Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj05.02.2012, 10:56 (UTC)    
Mesaj konusu: 7 Şubat’ta Yeni Bir Sistem Daha Geliyor!..

2012 kışı ülkemizde uzun yıllar hafızalarda kalacak hava olaylarıyla devam ediyor. Azor ve Sibirya yüksek basınçlarının birleşmesiyle kıta genelinde hakim olan kuzeyli hava akımları nedeniyle soğuk hava dalgalarının ardı arkası kesilmiyor. Bunlardan biri daha 7 Şubattan itibaren Balkanlar üzerinden gelerek yurt genelinde etkili olacak.

Şubat ayı ortalarına kadar etkisini sürdürecek bu soğuk ve yağışlı hava dalgasının ardından çok yüksek ihtimalle Sibirya kökenli ve 2012 kışının en şiddetlisi diyebileceğimiz bir başka soğuk hava dalgasının etkisi altına gireceğiz ki bu sistemin de ömrü de bir hayli uzun olacağa benziyor. Kısacası şubat ayı çok çetin kış koşullarıyla geçecek gibi gözüküyor. O sistemle ilgili detayları önümüzdeki haftadan itibaren buradan paylaşmaya çalışacağız. Mevcut uzun vadeli tahmin verilerine göre mart ayının ilk günlerinden itibaren sıcaklıkların artışa geçmesi sıcaklıkların da mevsim noramllerine dönmesi bekleniyor.

Cooper adı verilen Sibirya yüksek basıncına bağlı soğuk havan dalgasıyla taşınan çok soğuk havanın Karadeniz üzerinden geçerken kazandığı nemle oluşan deniz etkisiyle kar sağanakları pekçok kişinin tahmin edemediği yoğunlukta bir kar yağışına ve yer yer 1 metreyi aşan kar örtüsüne neden oldu.
Mesaj05.02.2012, 11:15 (UTC)    
Mesaj konusu:

Uzun süredir ne Antebe ne de İzmire kar yağıyordu. Çok şükür bu yıl yağdı. Ne yaz nede kış olduğu belliydi. 8 yaşında bir kızkardeşim var en son o doğduğunda dolu dolu bir kar yağmıştı Antebe. Çok şükür ki bu sene 8 yıl öncesi gibi kar yoğunluğu oldu. Kışın tadını aldık . Kısacası rahmet ve bereket geldi diyebilirim. İnşAllah kışın kar yazında bereket eksik olmaz..
______________
Gök Kubbede Hoş Bir Sadâ Bırakmak Değil midir Hayat..? Umarım Geriye Hoş Bir Sadâ Bırakabilmişimdir.Söz Uzar,Kesmek gerektir...Vesselam... M.Said BAŞAR
Mesaj05.02.2012, 11:23 (UTC)    
Mesaj konusu: s

evet ya yarıyıl tatili bile geçiremedik hep kar yağdı Very Happy Very Happy
Mesaj05.02.2012, 12:26 (UTC)    
Mesaj konusu:

Evet dediğiniz doğru 2004 den beri güzel kar alamıyorduk alsakta bir iki günlük kar yağışları oluyordu . ama 2012 yılı geleneki bozdu ve artık 5 günlük kar yağışları oldu 7 şubatta bu sistem biraz daha etkili 2004 geçicek bir sistem bu 1 haftalık kar yağışı diyebiliriz . antepe etkili yoğun kar yağışı gelicek ama izmire gelirse hafif kar yağışları olabilir ama benim tahmince izmire karlakarışıkyağmur olucak sorularınızı görüşlerinizi bizim sitemizde paylaşabilirsiniz iyi günler Smile

http://www.havaturkiye.tr.gg

Saygılar...
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu