Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj06.09.2008, 07:56 (UTC)    
Mesaj konusu: oyungezer dergisi

OYun gezer dergisi Oyungezer, 2007 yılında kurulan ve Seti Yapım ve Yayıncılık tarafından yayımlanan aylık bağımsız oyun dergisidir. İlk sayısı 1 Kasım 2007 tarihinde piyasaya sürülmüştür.
Ağustos ayında Doğan Burda'nın Vogel Burda Yayıncılık'ı satın alması üzerine Level dergisinden ayrılan yazarlar, aynı ay içerisinde yeni bir dergi kurma kararı almışlardır. Eylül ayında, yazarların şahsi blog sayfaları üzerinden okuyucu kitlesiyle iletişime geçilmiş ve isim dahi okuyucular arasından birinin önerisiyle seçilmiştir. Ekim ayında dergi hazırlıklarına giren ekip, Level'dan ayrılan yazarların yanı sıra kadrosuna Mert Hakkı Bingöl, Ali Sezgin ve Yiğitcan Erdoğan gibi yeni yazarları da katmıştır.

Derginin ön inceleme bölümü 360drc adındadır ve editörü Serpil Ulutürk'tür. 360drc bölümünün ardından oyun dünyasındaki eksiklik ve çarpıklıklardan dem vurulan Oyunezer bölümü gelmektedir, bu bölümü her ay farklı bir editör yazmaktadır. Oyunezer'in ardından İnceleme bölümü gelmektedir. İnceleme bölümü PC ve Konsol olarak ikiye ayrılmıştır, PC bölümü spesifik bir editörün denetimi altında değilken, Konsol bölümü "Console Master" adı altında MegaEmin lakaplı Emin Barış denetiminde hazırlanmaktadır. Konsol bölümünün arkasında Eser ve Erce Güven kardeşlerin hazırladığı ve oyun taktiklerinin verildiği Oyun Canavarı, Göker Nurbeyler'in editörlüğünü yaptığı Online bölüm ve Tuğbek Ölek, Olgay Ertez ve Kaan "jesuskane" Alkın'ın hazırladığı donanım ağırlıklı Organize Sanayi gelmektedir. Arka sayfalarda ise Piksel isimli, eski zamanların oyunlarını anlatan bir bölüm ve Mehmet Kentel'in okuyucu mektuplarını yanıtladığı Posta İdaresi bölümü bulunmaktadır.

Eski dergilerinde hep köşe yazmış olan Sinan Akkol, Tuğbek Ölek, Göktuğ Yüksel ve Serpil Ulutürk, burada yine köşe yazmaktadırlar Sinan Akkol'un köşesinin ismi Had Safhada, Tuğbek Ölek'in köşesinin ismi Cesur Yeni Dünya, Göktuğ Yüksel'in köşesinin ismi N.E.M., Serpil Ulutürk'ün köşesinin ismi ise Rüya Tamirleri'dir. Bunların arasına Kasım 2007'de oyun dışı haberler veren Ekran Dışı bölümünü hazırlayan Güven Çatak ve Aralık 2007'de En Sevdiğim isimli bir köşe yazan MUDER lakaplı Muammer Derebaşı da katılmıştır.

Oyungezer dergisi her ay içerisinde toplam 8 gb materyal içeren bir adet DVD vermektedir.
Oyungezer'de notlar 10 üzerinde verilmektedir. Fakat not aralığı 1 ve 10 arası olmasına rağmen, küsuratlar da işin içine girdiği için yüzlük sisteme yakın bir sistem hala mevcuttur.

Kategori Bilgisayar dergileri
İmtiyaz Sahibi Sinan Akkol
Firma Seti Yapım ve Yayıncılık
Yayın Türü Aylık
Fiyat 6.50 YTL
İlk Sayı Kasım 2007
Merkez Ülke Türkiye
Dil Türkçe
Web Sitesi Oyungezer Online
ISSN 1307-8933
Mesaj06.09.2008, 07:56 (UTC)    
Mesaj konusu:

bu derigiye destek çıkm alıyız sizce doğru değilmi
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu