Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj07.12.2008, 10:56 (UTC)    
Mesaj konusu: mehmetcik ,bayramı operosyonda geciriyor

MEHMETÇİK, BAYRAMINI OPERASYONDA GEÇİRİYOR

Arrow Güvenlik Güçlerinin Güneydoğu'da Başlattığı Operasyon Tüm Hızıyla Devam Ediyor. Kuzey Irak Sınırındaki Kato ve Namaz Dağları Bölgesinde İki Gün Önce Başlatılan Operasyon Genişletilerek Sürüyor.



Güvenlik güçlerinin Güneydoğu'da başlattığı operasyon tüm hızıyla devam ediyor. Kuzey Irak sınırındaki Kato ve Namaz dağları bölgesinde iki gün önce başlatılan operasyon genişletilerek sürerken, çok sayıda özel eğitimli asker sınıra gönderildi. Kuzey Irak sınırı ile Diyarbakır, Tunceli ve Bingöl kırsalında devam operasyonları yaklaşık 10 bin özel eğitimli askerin katıldığı belirtiliyor.
Alınan bilgiye göre; güvenlik güçleri Şırnak'taki Gabar, Cudi, Namaz ve Kato dağlarında başlattığı operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Birliklere savaş uçağı ve helikopterler hava desteği sağlarken, Diyarbakır'daki Jandarma Özel Harekat Timlerinin tamamının Kuzey Irak sınırının sıfır noktasındaki Uludere'nin Ortaköy kırsalına gönderildi.


Operasyonlar kapsamında Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan Skorsky helikopterlerle teröristlerin bulunduğu alanlara asker indirilirken, PKK'lıların kaçış yollarının tutulduğu ifade ediliyor. Kobra, Süper Kobra ve Skorsky tipi helikopterlerle teröristlerin saklandığı mağaralar bombalanıyor. Operasyon bölgesine Kayseri 1. Komando Tugayı, İzmir Foça, Bolu ve Erzurum komando birliklerindeki çok sayıda asker sınıra sevk edildiği bildirildi.

Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nden kalkan uçakların Gabar ve Cudi dağında operasyon icra eden Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığı ve 23'üncü Sınır Tümen Komutanlığına bağlı birliklere hava desteği sağladı öğrenildi. Operasyonlar kapsamında Besta vadisi, Şırnak Dereler bölgesi ile Uludere ilçesinde Kato dağı eteklerinde güvenlik önlemleri artırıldı. Beytüşşebap ve Güçlükonak ilçesi dağlık arazi kesiminde de yoğun güvenlik önlemi alındı. Operasyonların şu bölgelerde devam ediyor: Gabar, Cudi, Namaz dağları, Bestler Dereler bölgesi, Beytüşebap kırsalı, Buğdaylı ve Gölgeli köyleri kırsalı. Kato dağları Dağdibi, Andaç, Ortaköy, Pervari ve Doğanköy kırsalı.

Öte yandan Kuzey Irak sınırının yanı sıra Elazığ - Tunceli ve Diyarbakır üçgenindeki Mercan Dağları ile Kulp ve Lice kırsalında da operasyonlar devam ediyor. Diyarbakır kırsalındaki operasyon Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalına kadar uzanıyor. Teröristler burayı geçiş güzergahı olarak kullanmak zorunda kalıyor. Mercan ve Munzur dağlarındaki operasyonlar ise daha çok hava destekli yapılıyor. Teröristler bu bölgeyi geçici üs bölgesi olarak kullanıyor. (CİHAN
Arrow vatan icin bayramda bile görevlerini yapıyolar helal olsun bunlara burdan Wink
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu