Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj12.01.2009, 09:26 (UTC)    
Mesaj konusu: Çocuklarımız Oyun Bağımlısı Oldu

Dünya genelinde 11 milyon kayıtlı oyuncusu bulunan 'World Of Warcraft' (WOW) oyunu, ABD'de eğitim sistemine darbe vurmaya başladı.
Son dönemde lise ve üniversite düzeyinde pek çok öğrencinin, WOW ve benzeri çoklu ortam oyunları nedeniyle devamsızlıklarının arttığı ve not ortalamalarından gözle görülür düşüşler olduğu belirtiliyor.

Federal Komünikasyon Komisyonu üyesi Deborah Taylor Tate, Amerikan üniversite gençliğinin son dönemde karşılaştığı en önemli sorunlardan birisinin 'online oyun bağımlılığı' olduğunu belirtti.

Uzun saatler boyunca bilgisayar başından kalkmayan gençlerin hem fiziksel hem de psikolojik sorunlar yaşamaya başladığının altını çizen Tate, oyun bağımlılığının da en az alkol ve uyuşturucu kadar büyük bir problem halini almaya başladığını kaydetti.

Oyunun yapımcısı Blizzard Entertainment firması yetkilileri, iddialara ilişkin cevap vermekten kaçınıyor.

Bu arada ABD'de bazı firma ve işyerlerinin, yeni eleman alımları sırasında adaylara WOW ve benzeri oyunları oynayıp oynamadıklarını sormaya başladığı belirtiliyor. İşverenler, bu tür oyunlarla yakından ilgilenen kişilerin dikkatlerini bir işe tam alnamıyla vermekte güçlük çektiğini, bunun da çalışma verimliliklerini düşürdüğünü öne sürüyor.
______________


Mesaj12.01.2009, 14:44 (UTC)    
Mesaj konusu:

Paylaşım için teşekkürler Wink
______________
Sitemize üye olan kazanıyor!!!
Mesaj12.01.2009, 14:45 (UTC)    
Mesaj konusu:

Çocuklarınızı kuzu gibi büyütmeyiniz ki, ileride kuzu gibi güdülmesinler

teşekkürler Wink
Mesaj12.01.2009, 15:08 (UTC)    
Mesaj konusu:

11 milyon üyesi var Blizzard ne para kırıyodur be bende 4. sınıfda bi başladım knıght'a 3. sınıfda hepsi 5 4. sınıfda 3 tane 2

hala toparlıyamadım Very Happy wow ada başladım ama bu sefer fazla etkilemiyo derslerimi
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu