Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj11.10.2008, 14:18 (UTC)    
Mesaj konusu: CeBIT Bilişim Eurasia, TÜYAP Beylikdüzü Fuar Merkezinde...

CeBIT Bilişim Eurasia, TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Bilişim Zirvesi'08 ve CeBIT fuarınının açılışına katıldı. Kadir Topbaş ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım açılış kurdelesini beraber kesti

Bilgi ve iletişim teknolojileri alanında dünyanın yedinci, Avrasya’nın ise birinci en büyük iş deneyimi olan CeBIT Bilişim Eurasia, bu yıl 7 – 12 Ekim 2008 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Dünyanın dört bir yanındaki 70 kadar ülke ve bölgeden 150 bini aşkın ziyaretçiyi İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde bir araya getirecek. Yaklaşık 1000 katılımcı firmanın hedefledikleri kitleye daha kolay ulaşarak verimli iş bağlantıları yapabilmeleri amacıyla yeniden tasarlanan CeBIT Bilişim Eurasia, İş Dünyası, Dijital Yaşam, Telekomünikasyon ve Ev Elektroniği olmak üzere dört ana bölümde toplanacak.

CeBIT Bilişim Eurasia Fuarının açılışına Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Turkcell Ceo’su Süreyya Ciliv, Türkiye Bişim Vakfının Başkanı Faruk Eczacıbaşı ile yerli ve yabancı birçok şirketin yöneticisi katıldı.
Fuar açılışında konuşma yapan Kadir Topbaş bu fuarın istanbul’da yapılıyor olmasının İstanbul için büyük önem taşıdığını söyledi. Teknolojinin büyük bir hızla ilerlediğini söyleyen Kadir Topbaş çocukluk dönemi olan ellili yılları kendisi gibi görenlerin şuan ki teknolojiyi daha iyi anlayabileceklerini belirtti. Topbaş şöyle devam etti. “Ellili yılların başları. Radyolar antenli, mobil radyolar yok. Uçaklar tek motorlu. Teknoloji hızla gelişti ve sesten hızlı uçaklar geliştirildi. Bu hızlı teknoloji ile birlikte dünya artık küçüldü. Bizim gibi önceki tarihleri bilen ve yaşayanlar teknolojinin gelişim safhalarını ve şuanda geldiği noktayı yeni nesile göre çok daha iyi bilmektedir.”

“Artık üstünlük teknolojide.”
Günümüz dünyasında ülkelerin üstünlüğü sadece ekonomik üstünlükle değil bilgiyle ölçüldüğünün altını çizen Kadir Topbaş; “Bilgiye ulaşma hızı ve kapasitesi artık askeri güçten çok daha önemli hale gelmiştir. Sayısal teknolojilerin hayatımıza girmesiyle birlikte dünya yeni ekonomiyle tanışmış ve bu tanışma beraberinde değişimi ve gelişimi de getirmiştir. Yeni teknolojiyle birlikte hiç evimizden çıkmadan fatura ödeyebiliyor, mağazaları gezebiliyor beğendiklerimizi alıp ödemeyi yine internet ortamında yapabiliyoruz. Artık işleri internet olan insanlar bu şekilde para bile kazanmaktadırlar. Bir nevi internet artık bu girişimcilerin ofisleri olmuştur. Bu gelişmeler dünyayı küçültüyor ve rakiplerimizi dünya insanları yapıyor. Bilginin bu baş döndürücü hızına erişemeyenler çok geride kalacaklar ve başarı kazanamayacaklardır.” dedi.

“Bilişim Vadisi’ni yakında açıyoruz.”
İstanbul Büyükşehir belediyesi olarak İstanbullunun hayatını daha nasıl kolaylaştırabiliriz düşüncesiyle teknolojiye yatarım yaptıklarını söyleyen Kadir Topbaş, teknoloji alanında büyük yatırımlar yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirtti. İstanbul için en büyük hayallerinden birisinin İstanbul’u bir teknoloji üssü haline getirmek olduğunu söyleyen kadir Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü. “ Uzun zamandır konuşulan İstanbul’daki Bilişim Vadisi bizimde rüyamız ve hayalimiz. Sayın Başbakanımızda bu konuya çok önem veriyor. Yakın bir zamanda İstanbulumuza Bilişim Vadisi’nin kazandıracağız. Eminim ki İstanbul gençliğinden, Üniversitelerimizden ve İş dünyasından bu Bilişim Vadisi büyük destek görecektir.”
Teknolojiye ayak uydurmanın en önemli unsurlarından biri olan alt yapıya da büyük önem verdiklerinin altını çizen Kadir Topbaş bunun içinde 300 km. civarında fiber optic altlığı yaptıklarını ve Adalar’a doğalgaz götürürken de beraberinde Fiber Optic hat döşediklerini söyledi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak teknolojiyi yakından takip etme adına verebilecekleri en iyi örneğin “İBB MOBİL” uygulaması olduğunu söyleyen Kadir Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü. “İstanbul trafik yoğunluğunu, varış noktasına en kısa yolu ve İnternet kameralarını, bir gece yarısında bulunduğunuz yere en yakın eczaneyi, su ve Doğalgaz faturalarınızın sorgusunu yapabileceğiniz bir Mobil uygulamasını Turkcell ile gerçekleştirdik. Bu hizmetlere sadece bir cep telefonu ile ulaşabiliyorsunuz. Haftanın her günü ve her saati. Zamanınızı alan bir çok işi evinizin rahatlığında bir cep telefonu üzerinde yapıyorsunuz.

“4 yıldır Altın örümceği kimseye kaptırmadık.”
Her yıl gerçekleştirilen en iyi web sitelerinin ödüllendirildiği Altın Örümcek yarışmasından kamu kurumları arasında en iyi web sitesi ödülünü 4 yıldır kimseye kaptırmadıklarını söyleyen Kadir Topbaş, dünyada Newyork belediye web sitesinden sonra en çok ziyaret edilen web sitesinin ibb.gov.tr olduğunu söyledi.”
Konuşmaların ardından açılış kurdelesini Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile kesen Kadir Topbaş, fuar alanında gelen vatandaşlarla sohbet etti ve değişik stantları gezdi.
______________
BİR BEDAVA-SİTEM KLASİĞİ... MİSTANBUL.TR.GGindirim kodu - discount code
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu