötü işler yapma") sloganıyla tanıtan internet canavarı Google, Kenyalı bir rakibinin veritabanına eriştiğini ve çalışanlarını çalmaya çalıştığını itiraf etti. Ülkenin en büyük çevrimiçi iş dizinini meydana getirdiğini söyleyen Mocality, müşterilerinin Google çalışanları tarafından arandığını, gizli bir operasyon yoluyla kaçırılmaya çalıştığını iddia etmişti.

Mocality müşterilerine Google'ın Mocality ile ortak olduğunu söyleyen Google çalışanları, Mocality'nin işinde dolandırıcılık yaptığını da müşterilere söylemiş. Google ise bu iddiaları kabul etti. Google ürün ve mühendislik yardımcı başkanı Nelson Mattos tarafından yapılan açıklama ise şöyle oldu:

"Google projesinde çalışan bir takımın Mocality'nin verilerini uygunsuz bir biçimde kullanması ve Mocality ile olan ilişkimizi yanlış temsil etmesi bizi çok utandırdı. Mocality'ye büyük özür dileklerimizi ilettik." "Bunun nasıl olduğunu hala araştırıyoruz ve tüm bilgileri topladığımızda işin içindeki kişilerle ilgili gereken işlemi yapacağız."

Bakalım Google, bu olayı nasıl çözüme kavuşturacak.

______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu