Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj10.07.2018, 17:21 (UTC)    
Mesaj konusu: Ukrayna turu

Lviv gezilecek yerler

Lviv’in kalbi Rynok Meydanı‘nda atıyor.. Burası sanki küçükken oynadığımız legolardan inşa ettiğimiz minyatür meydanlara benziyor. UNESCO’nun kültürel miras listesinde yer alan Rynok Meydanı daha ilk bakışta insanı içine çekip alıyor. Her birine saatlerce bakabileceğiniz güzellikteki binaları, sanki zaman hiç akıp gitmemiş gibi görünen Arnavut kaldırımı döşeli sokakları ile sizi tarih içinde bir yolculuğa çıkarıyor.

Rengarenk ve cıvıl cıvıl kafelerin yer aldığı ara sokakları keşfe çıkmadan önce meydanın etrafında bulunan, dokusu bozulmadan geçmişten günümüze uzanan bu binaları ve yine aynı meydanı süsleyen Neptün, Apollon heykellerini izleyip gözlerinize “estetik ziyafet” çekebilirsiniz.

Lviv ve Sokak Müzisiyenleri
Sonra sıra, Rynok Meydanı’nın dört bir yanındaki sokaklara girip oralardaki hazineleri keşfetmeye gelir. Bu süre içinde de her bir sokağa girdiğinizde kulağınıza farklı türlerde müzikler çarpar.

Tarihe ve kültüre meraklı insanların başını döndürecek kadar zengin bir şehir olan Lviv, aynı zamanda bir sokak müzisyenleri kenti. Üstelik de tadına doyulmaz kahve ve çikolata kokuları eşliğinde.

Bir sokağın başında çocuk yaşta bir kemancıdan Vivaldi dinlersiniz, başka bir sokağın başında iki genç kadın gelir ve arpla size müzik ziyafeti çeker.

Ya da kentin kurucusu Galiçya Kralı Dannylo’nun Halytsky Meydanı‘ndaki heykelinin hemen altında da elinde gitarıyla bir genç size rock tarihinin unutulmaz parçalarını seslendirir.

Bazen de başka bir sokağın köşesine küçük taburesini koyup oturan yaşlı bir akordeoncunun ezgileriyle duygulanırsınız, söylediği şarkının sözlerini anlamasanız bile.

Kiev gezilecek yerler

Kiev’in en antik katedrallerinden olan Sofiyskaya Katedrali, UNESCO’nun dünya mirası listesinde yer alıyor. 11’inci yüzyılda Prens Yaroslav Mudrıy tarafından inşa ettirilen katedral, bu yüzyıldan kalma mozaik ve freskleriyle ünlü. Kubbeleri altın kaplama olan katedral, Kiev’in tarihinde ilk okula ve kütüphaneye de ev sahipliği yapmış. Katedralin yanı başındaki Sofiyskaya ve Mihaykovskaya meydanları da turistlerin başlıca uğrak yerlerinden

Marinski Parkı

Kiev’in en popüler parklarından biri olan Marinski Parkı, başkentin merkezinde, doğal güzellikler ile tarihi mimariyi birleştiren cezbedici bir güzelliğe sahip. “Anıt” statüsüne sahip park, Kiev’in en romantik yerlerinden biri olarak gösterilen Aşıklar Parkı’nı da içinde barındırıyor.

Bağımsızlık Meydanı

Kiev’in ve Ukrayna’nın ana meydanı. Meydanın simgesi “özgürlük” anıtı, Kiev’e gelen turistlerin fotoğraf çektirmek için seçtikleri başlıca anıtlardan biri.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu