Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj12.07.2013, 15:06 (UTC)    
Mesaj konusu: Google Penguen Botu Algoritması-Web Siteleri Üzerine Etkisi

Google Penguen Botu Algoritması-Web Siteleri Üzerine Etkisi

Kişisel ya da kurumsal web sitelerimizin Google arama motorunda daha üst sıralarda çıkmasını sağlayan arama motoru optimizayonu (Seo) işlemi, çeşitli faktörler göz önünde bulundurularak gerçekleştirilmekte olup bu işlemlerin Google arama motorunun algoritmalarıyla ters düşmemesi gerekmektedir. Google sürekli olarak algoritmalarını güncellemekte ve web sitelerinin orijinal içerik gibi detaylarını göz önünde bulundurarak gerçekten hak eden sağlam sitelerin ön plana çıkmasını sağlamaktadır. Google’ın son algoritmalarından biri olarak karşımıza çıkan penguen botu, bazı spam sitelerinin önüne geçmek ve daha kaliteli sonuçlar vermek adına oldukça önemli bir yere sahiptir.

Google’ın uzun çabaları sonucunda güncellenen penguen algoritması tamamen kullanıcı dostu bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Google arama motorunda arama yapan kullanıcıların gerçekten ulaşmak istedikleri bilgiyi kendi içerisinde analiz ederek web sitelerinin içeriğiyle karşılaştıran bu bot sayesinde kaliteli içeriği olan web siteleri ön plana çıkmakta ve başarılı bir şekilde görevini yerine getirebilmektedir. Bir hayli geliştirilmiş olan bu algoritma sayesinde kullanıcıların işlerine yaramayan spam siteleri ile vakit kaybetme sıkıntısından tamamen kurtuluyor.

Kaliteli bir içeriğe sahip web sitesinin hakettiği konuma gelmesini sağlayan penguet botu sayesinde yaşanılacak olası zaman kayıplarının önüne geçilmekle birlikte bilgisayarınıza zarar verecek kötü içerikli web sitelerinin puanı bir hayli gerilemiş bulunuyor. Çeşitli arama algoritmaları sayesinde daha da işe yarar bir konuma gelen Google arama motoru artık rakiplerine oranla çok daha güncel ve güçlü bir sistem olarak ön plana çıkmaktadır.

Çeşitli konulardaki web sitelerinin gerçekten amaca hizmet etmek amacıyla açılmış olması bu güncellenen algoritmadan maksimum verim almanıza neden olacaktır. Konu ile ilgisi olmayan çeşitli etiketlerle donatılmış makalelerin yer aldığı web sitelerinin tamamen tıklanma sayısını artırmaya yönelik açılmış olması, penguen botunun azizliğine uğramaktadır. Güncellenen bu algoritmadan sonra web sitesi içeriğinizin kesinlikle amaca hizmet ediyor olması sitenizin geleceği için büyük önem arz etmektedir. Muhtemel yanılgılarla kullanıcılar tarafından hit almak isteyen web sitesi yöneticilerini bir hayli hüsrana uğratan bu bot sayesinde gülen taraf kullanıcılar olacak.

Tamamen kullanıcıların vakit kaybı yaşamamaları ve istedikleri içeriklere kolay ve hızlı bir şekilde ulaşarak işlemlerini gerçekleştirmeleri amacıyla güncellenen bu algoritma gerçekle alakası olmayan sahte etiketler için kabus oluyor. Web sitenizin içeriği doğrultusunda oluşturacağınız gerçek ve doğruyu yansıtan etiketler ile web sitenizin hitini bir hayli artırabilir ve Google arama motoru’nun güvenin sağlayarak spam site olma tehtidinden uzaklaşabilirsiniz.
Sahte etiketler ile kullanıcı çekmeye ve hit almaya çalışan çeşitli film izleme sitesi, müzik sitesi ya da içeriği tamamen saçma verilerden oluşan web sitelerinin artık tamamen dibe vuracağı ve gerçekten amaca hizmet eden kaliteli bir içerik ile kullanıcılarına gerçekçi bir hizmet sunan sitelerin ön plana çıkarak hit almasını sağlayan penguen botu ile webte artık güvenli olarak gezinebilecek ve yapacağınız işler ile zaman kaybetmeyeceksiniz.

Yeni bir web sitesi oluşturan ve sitesinin arama motoru optimizasyonu (Seo) işlemini yaptırırken makalelerde gerçekçi içerikler ve etiketler kullanan kişiler için oldukça faydalı olacak penguen botu sayesinde aradığınız kullanıcılar zaman içerisinde sitenize akın edecektir. Sizlerde web sitenizin Google arama motorunda olan rütbesini kat kat artırmak istiyor ve kendinize geniş bir kullanıcı kitlesi oluşturarak kaliteli içerikleriniz ile hem sağlam bir hizmet vermek hem de bu kaliteli hizmeti iyi bir gelire dönüştürmek istiyorsanız penguen botu kriterlerini göz önünde bulundurarak içeriklerinizi geliştiriniz.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu