Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj13.02.2017, 15:24 (UTC)    
Mesaj konusu: Websiteleriniz Neden Yükselmiyor?

Biliyorsunuz, bedava-sitem formuna artık takılmıyorum. Hani en çok okura sahip bir blog sahibi olarak ne zaman tüyolarımı forumdaki genç kardeşlerimle paylaştığım bir konu açsam, ya o konu kilitlenir, ya kaldırılır vs vs.

Hani bir forumda op olmak, sırf opluk yapmış olmak için bir konuyu kilitleyecek ya da en çok okuru olan blog/website sahibine kendisinin sitesine kimse uğramıyor diye kıskançlıkla hareket edebileceğin insanlara değil; o formun gelişmesi için gerçekten de emek veren insanlara verilseydi, şu an bedava-sitem gerçekten de muhteşem bir yer olurdu. Ama bakıyorsun… 3-5 kişiden başka bedava-sitem’de opluğu hakkıyla yaptılar diyebileceğim kişi sayısı, üzgünüm 5’i geçmez. Kimdir onlar, Cunobag hocamdır, Afili Yalnızlık’tır ve adları şu an aklıma gelmeyen diğer birkaç kaliteli arkadaşımızdır.

Dostum, bana insanların çokluğundan bahsetmeyin. Ben, sitemde günde 500 yorum yapıldığı günler de olduğu halde günde 40.000 okuyucuya adaletle hükmettiğim, aralarında hiçbir ayrım yapmadığım için onlar da bana vefa gösteriyor ve teveccühlerini eksik etmiyorlar. Sizse burada kaç tane op bir forumu yönetmekten bahsediyorsunuz.

Şöyle bakıyorum arada foruma acı acı… Kaç kişi kalmış forumda…. Kaç kişi benim gibi küstürülmüş, forumdan soğumuş…. Dostum, tabii ki küserim…. Her konu açışımda, bana kıskançlığı garezi malum bir opun konuma kilit vurmasından tabii ki küserim. Örnek site diye nerden baksan 1 haftada sadece tasarımı şık diye bir site örnek gösteriliyorsa, örnek siteler forumda opluk yapanlara, tanıdıklara fln peş-keş çekiliyorsa tabii küserim.

Hani yanlış anlamayın, ergen de değilim. Bana okuyucularım zaten teveccühleriyle başıma “Türkiye’nin en çok okunan blogu” tacını takmış; başka taltife ihtiyacım yok ki… Ama emek vermişsem ve o backlinkle günde 40.000 ziyaretçiden 60.000-70.000 ziyaretçiye ulaşacaksam elbette bu benim için önemlidir.

Dostum… Şunu söyleyeyim… Ben, bol resimli şık bir tasarım da giydiririm siteye. Hiiiç sorun değil…. Ama biliyorum ki Google, o zaman sitemi yerin dibine sokar! Başından beri dedim…. Google’de yükselmeniz için açılmayan, resimsiz bir tasarım yapmalısınız diye. Geç açılan bir siteye neden ziyaretçi göndersin ki Google?

Yani siz en başından beri bol resimli tasarımlar yerine renk kodlarıyla inşa edilmiş tasarımlar yapsaydınız, vallahi şu anki hitiniz 10.000’den aşağı olmazdı!!!

Ama ne yaptı bedava-sitem? Örnek sitelere başarılı siteleri değil de şık ama çok geç açılan siteleri seçti. Forumdakiler de başarılı site demek ki tasarımlı, resimli siteler diye bunu örnek/kıstas aldı. Dostum aklın alıyor mu, insanların Google’de bir şey arayıp kazara sitene rast geldiklerinde, oooo, ne kadar güzel tasarımlı bir site diye websiteni takip edeceklerine? Aklınız alıyor mu Google’nin resimle dolu bir websitesine ziyaretçi göndereceğine, sitenizi yükselteceğine….

Atın tüm tasarımlarınızı…. Renklerle, renk kodlarıyla çalışın görün bak emeklerinizin karşılığını kat kat alacaksınız… Eğer rekabet edecekseniz, siteniz en hızlı nasıl açılıyor bunu kıstas alın. Kodları sıkıştırın…. (Mesela benim kullandığım kod sıkıştırma sitesi şudur: http://htmlcompressor.com/compressor/)

Yani bırakın resmi, websitenizde gereksiz hiçbir karakter, gereksiz bir boşluk bile olmasın! İşte o zaman günlük hiti okuyucu sayısı 10.000’i aşan siteler kurarsınız! İki şey önemli Google için… En önemlisi ÖZGÜN İÇERİK, ikincisi HIZLI AÇILAN SİTE! Takmıyor ki bu sitenin tasarımı güzel, şık, bilmem ne!

Paylaşacaklarım sadece bunlardı. İncelik edip okuyan herkese teşekkür ederim… Emeklerinizin karşılığını almanız dileğiyle….

Akhenaton.
______________

gizliilimler.org / 4kitap.tr.gg / mehmetakifardic.tr.gg
Mesaj14.02.2017, 20:22 (UTC)    
Mesaj konusu:

Maalesef buralarda ben de toyum Sad Ama maalesef dediğiniz çoğu şey şu anda katılmak zorunda hissettiğim şeyler.

gizliilimler yazmış:
Şöyle bakıyorum arada foruma acı acı… Kaç kişi kalmış forumda…. Kaç kişi benim gibi küstürülmüş, forumdan soğumuş….

En çokta bu.Üzülerek söylemeliyim ki,bedava-sitemin gelişimi durmuş gibi.Örnek verecek olursak Wix...Adamlar bir ton eklenti,şık temalarla siteleri süslüyor.Hem oradaki premium daha uygun gibi.Keşke bedava-sitemde böyle olsa.Bura benim ilk site heyecanım (ciddi olarak).Ve bu da ilk sitem.(Vaktinde bunu da bırakmıştım nedenini bilmiyorum.Ama hatırladığım tek şey ücretsiz hostingden site açıp bıraktığımdı.)Umarım bedava-sitem tekrar bedava site açma konusuna liderliğe oturur.Ben buranın kötülüğünü asla ve asla istemem.İsteseydim burada olmazdım zaten.Dediğim gibi umarım bedava-sitem tekrardan 1.liğe oturur.Çünkü burası harika bir yer!
______________
Mesaj04.03.2017, 06:31 (UTC)    
Mesaj konusu:

Yararlı bir konuşma. Şunu da göz ardı etmemek gerekiyor ki, insanlar buraya artık sadece deneme amaçlı site açmaya, biraz HTML biraz da CSS öğrenmeye geliyor. Bunları biraz öğrenince ticari site açıyorlar. Durum, bundan 10 sene öncekinden farklı yani, biz sitemiz olsun diye burayı açmıştık. Şimdikiler deneme olsun, sonra ticari site açarım diye açıyorlar. Bu yüzden tr.gg için "internetin çöplüğü" lakabını takıyorlar artık. Yani demek istediğim şu ki, sitelerin gelişmemesindeki en temel sebep bence kullanıcıların zihniyeti. Sizin bahsettiğiniz hız içerik vs ise zihniyete bağlı nedenler. Sonra ticari site açacağım diyen birisi doğal olarak buraya özgün içerik girmiyor ve CSS öğrenmek için siteyi her türlü gereksiz kodlamayla dolduruyor ve site hızı alt üst oluyor. Tabi bu zihniyetin oluşmasında yöneticilerin payı çok fazla ama konuyu uzatmayayım. Fikrimce temel sebebi umarım açıklayabilmişimdir.
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu