Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj25.02.2009, 18:09 (UTC)    
Mesaj konusu: Bir Bilgisayar Nasıl Hack'Leniyor ?



Herhangi bir bilgisayar sisteminde kendi işletim sisteminizi çalıştırmaya ne dersiniz. Hatta ofis uygulamasından tutun mültimedya yazılımlarına kadar geniş bir desteğe sahip bir işletim sistemi ile. Olmaz demeyin. Çünkü, teknoloji sitesi ShiftDelete.Net editörlerinin haberine göre Linux tabanlı SLAX işletim sistemi ile her şey mümkün. İşin güzel tarafı ise bunun için de en az 256 MB kapasiteli bir USB belleğe ihtiyaç duymanız.



SLAX, 512 MByte kapasiteli bir USB belleğe rahatlıkla kurulabiliyor

Bellekten Sorunsuz Çalışır

Evet doğru okudunuz. SLAX adlı işletim sistemini USB belleğe kurmak ve PC sistemini de bu bellekten çalıştırmak mümkün. Üstelik grafik ara yüz ve Türkçe desteği ile. Hatta kurulum ve kullanım da çok kolay. Özellikle kurulumun iki dakika içinde gerçekleşmesi de işin çabası. SLAX işletim sisteminin önemli bir farkı, Windows dosya sistemi olan NTFS'i de desteklemesi.

Kuruluma Başlamadan Önce

Yapmanız gereken ilk şey http://unetbootin.sourceforge.net/ adlı siteden Unetbootin adlı yazılımı yüklemek. Bu yazılımın özelliği birçok Linux sürümünü USB belleğe göre hazır etmesi. Unetbootin, USB belleğe Linux sistem ve açılış dosyalarını kurması için gerekli bir yazılım. Bu programı bilgisayar sisteminize indirdikten sonra SLAX işletim sistemini indirmeniz gerekiyor.



Linux sistem dosyalarını USB belleğe kopyalamak sanıldığından çok daha kolay.

SLAX yukarda da söylediğimiz gibi boyut olarak küçük bir işletim sistemi. Bu işletim sistemi her ne kadar küçük olsa da geniş bir yazılım desteğine sahip. Buna ek olarak yüklenebilen modüller yardımıyla genişleyebiliyor. Yeni donanımların uyumluluğu SLAX için sorun değil. Buna ek olarak Türkçe dil desteği de unutulmamış. Bizim beğendiğimiz bir özellik ise USB bellekten çalıştırıldığında kendini sistem belleğe de atabilmesi. Böyle bir durumda işletim sistemi sistem belleğinden çalışır ki bu işletim sistemine inanılmaz bir hız kazandırır.

USB Belleğe Kurulum

SLAX ve Unetbootin’i indirdikten sonra sıra geldi kuruluma. Bunu yapmadan önce USB belleğin FAT dosya formatına göre biçimlendirilmiş olduğuna dikkat edin. Linux bazlı işletim sistemlerini NTFS’e kurmak mümkün değil. Bu yüzden önceden bir format atmak şart. Unetbootin programını çalıştırdıktan sonra yapılması gereken tek şey "Diskimage" seçeneğinden SLAX dosyasını tanımlamak. Burada dikkat etmeniz gereken tek nokta bahsi geçen SLAX dosyasını açmamış olmanız. Yani “slax-6.0.9.tar” olarak görünen tek parçalık dosyayı aynen göstermeniz gerekiyor.



Slax tüm ayarlamaları kendi yapıyor. Size sadece seyretmek kalıyor.

Kurulum yaklaşık bir dakika sürüyor. Unetbootin sistem dosyalarını ve açılış dosyalarını USB belleğe kopyalar. Unetbootin, USB belleği otomatik olarak tanır. Bilgisayar sisteminde birden fazla USB belleğin olması durumunda kurulumun gerçekleştirmesini istediğiniz belleği tanımlamanız gerekebilir. Kurlumun bittikten sonra USB belleği sistemden çıkarabilirsiniz. Hepsi bu kadar.

USB Bellekten Çalışmak

SLAX artık USB belleğinize kurulmuş durumda. Normalde her şey çalışır durumda. Fakat yine de küçük bir ayar yapmak gerekiyor. USB bellekten çalışmak için anakartın BIOS’undan Boot sırasını değiştirmek şart. Bunun için de önce USB belleğini bilgisayar sistemine takmanız gerekiyor. Ardından da anakartın BIOS’una girip ( "Del" tuşu ile) ilk Boot seçeneğini USB belleğe göre ayarlamalısınız. Bu ayarı yaptığınızda bilgisayar sistemi açılış için ilk olarak USB belleğe bakacaktır.



BIOS ayarlarında yer alan "First Boot Device" seçeneği, taktığınız USB belleğe göre ayarlanmalı.

Sonraki adımda sizin yapmanız gereken fazla bir şey yok. Bilgisayar sistemini yeniden başlatın ve kurulumu USB belleğe bırakın. SLAX her şeyi kendi ayarlıyor. Öyle ki masaüstü ekranını görene kadar müdahale etmenize izin vermiyor. Masaüstü ekranından bilgisayar sisteminde yer alan tüm diskleri görme şansına sahipsiniz. Unutmadan söyleyelim. Disklerin dosya sistemleri SLAX için hiç fark etmiyor. Disklerin içindeki verileri görmek ve kopyalamak mümkün.

______________
Mesaj25.02.2009, 19:55 (UTC)    
Mesaj konusu:

Başlıkla mesajın içeriğinin pek alakası yok Very Happy
______________
http://webninjasi.tr.gg
Mesaj26.02.2009, 11:45 (UTC)    
Mesaj konusu:

ckpweb yazmış:
Başlıkla mesajın içeriğinin pek alakası yok Very Happy


Okudunuzmu İçeriği ?
______________
Mesaj26.02.2009, 12:02 (UTC)    
Mesaj konusu:

Ama bu forumda Bildiğim kadarıyLa Hack Warez Gibi Paylasımlar YasakTır. Wink
______________
Mesaj26.02.2009, 12:26 (UTC)    
Mesaj konusu:

#Net-Uzman
Burda Şifresi Kaybedilen Bilgisayarın Şifresinin
Nasıl Geri Alınabileceğinden Bahsediyor.
Başlığa Bakarak İçerik Hakkında Böyle Şeyler Düşünmemeliydin .!

______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu