Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj05.09.2008, 00:30 (UTC)    
Mesaj konusu: Biz Beğenmedik Onlar Yıldız Oldu|Kacan Yıldızlar

JIMMY FLOYD HASSELBAINK

1994 yılında Samsunspor'a geldi, bir haftalık deneme sonunda dönemin teknik direktörü Multescu tarafından beğenilmedi. Karadeniz ekibinin beğenmediği Hasselbaink, Chelsea forması altında gol kralı oldu. Hollandalı yıldız şu anda Premier Lig ekibi Cardiff City'de oynuyor.



SAMI HYYPIA

Samsunspor, 1995-1996 sezonu öncesi denenmek üzere Türkiye'ye getirdi. Gerede kampında antremanlara bile çıkan Hyypia, beğenilmeyerek gönderildi. İstikrar abidesi Finlandiyalı futbolcu, yıllardır Liverpool'un kaptanlığını yapıyor.



STEPHEN APPIAH

1996'da Galatasaray tarafından denenmek üzere Türkiye'ye getirilen 8 GanaLı futbolcunun arasında yer aldı. Galatasaray Alt yapı Koordinatörü tarafından beğenilmedi. Önce Udinese, ardından Juventus'a transfer oldu. İtalyan ekibi, 8 miLyon euro bonservis bedeli karşılığında F.Bahçe'ye transfer oldu



ANDRY SHEVCHENKO

1997-1998 sezonunda Dinamo Kiev'de oynadığı dönemde Trabzonspor'a tavsiye ediLdi. Dönemin yönetimi 'ÜnLü değil. ismi duyulmamış' diyerek UkraynaLı golcüyü istemedi. Milan'da zirveye çıkan yıldız, Premier Lig'in ünlü kulübü Chelsea'ye transfer oldu.



SERGEY REBROV

Kadrosuna iki yabancı futbolcu katmayı düşünen Trabzonspor Yönetimi, Sheva'nın takım arkadaşı Rebrov'a kanca attı. Ukrayna kulübünün istediği para fazla bulundu. F.Bahçe'nin yanı sıra Shakhtar Donetsk, Tottenham ve West Ham United'da oynadı.



SAMUEL ETO'O

1998'de menajeri tarafından F.Bahçe'nin alt yapısı için İstanbul’a getirildi. Dönemin F.Bahçe yönetimi, böylesine genç bir oyuncuyu beklemeye tahammül edemeyeceklerini bildirdi. Bir yıl sonra ise Kamerunlu golcü için 4 milyon euroyu gözden çıkardı, Katalan ekibi 5 milyon euroda diretince transfer gerçekleşmedi. Eto'o 2003, 2004 ve 2005 yılarında 'Yılın Afrikalı Futbolcusu' ödülünü kazandı.



GEORGIOU KINKLADZE

1999'da menajeri Hamlet ile Erzurum'a gelen Kinkladze, Erzurumspor Genel Menajeri Süleyman Hurma ile masaya oturdu. Hurma, Gürcü futbolcu ile anlaşma sağladıklarını belirterek, mukavele imzalayacaklarını bildirdi, ancak transfer gerçekleşmedi. Manchester City, Ajax ve Boca Juniors gibi devlerde forma giyen Gürcü yıldız, Trabzonspor'da denenmek için idmanlara bile çıktı, 2003'te Beşiktaş'ın transfer listesinde yer aldı.



MILAN BAROS

2000'de Baros'u çok genç olduğu için oynatmak istemeyen Liverpool'dan, siyah-beyazlı kulübe 'alın' diye teklif geldi. Scala, 17 yaşında olması nedeniyle Çek futbolcunun transferine onay vermedi. Sezon başında Lyon Kulübü, 6 milyon euro karşılığında Baros'un Beşiktaş'a transferini kabul etti. Maliyeti nedeniyle transferden vazgeçildi. Baros, 2005 yılında 6.4 milyon sterline Liverpool'dan Aston Villa'ya transfer oldu.Sonraki Sezon
Aston Villa takımından takas yolu ile Olympique Lyonnais takımına geçti. 24 maçta 7 gol atan Milan Baros Fransa'da yaşadığı olaylar yüzünden, sezonun bitmesine yaklaşık 12 hafta kala Portsmouth F.C. takımına kiralık olarak gitti. Portsmouth F.C. takımının Fa Cup'u kazanmasında büyük rol oynadı. Son olarak 5,5 Milyon Euro bonservis bedeli ile Galatasaray kulübüne transfer olmuştur.



DIEGO RIBAS da CUNHA

2002'de F.Bahçe adına futbolcu bakmak adına Brezilya'ya giden Özcan Kızıltan ve Ömer Kaner'in dikkatini en çok çeken oyunculardan biri Santos'un forveti Diego'ydu. Yönetim, 1985 doğumlu oyuncuyu tecrübesizliği nedeniyle tercih etmedi. Porto'da yıldızı parlayan golcü, Werder'de zirveye çıktı ve Brezilya Milli Takımı'nın vazgeçilmezi oldu.



ROBINHO

Dönemin Fenerbahçe yönetimi, Diego'nun da yer aldığı transfer raporunun diğer genç ismi Robinho'ya henüz 18 yaşında olması nedeniyle sıcak bakmadı. Müthiş tekniği ve hızı ünlenen Brezilyalı futbolcu, 2005'te Real Madrid ile sözleşme imzaladı.Ve Bu sezon ise dünyada ynkı yaratan büyük transfer ücreti ile Manchester Citye Transfer Oldu



KAKA LEITE

2003'te menajerler aracılığıyla yabancı futbolcu arayan Gaziantepspor'a önerildi. Nurullah Sağlam'ın genç takımda keşfettiği Sambası için Kulüp Başkanı Celal Doğan ikna edilemedi. Hal böyle olunca yönetim, bu kadar genç bir oyuncuya para ödenmemesi kararını aldı. Aynı yıl 8.5 milyon euro karşılığında Milan'a transfer olan kaka, şu anda Milan'da top koşturuyor.



PAVEL NEDVED

Henüz yıldızı parlamadığı yıllarda Galatasaray'a önerildiği, ancak genç yaşı nedeniyle veto yediği iddia ediliyor. Juventus'a 2001 yılında 41.2 milyon euro karşılığında transfer olan Nedved, 2003 yılında 'Avrupa'da Yılın Futbolcusu' seçildi. Futbol hayatını Juventus'ta sürdürüyor.



RONALDINHO

Dünyanın gözünü çevirdiği futbolcu olmadığı yıllarda Diyarbakır'a önerildi, ancak yönetimden onay çıkmadı. Gremio forması giyerken Galatasaray'ın da gündemine geldi, ama 3 milyon dolarlık bonservisi transfere engel oldu. Bir yıl sonra PSG 18 milyon dolar, iki yıl sonra ise Barcelona 35 milyon dolara Brezilyalı yıldızı kadrosuna kattı.Bu Sezon iSe Milana Tranfer Oldu



ZLATAN İBRAHIMOVİÇ

Euro 2004'te yıldızı parlayan Zlatan İbrahimoviç, 2000 yılında Beşiktaş’ın kapısından döndü. Beşiktaş’ın eski yöneticisi İbrahim Altınsay, Boşnak asıllı golcünün dönemin teknik direktörü Scala yüzünden alınmadığını söyledi. Juventus küme düşünce Inter'e transfer oldu



FERNANDO GAGO

Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Real Madrid’in 20.5 milyon Euro’ya Boca Juniors'tan transfer ettiği 1986 doğumlu Gago’yu ellerinden kaçırdıklarını itiraf etti. Sezgin, bonservisi 10 milyon dolara düşürdüklerini fakat kaynak sağlanamadığından transferin gerçekleşmediğini söyledi. Maradona, "1 sezon daha bekleseniz Gago’yu 50 milyon Euro’ya satardınız" şeklinde açıklama yapmıştı.



FRANCK RIBERY

2005 yılında F.Bahçe'nin yaptığı Anelka transferine misilleme olarak apar topar imza attırılan Ribery'nin, Avrupa devlerini peşinden koşturacağını kim bilebilirdi ki? G.Saray'ın 'nasıl oldu da' dedirterek sessiz-sedasız bulduğu bu yeteneği, sadece 6 ay elinde tutabilmesi akla hemen şu sözü getiriyor: "Kaçan balık büyük olur!"Ribery Su An Bayern Münihte Forma Giyiyor



GÖKHAN İNLER

Türk asıllı İsviçreli oyuncuyu 4 yıl önce Fenerbahçe ve Beşiktaş denemiş, ancak beğenmemişti. İtalyan medyası, Udinese forması giyen Gökhan hakkında övgü golu sözler sarfederken, genç oyuncuyu değerlendiren UEFA'nın resmi internet sitesi, "Oyun karakterini biraz daha geliştirirse, büyük bir yıldız olur" yorumunda bulundu.
______________
www.sagokolo-fan.tr.gg
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu