Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj12.12.2008, 10:35 (UTC)    
Mesaj konusu: Şehiriçi telefon ücretleri %80 ucuzlayacak

Şehir içinde rekabet 2009'da başlıyor görüşmeler yüzde 80 ucuzlayacak.

Şehir içi telefon görüşmelerinin özel telekom şirketleri tarafından verilmeye başlanmasıyla görüşmeler yüzde 80 oranında ucuzlayacak.

Özel telekom şirketlerinin önündeki engelleri kaldıran ve sektörün rekabete açılmasını sağlayacak Sabit Telefon Hizmeti (STH) lisanslarının verilmesi için gerekli olan yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Lisans bedellerinin yıl sonuna kadar Bakanlar Kurulu tarafından onaylanması bekleniyor. Böylece şehir içi telefon görüşmelerinde yüzde 80'lere varan indirim sağlanacağını belirten alternatif operatörler, hizmetin 2009'un ilk üç ayı içinde verileceğini söylüyor. Sabit telefon hizmeti lisansının verilmesini takiben rekabete açılacak şehir içi görüşme hizmetiyle birlikte pazarın rekabete açık bölümü yüzde 10'dan yüzde 30'a ulaşacak. Özel şirketler, 5 milyar YTL'lik pazarın tamamının alternatif operatörlere açılarak yüzde 100 rekabet ortamının sağlanabilmesi için Türk Telekom'un toptan hat kiralama yükümlüsü haline gelmesi ve bütün tarife paketlerinin rekabete açılması gerektiğini düşünüyor.

Yeni düzenlemeyle daha önce uluslararası ve GSM görüşmelerini alternatif operatörler üzerinden almaya başlayan müşteriler bundan böyle şehir içi telefon hizmetini de özel şirketlerden alabilecek. Lisans bedellerinin yıl sonuna kadar Bakanlar Kurulu tarafından onaylanması halinde alternatif operatörler, lisans bedelinin yayınlanmasıyla BTK'ye (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) başvuru yapacak. Başvurular değerlendirilerek lisanslarına kavuşan şirketler, ilk çağrıyı 2009'da başlatacak. Altyapılarını tamamlayan şirketlerin başında gelen pazarın lideri Millenicom, yapılan çalışmalar ve yatırımlarla altyapıyı şehiriçi hizmet vermeye yönelik hazır hale getirdiklerini belirtiyor. Millenicom Genel Müdürü Tuğrul Cora, diğer hizmetlerde olduğu gibi bu hizmeti de çok ucuza müşterilere sunacaklarını ve faturalara yüzde 80'lere varan indirimin yansıyacağını kaydediyor. 1045 ile şehirlerarası, uluslararası ve cep telefonu aramalarında önemli oranda tasarruf sağlayan abonelerinin yüzünü güldürmeye devam edeceklerini anlatan Cora, indirimli konuşmadan faydalanmak için 1045'i çeviren kullanıcıların, şehir içi görüşmelerde de aynı uygulamayı takip ederek indirimli konuşacağını söylüyor. Görüşmeleri Türk Telekom'un dışında bir operatörden yapmak isteyenlerin, özel şirketlere başvuru yapması yeterli olacak. Netone Telekom'un iştiraki TurkNet'de şehir içinde indirim yapmaya hazırlanan firmalardan biri. Şehir içi hizmet için altyapı olarak hazır olduklarını belirten şirket yetkilileri, lisanslamanın hemen ardından müşterilerini ucuza konuşturmaya başlayacak.

Sabit hatlı telefonlardan yapılan aramalarda, alternatif operatörlerin 4 haneli (10XX) numaralarının başa eklenmesiyle gerçekleşen şehirler arası görüşmeler 7 YKr'a, cep telefonu görüşmelerinde tarife, 19,9 YKr'a iniyor.
______________
Sanal-reklam.tr.gg Hakkında Akıllara Takılan Tüm Soruların Yanıtları www.sanal-reklam.tr.gg'de Mevcuttur.İncelemenizi Tavsiye Ediyoruz. Wink
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu