Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj13.07.2008, 14:03 (UTC)    
Mesaj konusu: Mini'lere elektirik geliyor

BMW son zamanlarda hem elektrikli, hem de hidrojenle çalışan modeller üzerinde yoğun olarak çalışıyor... Elektrikli otomobil alanında en büyük hamlesi ise, hiç kuşkusuz çevre dostu yeni Mini modelleri. Hidrojen alanında BMW'nin yıldızı ise Hydrogen 7 modeli.

BMW, tamamen elektrikle çalışan 490 Mini'yi Kaliforniya halkına kiralamayı planlıyor. Projeye yakın kaynaklara göre Minilerin montajının bir bölümü İngiltere'de yapılacak. Fakat motor, vites mekanizması ve yakıt deposu şasiye yerleştirilmeyecek. Parçalar montajın tamamlanması için Almanya'ya gönderilecek ve burada elektrikli motorlar ve akü takılacak.

BMW'nin son macerası ile ilgili detaylar fazla değil. Yapılan resmi açıklamaya göre BMW elektrikle çalışan taşıt üretip üretmeyeceğine bu yıl içinde karar verecek. Mini denemesi de, muhtemelen bu kararda önemli rol oynayacak.

Elektrikle birlikte hidrojen atağı
BMW, bir yandan da Hydrogen 7 Luxury modeliyle çevre dostu otomobiller alanında yeni adımlar atıyor. Hydrogen 7'nin 260 beygir gücündeki motoru hem normal benzin hem de hidrojen ile çalışıyor.

BMW'nin yanı sıra General Motors hibrid Chevrolet Volt ve Honda, FXC hidrojen yakıtlı aracı ile ekolojik otomobil alanında çalışmalarına devam ediyor.
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu