Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj15.03.2018, 20:58 (UTC)    
Mesaj konusu: Gezelim Görelim

Budva gezilecek yerler

Budva Adriyatik’in keyifli deniz şehirlerinden birisi. Karadağ’ın ise Kotor ile beraber en çok ziyaret edilen şehirlerinden. Bu güzel ülke Avrupa’nın sınırlı vizesiz ziyaret edebileceğiniz ülkelerinden birisi. Budva’yı ilk gördüğümde küçük Dubrovnik bu diye içimden geçirmedim değil. Özellikle Balkan ziyaretlerine gelenlerin Adriyatik’te keyif aldığı birkaç şehirden birisidir tarihi şehir. Budva Kotor ve Dubrovnik’e yakınlığı ile en çok ziyaret edilen destinasyonlardan birisi. Şehre geldiğimde gezmekten keyif aldığım yer Old Town bölgesi (eski yerleşim bölgesi) ve deniz kenarında ki plajlar oldu. Bitişik taş evler, dar sokaklar ve tarihi mimarisi ile keyifle gezdiğim bir şehir oldu.

Özellikle kale içinde ki tarihi şehre girerken kale kapısından içeri attığınız da bir ortaçağ şehrine gelmiş gibi hissediyorsunuz. İçeride sokaklarda dolaşırken taş evlerin alt katları ya restoran, kafe ya da hediyelik eşya dükkanlarına dönüştürülmüş. Eski yerleşim yerinin ise 2 kapısı bulunmaktadır. Eski mimarilerini korumaları eski yerleşim bölgesinin günümüze kadar uzanmasını sağlamış. Budva Old Town bölgesi aynı zamanda Unesco tarafından korumaya alınmış. Yeni şehir ise dağın yamacına doğru inşa edilmiş. Bana biraz Antalya tarafında ki oteller bölgesini anımsattı. Budva gezilecek yerler bakımından çok zengin olmasa da keşfedilmeli.

Gezilecek Yerler : Şehir gezilecek yer bakımından en çok eski yerleşim bölgesi ve Adriyatik kenarında ki plajları hoşuma gitti. Budva Old Town bölgesi kalenin içerisin de bulunmakta, tıpkı Kotor gibi. Eski yerleşimin olduğu sokaklarda dolaşırken kendimi Ortaçağ şehrinde gibi hissettim. Old Town bölgesi haricinde, Sveti Nikola adası, Etnoğrafya müzesi, Dans eden Kız heykeli, Hisarlar, Roman Nekropolis, Açık Hava Müzesi, Holy Trinity Courch, St Mary Of Punta Courch Budva’nın görülebilecek keyifli yerleri. Aynı zamanda 20 dakika uzaklığında ki Kotor ve 1.5 saat uzaklıkta ki Hırvatistan’ın güzel şehirlerinden Dubrovnik diğer gezebileceğiniz yerler. Budva’ya yakınlığıyla bilinen 10 dakika uzaklığındaki Sveti Stefan ise diğer görmenizi önereceğim yerdir. Karaya bağlantısı olan adaya girerken bir enerji yaşayabilirsiniz benden söylemesi. Budva’ya 10 dakika uzaklığında ki Petrovaç ise şirin bir balıkçı sahil kasabası. Ben fazlasıyla keyif aldım. Buraya kadar gelmişken Avrupa’nın en derin kanyonu olan Tara kanyonunu ziyaret edebilirsiniz. Bu kanyon ayrıca bozulmamış doğa yapısı ile Unesco tarafından koruma altına alınmıştır.
Orta Çağ Şehri Budva
Fiyat : Şehir çevresinde ki ülkeler gibi fiyatları pek uygun sayılmaz. Ama tipik bir Avrupa ülkesine nazaran biraz daha uygun diyebilirim. Kaldığım gezide 5 gün boyunca 100 € harcadım, bu paranın içinde ulaşım, konaklama ve yeme içme vardı.

Budva nerede sorusunun cevabıda blogumuzda mevcuttur.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu