Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj12.09.2008, 11:49 (UTC)    
Mesaj konusu: Ünlü Hacker ChaO Yakalandı !

FBI'ın Ypamadığını Türkler Yaptı!

Tüm dünyaya kart kopyalama cihazı satan, adını sahte kredi kartı kopyalamayla duyuran uluslar arası sanal dolandırıcı Türk hacker ChaO kod adlı Çağatay Evyaphan yakalandı. Kamuoyunun ilk defa Haber 7’de İhsan Aydın ve Ersin Çelik'in hazırladığı yazı dizisiyle varlığından haberdar olduğu ChaO ve ekibi İstanbul Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekiplerinin 8 ay süren takibi sonucunda filmlere konu olacak bir operasyonla ele geçirildi. Haber 7’nin daha önce mail üzerinden görüştüğü ChaO “Beni FBI bile yakalayamaz” demişti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada "Suç İşlemek İçin Örgüt Kurmak, Teşekkül Halinde Banka Aracı Kılınarak Kredi Kartı Kopyalamak, Sahte ATM Düzeneği İmal Etmek Ve Yurtdışına Pazarlamak" olayı ile ilgili olarak 08.09.2008 tarihinde operasyon başlatıldığı ve operasyon sonucu 7 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Yakalanan şahısların, bankaların ATM/BTM cihazlarına düzenek yerleştirerek, bankamatikler üzerinden işlem yapan vatandaşların kart bilgileri ile şifrelerini ele geçiren ve elde ettikleri bu bilgiler ile kartların ikizini üreterek dolandırıcılık yaptıkları belirtildi.
kullan
ChaO'nun kullandığı sahte ATM panellerinin yapıldığı tezgahlar. Haber 7'ye bu fotoğraflar uzun süre önce Kier kod adlı bilgisayar korsanı tarafından gönderilmişti.

Sahte kredi kartı, banka kartı üreten, kart kopyalama cihazları yapan hackerlerin aynı zamanda sahte ATM/BTM tuş takımı ve kart giriş haznesi imal ederek bu cihazları yurt dışına sattıkları açıklandı.

DÜNYAYA SATIYORLARDI

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "08 Eylül’de İstanbul’un çeşitli ilçelerinde yapılan operasyonlarda toplam 7 şahsın gözaltına alındığı, ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda; başta Amerika, Kanada, Fransa, İngiltere, İsveç, İspanya, Brezilya, Macaristan, Güney Afrika ve Sırbistan'a gönderilmek üzere hazırlanmış çok sayıda ATM Tuş Takımı ve Kart Giriş Haznesi ele geçirilmiştir. Yakalanan şahıslar adliyeye sevk edildi." denildi.

Çağatay Evyapan'ın1993, 1998 ve 2000 yıllarında da aynı suçlardan gözaltına alındığı bildirildi.

KİM BU ChaO?

Dünya’nın sayılı üç dört hackerinden olan ChaO nickli Çağatay Evyapan kimdir? "Beni FBI ve CIA bile yakalayamaz" diyen ChaO, dünyanın önde gelen banka kartı vurguncularından. Emniyet yetkililerinin uzun yıllardır izini sürdüğü fakat bir türlü ele geçirilemeyen ChaO'yu Türk kamuoyu ilk defa Haber 7'nin yapmış olduğu, banka kartı vurgunculuğunu anlatan yazı dizisi ile tanıdı. Yazı dizimiz yayınlanırken mail aracılığı ile Haber 7 ile irtibata geçen ChaO, banka kartı kopyalama sisteminin nasıl işlediğine dair bilgiler vermiş ve "Beni FBI bile yakalayamaz" demişti.

Öte yandan ChaO lakaplı dünyaca ünlü hacker Çağatay Ecyaphan'ın yakalandıktan sonra, "Beni 6 ay daha yakalamasaydınız bir Amerikan bankasını 1 milyar Dolar dolandıracaktım" ifadesinde bulunduğu öğrenildi.

kullan
Kier kod adlı bilgisayar korsanının verdiği bilgiler doğrultsunda yapmış olduğu yazı dizi ile kredi kartı kopylama dolandırıcılığının kimlerin elinde ve hangi boyutlarda olduğuna dikkat çeken Haber 7 olarak şimdi de, dünyaca ünlü kart kopyalayıcı ChaO ile ilgili çok özel bir dosya hazırlıyoruz�

Kaynak: Haber 7

İşte ChaO


______________
Mesaj12.09.2008, 22:10 (UTC)    
Mesaj konusu:

@Komik yakLa$ım...

PC Başında çok oturduğu belli ; GöbekLi Razz

@Ekonomik yakLa$ım...

Ekonomiyede bayağı kayıpLaR ya$atmı$tır... YakaLanması iyi oLmuş...

@NoRmal yakLa$ım...

HeLaL oLsun Türk'LeRe..!
Mesaj13.09.2008, 00:15 (UTC)    
Mesaj konusu:

Adama bak yaa Shocked
Mesaj13.09.2008, 02:00 (UTC)    
Mesaj konusu:

tamda amerikayı dolandıracağı sıransında yakalanmış geriiii Very Happy
______________
Mesaj13.09.2008, 06:26 (UTC)    
Mesaj konusu:

İyi olmuş Very Happy
______________
Mesaj13.09.2008, 07:15 (UTC)    
Mesaj konusu:

Neden her bilgisayar uzmanı dolandırıcıya Hacker diyorlar ?

Geçende emin fındıkoğlu yakalandı , Nerdeyse dünyada dolandırıcılıkta bizi geçen yok gibi.....
Mesaj13.09.2008, 12:08 (UTC)    
Mesaj konusu:

Nasıl Yakalayamamışlar Şaştım Razz
Bu Göbekle Nasıl Kaçmışsa Mr. Green
______________
Mesaj13.09.2008, 12:11 (UTC)    
Mesaj konusu:

İyi Olmuş

helal olsun
TÜRK polisine
______________
www.topcambazzi.tr.gg
www.starfb07.tr.gg
Mesaj13.09.2008, 12:27 (UTC)    
Mesaj konusu:

Adam Oturmakdan Yag baglamıs
______________
Mesaj13.09.2008, 13:20 (UTC)    
Mesaj konusu:

Mesaj13.09.2008, 13:23 (UTC)    
Mesaj konusu:

hakannet55 yazmış:
Türk insanı zekidir istese neler yapar neler Laughing
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu