Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj23.09.2008, 19:02 (UTC)    
Mesaj konusu: Onu anlatmak için sizce bir resim yeter mi???

O Seyit Onbaşı O meşhur QUEEN ELIZABETH'i batıran top mermilerini taşıyan ÇILGIN BİR TÜRK
sizce onu bu resim anlatıyormu???

______________


Mesaj23.09.2008, 19:04 (UTC)    
Mesaj konusu:

Gerçekten helal olsun

vatan uğruna büyük bir fedakarlık
Wink
______________
Ve bazen ; sadece sukût şart olur . Boğazını yırtarcasına susarsın işte .
Mesaj23.09.2008, 19:07 (UTC)    
Mesaj konusu:

ibret olsun diye bu teknikle yazacagım Wink (yada prostesto için yada onun gibi birşey işte Very Happy )

Merhaba
//yazma Kodu başlangıcı
//--**İçerik buraya**

Herşeyi anlatmamasımı gerekiyordu?
Yada bu bir ironimiydi?

Resim herşeyi anlatıyor yanlız orda 2. kişi neden yardım etmiyor?? Smile
//yazma kod sonu
İyi eğlenceler
______________
ArrowŞekilli NicklerArrowYaptıgımOyunlar ArrowÜrünlerimArrowYaptıgımProgramlarArrowresimlerArrowSiteni ekleArrowChat/SohbetArrow3D GaleriArrowBen_Kimim?ArrowDost DestekçilerArrowForumArrowAdınıza GöreAşkArrowDestekOlArrowFalCrying or Very sadCrying or Very sadCrying or Very sadNeden mi?Crying or Very sadCrying or Very sadCrying or Very sad
Mesaj23.09.2008, 20:50 (UTC)    
Mesaj konusu:

Çanakkale-Gelibolu gezimizde öğrendim Seyit Onbaşı'nın hikayesini..
------------------------------
Seyit Ali Onbaşı

Çanakkale Savaşlarında Deniz Savaşları sırasında Seddül- bahir açıklarında bulunan düşman gemileri Morto Koyu ile Seddü l- bahir tepesini sürekli bombardıman altına almışlardı. Türk mukavemeti gittikçe azalıyordu. Kendilerini Allah ın koruyuculuğuna bırakan Türk birlikleri şehitlik mertebesine ulaşmayı arzu edercesine, kaçmak yerine son gayretleriyle mücadele ediyorlardı. Bu sırada bir İngiliz gemisinden atılan büyük bir bomba Morto Koyu sırtlarındaki bir topçu birliğimizi toptan imha etti. İçlerinden yalnızca Seyid Ali Çavuş kurtulmuştu. Çavuş etrafındaki manzara karşısında duyduğu ızdırap ile dünyada eşine az rastlanacak bir olay gerçekleştirdi. Duyduğu acı ile normalde üç kişinin zor taşıdığı 257 kiloluk bombayı yerinden tek başına kaldırdı, taşıdı, topun namlusuna sürdü ve ateşledi. Bu mermi gideceği yeri de biliyordu. Queen Elizabeth gemisinin bacasından içeri girdi ve gemi ortadan ikiye ayrılarak battı. Burada, 257 okkalık bir mermiyi kaldırarak olağanüstülük gösteren Seyit Ali Onbaşı ile ilgili menkıbeyi Mehmet İhsan GENİŞÇAN, eserinde şöyle anlatıyor: " Ne hikmetse bataryada tek top ayakta kalabilmiş, fakat onun da vinci kırılmış olduğundan mermileri namluya sürülemiyordu. Yüzbaşı Hilmi Bey , etrafından birilerinden yardım alabilmek düşüncesiyle bataryadan uzaklaştığı sırada Niğdeli Ali ile Koca Seyit ümitsiz ve perişan ne yapacaklarını düşünüyorlardı. " Ulu ve yüce Allah tan başka hiçbir güç ve kuvvet yoktur. " duası Seyit in ağzından nûr tanesi gibi dökülmeye başladı. Seyit Ali, bu duayı defalarca okudu. Bu yakarış şüphesiz hiç kimseninkine benzemiyordu. Aşk ile kendinden geçmesi ve 257 okkalık top mermisini kucaklayıp omzuna alması bir oldu. Demir basamakları tam üç kez inip çıktı. Yanında bulunan Niğdeli Ali, Seyit in göğüs ve omuz kemiklerinin çatırtısını duyuyor, hayret ve dehşet içinde kalıyordu. Topun namlusuna sürülen üçüncü mermi savaşın kaderini böylece değiştiren olayı yaratmış ve İngilizler e ait "Ocean" isimli zırhlı, bu merminin isabetiyle korkunç yara almıştır. Aynı gün geç saatlerde Çanakkale Boğazı Müstahkem Mevki Kumandanı Cevat Paşa, ödül olarak Seyit e onbaşılık rütbesini verdi. Merminin bir defada kendi huzurunda kaldırılmasını istedi. Bunun üzerine Seyit Onbaşı, Cevat Paşa ya şu cevabı verdi: " Ben bu mermileri kaldırırken gönlüm, Allahın feyziyle doldu. Ancak bu kuvvetin sırrı o anda bana Allah ın ihsan ettiği bir vergi idi. Bu ağırlığı kaldıracak kadar bir makam varmışsam bu dua ve rıza ile olmuştur. Ancak şimdi kaldırmam mümkün değildir kumandanım"

Alıntıdır.
-------------------------
O top mermisini taşırken fotoğrafını çekmek istedikleri zaman kaldıramadı aynı mermiyi.. O zaman tahtadan aynı büyüklükte mermi yaptılar.. Sadece fotoğrafını çekebilmek için.. Yanlış hatırlamıyorsam gazeteciler fotoğraf çekmek istemişlerdi..O yüzden Diğer kişi yardım etmiyor..
______________
Forum imzanız 468x60 Boyutlarını geçmektedir.
@odev-arsivleri
Mesaj23.09.2008, 20:52 (UTC)    
Mesaj konusu:

Alıntı:
O top mermisini taşırken fotoğrafını çekmek istedikleri zaman kaldıramadı aynı mermiyi.. O zaman tahtadan aynı büyüklükte mermi yaptılar.. Sadece fotoğrafını çekebilmek için.. Yanlış hatırlamıyorsam gazeteciler fotoğraf çekmek istemişlerdi..O yüzden Diğer kişi yardım etmiyor..


aynen öyle Wink
İyi eğlenceler.
Mesaj23.09.2008, 23:41 (UTC)    
Mesaj konusu:

İman Gücüyle İnanarak Yapılan Bir Cihad. Mekanı Cennet Olsun
______________
Mesaj24.09.2008, 06:53 (UTC)    
Mesaj konusu:

Merhaba,
onu anlatmaya ne bir resim ne de bin resim yeter
Seyid Onbası gibi nice gizli kahramanlar var kimbilir ..
Çanakkale cephesi Türklerin iman gücü ile savastıkları cephe
Akılların zihinlerin ne kadar zorlansada
bu Manevi gücü çözemeyeceği cehpe
Seyid Onbası ve Binlerce Şehidimizin ruhları Şaad olsun
onlar hep aramızdalar Wink
iyi eğlenceler Wink
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu