Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj14.02.2009, 16:10 (UTC)    
Mesaj konusu: Aşkı 'tıklamada' şampiyon G.Antep

En büyük internet arama motoru olan Google'da, "aşk" sözü en çok Gaziantep'de, "sevgi" sözcüğü ise en fazla Diyarbakır'da sorgulanıyor.

Sevgililer Günü denince, akla gelen ilk iki kavramın Türkiye'de en çok Güneydoğu illerinde 'tıklandığı' ortaya çıktı. İnternet arama motoru Google'da Türkiye'den yapılan aramalarda, "sevgi'' sözcüğünün en fazla Diyarbakır, "aşk'' sözcüğünün ise Gaziantep'ten sorgulandığı tespit edildi. İnternet ortamında en fazla ilgi gören arama motorlarından Google'da, hangi kelimelerin nerelerden araştırıldığı, "trends'' hizmetiyle öğrenilebiliyor.

* Google trends verilerine göre, "sevgi'' sözcüğü sırasıyla en fazla Diyarbakır, Adana, Kayseri, Erzurum ve Trabzon'dan aranırken, "aşk'' sözcüğünün en fazla arandığı yer ise Gaziantep olarak belirlendi.

* Gaziantep'ten sonra aşk sözcüğünü en fazla araştıran iller de Diyarbakır, Adana, İçel ve Erzurum şeklinde sıralandı.

HEDİYEDE İSTANBUL...

* Aynı verilere göre "Sevgililer Günü'' kelimelerinin arandığı yerler arasında ilk sırayı İstanbul alırken, listede bu ili Trabzon, İçel, Antalya ve Gaziantep takip etti.

* "Aşk sözcükleri'' aramasını en fazla yapan yerler arasında ilk 5 sırayı Adana, Bursa, Erzurum, Trabzon ve İzmir aldı.

* "Hediye'' sözcüğü internet üzerinde en fazla İstanbul, Eskişehir, Muğla, Aydın ve İzmit'ten aranırken, "sevgiliye hediye'' kelimeleri ise İzmit, İstanbul, Bursa, Adana ve İzmir'den sorgulandı.
______________
Sanal-reklam.tr.gg Hakkında Akıllara Takılan Tüm Soruların Yanıtları www.sanal-reklam.tr.gg'de Mevcuttur.İncelemenizi Tavsiye Ediyoruz. Wink
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu