Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj24.10.2008, 19:05 (UTC)    
Mesaj konusu: bu ülkeyi o diriltti...

El-Hekim'den Atatürk'e övgü 24 Ekim 2008


Kemal BAYRI/YALOVA, (DHA)



IRAK İslam Yüksek Konseyi Başkanı Ammar El-Hekim, Atatürk'ün Yalova'da yaptırdığı ve günümüzde müze olarak kullanılan Yürüyen Köşk'teki anı defterine Atatürk'le ile ilgili övgü dolu sözler yazdı.

El-Hekim, “Atatürk, bu ülkeyi askeri, sosyal ve ekonomik açıdan yeniden diriltti” ifadesini kullandı.

Irak İslam Yüksek Konseyi Başkanı Ammar El-Hekim, Irak Savunma ve Güvenlik Konsey Başkanı Milletvekili El-Amiri ve Milletvekili Abdulkarim El Nakib ile birlikte Yalova'da Vali Yusuf Erbay ve Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu'nu makamında ziyaret etti.

Irak heyetinin Vali Erbay'la Valilik'teki görüşmesi, basına kapalı olarak gerçekleşti. Ardından Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu ile makamında bir araya gelen El-Hekim, Kerbela ile Yalova'nın kardeş şehir olmasıyla gelişen Irak- Yalova bağlantısının daha da güçlendiğini söyledi.

Daha sonra Mustafakemalpaşa Mahallesi'nde park açılışına katılan El-Hekim, Atatürk'ün yaptırdığı Yürüyen Köşk'ü ziyaret ederek anı defterine yazı yazdı. Atatürk'ün bir ülkeyi askeri, sosyal ve ekonomik açıdan yeniden dirilttiğini yazan El-Hekim, böyle bir liderin yaptırdığı çevrecilik anıtı niteliğindeki Yürüyen Köşk'ü görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Başkan Binicioğlu, Irak heyetine Atatürk'ün köşkte kullandığı kahve fincanının bir benzerini ve bakır işlemeli bir hat çalışmasını hediye etti. Hediyelerden dolayı mutluluk duyduğunu belirten El-Hekimi, “Bu fincan bu kadar önemliyse elbette bununla bir kahve içeriz” dedi.
______________


Mesaj24.10.2008, 19:09 (UTC)    
Mesaj konusu:

güzel paylaşım .. Wink
______________

ArrowPR 1 BEDAVA SİTENİ EKLE HİT KAZAN ...
ArrowOYUN SİTEMİZİ ZİYARET ETTİNİZ Mİ ? WwW.SmHoYuN.Tr.Gg
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu