Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj05.02.2009, 10:11 (UTC)    
Mesaj konusu: Türkiyede Webmaster Olmak

Gelişen dünyanın beraberinde getirdiği yüksek teknoloji, internet ortamına gün geçtikçe daha da fazla yansımakta. Tüm bu gelişmeler bilgi açlığını ve bilgi birikimini artırırken, bir yandan da internet ortamının kullanılamaz bir hale gelmesine sebep oluyor. İşte burada en büyük iş webmasterlara düşüyor.

Webmasterlar, gerek Google'da dizin üzerine gönüllü çalışanlar olsun, gerekse sadece web tasarımı ile ilgilenenler olsun, internetin yönünü ve onun nasıl gelişeceğini belirleyen büyük bir güç olarak karşımıza çıkıyor. İşte bu nedenle yabancı sitelerin ve yabancı kaynakların webmasterlarına niçin gerekli önemi ve değeri gösterdikleri çok açık bir biçimde görülüyor. İnternette kısa bir araştırma sonucu yüzlerce farklı yabancı dilde webmaster kaynak kitapları ve benzeri birçok orijinal fikri yorulmaksızın bulmanız mümkün. Peki Türkiye'de bulmanız mümkün mü? Ben size söyleyim mi, hayır! Maalesef bizim internet ortamımızı bırakın, kitapçılarda bile yarımyamalak birkaç çeviri kitaptan başka kaynak bulamazsınız. Hergün yüzlerce mesaj forumlarda yerlerini alıyor: "... kodlama dilini öğrenmek istiyorum, lütfen kaynak önerir misiniz?" Aradan bir hafta geçiyor ve yazılan mesaja ya cevap verilemiyor, ya da çok eskilerden kalma, artık adını ezberlediğimiz yetersiz bir kitap tekrar bize sunuluyor. İşte bu nedenle öğrenme merakımız azalıyor, webmasterlarımız köreliyor, webmaster adaylarımızın sayısı gün geçtikçe azalarak, insanlar yapabildikleri en kolay şey olan forum açmaya eğilimleniyor. Tüm bunların bize olan maliyeti ise, koskocaman bir forum çöplüğü olarak karşımıza çıkıyor.

Türkiye'de webmasterlık aynı zamanda gönüllü yapılan bir iş. Çünkü webmasterlarımızın kazanç kapıları da oldukça tıkanmış durumda. Birşeyler biliyor ve üretip faydalı olmak istiyor olsanız dahi karşınıza bu sefer de kullandığınız programların lisans sorunu çıkıyor. Yurtdışında x liraya satılan bir programın ülkemizde 3-4x fiyata satılması, webmasterlarımızın elini ayağını bağlarken, internet ortamında da hani şu kampanyalar yapıp karşı geldiğimiz korsan yayınların artmasına sebep oluyor. Böyle bir ortamda gerçek webmasterlarla kendini webmaster sayanlar arasındaki fark kapanıyor, deneyimli bir webmaster olmanızın anlamı kalmıyor.

Sonuç olarak Türkiye'de webmaster olmak şu anlama geliyor: "Ben bu işten para kazanmak için yapmıyorum, kendimi internetin acımasız ortamına teslim ediyorum, yapacaklarıma teşekkür edilmesine gerek yok, webmastrlığımı internete adıyorum".. Tüm gerçek webmasterlara, herşey gönlünüzce olsun..

Alıntı..
Mesaj05.02.2009, 12:08 (UTC)    
Mesaj konusu:

Ben Webamster Olmayı çok istiyorum Çalışmalarımda Var
PayLasım için teşekkürler

______________
Mesaj05.02.2009, 12:12 (UTC)    
Mesaj konusu:

paylaşım için saol
______________




Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu