Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj09.08.2013, 14:40 (UTC)    
Mesaj konusu: Windows 8.1 Başlangıç Ekranını Düzenlemek

Windows 8.1 Başlangıç Ekranını Düzenlemek
Geride bıraktığımız 2013 yılının Ekim ayında kullanıma sunulan Windows 8 dokunmatik panelli sistemler hedef alınarak hazırlanmıştı. Bu nedenle işletim sisteminde geleneksel Başlat butonu ve menüsü kaldırılıp dokunmatik ekranlı bilgisayarlarda konfor sağlayan Başlangıç ekranı konumlandırıldı. Başlangıç ekranında Windows Mağazası üzerinden indirilebilen ücretli/ücretsiz uygulamaların kutucukları, birçok uygulamanın sahip olduğu “Live Tile” adı verilen internet üzerinden aldığı verilerle güncellenen canlı uygulama kutucukları ve geleneksel masaüstü programlarının kısayolları var. Windows 8′de Başlangıç ekranını düzenlemek adına az sayıda seçeneğe yer veriliyordu. Windows 8.1 Başlangıç ekranını düzenlemek için ise daha çok seçeneğin bulunduğunu görüyoruz. Bu yazımızda Windows 8.1 Başlangıç ekranındaki yeniliklere kısaca değineceğiz ve Windows 8.1 Başlangıç ekranını düzenlemek için kullanılabilecek seçeneklere daha yakından bakacağız.

Windows 8.1 Başlangıç Ekranını Düzenlemek
Windows 8.1 güncellemesinde Başlangıç ekranını düzenleme adına bazı seçeneklerin yer aldığını görüyoruz. Windows 8.1’de ince animasyonlar içeren dinamik Başlangıç ekranı arka planları, Başlangıç ekranı uygulamalarının kutucuklarını yeniden boyutlandırma ve sınıflandırma seçenekleri var. Şu anda balık içeren yalnızca bir adet dinamik Başlangıç ekranı arka planı olsa da final sürümle birlikte daha fazla görselin yer alması muhtemel. Geçerli masaüstü arka plan görselini Başlangıç ekranı arka planı olarak kullanmak da mümkün. Bu işlemi nasıl gerçekleştirebileceğinizi daha önce buradaki yazımızda aktarmıştık.

Başlangıç ekranında herhangi bir uygulama kutucuğunu yeniden boyutlandırmak için kutucuğa sağ tıklayın ve alt kısımda beliren çubuktan “Yeniden boyutlandır” ı seçin. Buradan “Büyük”, “Geniş”, “Orta”, “Küçük” seçeneklerinden herhangi birini tercih edebilirsiniz. Windows 8’de bu kısımda yalnızca iki seçenek kullanılabilir durumdaydı. Başlangıç ekranında uygulama gruplarını düzenlemek için boş bir alana sağ tıklayın ve alt kısımda beliren “Özelleştir” butonunu kullanın. Başlangıç ekranı uygulama gruplarının adlarını değiştirebileceğinizi göreceksiniz. Sürükle – bırak yöntemiyle çok sayıda uygulama kutucuğunu Başlangıç ekranı üzerinde taşıyabilmek de mümkün. Windows 8’de çok sayıda kutucuğu aynı anda taşıma olanağı sunulmuyordu.

Kaynak: windowsum.com
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu