Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj13.04.2012, 18:01 (UTC)    
Mesaj konusu: Öğrenmeye duyulan açlık

İnsanların içerisinde her zaman yeni şeyler öğrenmeye duyulan bir açlık mevcuttur. Bilişim dünyasında yaşayan ve kendisini bilişim dünyasının bir parçası olarak gören her insanda bu açlık diğer insanlardan daha fazladır. Çünkü Bilişim Teknolojisi sürekli gelişen ve hızlı yol alınan bir alandır. Bu ortam BT ye ilgi duyan ve BT içinde bulunan insanlarda öğrenme, yeni bir şeyler üretme ve diğerlerinden farklı olma isteğini en üst seviyeye çıkarmıştır. Sosyal mühendislik açısından öğrenme açlığının lehimize kullanılabileceği bir durumdan söz etmek istiyorum.
Bir site yöneticisinde bu öğrenme açlığı, sitesini sürekli geliştirmek, mevcut sitelerden geri kalmamak, sitesinin güncel gelişimlerle uyumlu ve kendi has bir şablonun olması şeklinde ortaya çıkar. Bu şekilde sitesinin kullanıcı sayısı ve hitinin artıracağını da düşünür. Bu yönde araştırmalar yapar, yeni kodları yazmaya çalışır veya yazılmış eklentileri kendi sitesinde denemeye çalışırlar. Bu da Sosyal Mühendisler için istediklerini almak için bir fırsat doğurmaktadır.
Şöyle ki; SM olarak, hedef site yöneticisinin sitesi gibi bir şablon ve aynı dilde bir site kurarsak. Bu tarz bir sitede olabilecek en iyi ve kullanışlı eklentileri ile siteyi süsleyerek hedef site yöneticisinin dikkatini üzerimize çekerek hedefe bu konuda uzman olduğumuz izlenimini verebiliriz. Ona her konuda hedefe yardımcı olabileceğimize kanısını kuracağımız iyi ve planlı bir iletişim sayesinde sağlayabiliriz.

Bu benim aklıma gelen bir kullanım şekliydi bir başka arkadaşım daha farklı bir yaklaşım ile başarı şansını arttıracak bir şekilde insanların içindeki öğrenme açlığını lehine kullanabilir.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu