Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj12.02.2018, 20:09 (UTC)    
Mesaj konusu: İlim ve İrfan Sitesi

Her Müslümanın mutlaka öğrenmesi ve bilmesi gereken temel dini ilimlerin yer aldığı İlim ve İrfan Sitesi.

ilim

Peygamber Efendimiz sallallâhu aleyhi vesellem, bir hadis-i şerifte şöyle buyurmuştur: “İlim öğrenmek, kadın ve erkek her müslümana farzdır.” (Beyhaki)

Biliyoruz ki, artık ilim öğrenmek, günümüz teknolojisi ile çok daha kolay bir hal almış durumdadır. Ancak, bazı kardeşlerimiz bid’at ehli sitelerin tuzaklarına düşüp, Allah muhafaza, itikatlarını tehlikeye atabiliyorlar. Biz de asrımızın büyük İslam alimlerinden olan Seyda Muhammed Konyevi (k.s) Hazretleri’nin eserlerinden faydalanarak hazırladığımız İlim ve İrfan Sitesi‘ni oluşturduk.

image00126

Allah-u Zülcelâl’in bize ilk emri “Yaratan Rabbinin adıyla oku!” (Alak; 1) emridir. Bu emir, sadece Kur’an-ı Kerim okumak değildir. Aynı zamanda ilim öğrenmek için okumaktır. Dünyada lazım olan ilimleri öğrenmemiz gerektiği gibi, dünya ve ahiret yaşamımız için de dini ilimleri öğrenmek zorundayız. Biz de bu hassasiyetle İlim ve İrfan Sitesi‘ini oluşturduk. Bu sayede, kardeşlerimiz öğrenmek istedikleri her türlü ilmi İlim ve İrfan Sitesi’inde bulabilirler.

Hayatını ilim ve ibadetle geçiren Seyda Hazretleri, insanların ilim öğrenmesini kolaylaştırmak için, herkesin anlayabileceği bir şekilde birçok kitap yazmıştır. İlim ve İrfan Sitesi‘inde Seyda Hazretlerinin yazdığı kitaplardan yararlanarak, kitap almaya zamanı veya parası olmayan kardeşlerimizin de İlim ve İrfan Sitesi‘inde yer alan önemli ilimlerden yararlanmalarına vesile olmak istedik.

Maalesef, ilim öğrenmek kolaylaşmasına rağmen, ilim genel manada öğretilmiyor. Maalesef birçok kardeşimiz 17-18 yaşında oldukları halde, çok basit dini bilgileri bile bilemiyor. İşte, İlim ve İrfan Sitesi‘indeki bilgilerle, bu kardeşlerimizin ilim öğrenmelerine vesile olmak istiyoruz. Ne var ki; öldükten sonra dünyevi hiçbir ilmin ve menfaatin bir anlamı olmayacaktır.

Ölümden sonra bize lazım olacak olan şey, amel ve imandır. Bunları da ilim olmadan yapamayız. Onun için İlim ve İrfan Sitesi‘inde yer alan bilgilerden mümkün olduğunca istifade etmeye çalışalım. Hatta, diğer kardeşlerimizi de davet etmek suretiyle, onların da ilim öğrenmesine vesile olalım.

İlim ve İrfan Sitesi‘indeki ilimleri, herkesin anlayabileceği sade bir dille hazırladık. Size düşen ise, sadece günde 10-15 dakikanızı ayırmak ve İlim ve İrfan Sitesi‘inde yer alan önemli ilimleri en az 1 sayfa da olsa okumaktır.

Allah-u Zülcelâl, okuduklarımızla öğrendiklerimizle amel etmeyi ve başkalarına da öğretmeyi hepimize nasip eylesin. (Amin)

Sizlerden ufak bir ricamız olacak: Biz İlim ve İrfan Sitesi‘ini ücretsiz alan adıyla kurduk ancak; biz bu hizmeti daha da büyütmek için İlim ve İrfan Sitesi‘ini ücretli alan adına taşımak istiyoruz. Bunu yapabilmek için de, maddi anlamda desteğe ihtiyacımız vardır. Sizden, İlim ve İrfan Sitesi‘ini her ziyaret ettiğinizde İlim ve İrfan Sitesi‘inde yer alan Google Reklamları’ına birer kez tıklamanızı rica ediyoruz.

Rabbimiz, razı olacağı şekilde, razı olacağı ameller yapmayı ve razı olduğu şekilde yanına gidebilmeyi hepimize nasip eylesin.

Selam ve Dua ile
Siteye giriş için tıklayınız: http://ilimveirfansitesi.tr.gg/
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu