Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj08.08.2012, 12:37 (UTC)    
Mesaj konusu: Google İmkansızı Başardı

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de denediği Google’ın insansız aracı tam 300.000 mil yol yaptı ve hiç kazaya karışmadı.

Google, insansız aracı üzerindeki çalışmalarına deyim yerindeyse harıl harıl devam ediyor. 2011 yılında patenti alınan bu projenin test sürüşlerine, bu yılın başında Nevada Eyaleti’nde başlayan Google’ın insansız aracı yaklaşık 483.000 km yol kat etti. Hiçbir kazaya karışmayan insansız aracın bu testin ne kadarını trafiğe açık alanda yaptığı, ne kadarını Google parkurlarında tamamladığı hakkında ise bilgi verilmedi.

Bu devrim niteliğindeki projeye, geçtiğimiz günlerde Silikon Vadisi çıkartması yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de şahit olmuştu.

Fatih Projesi kapsamında Silikon Vadisi’nin demir başlarıyla birebir görüşen Abdullah Gül, Google kurucularından Sergey Brin’in teklifi üzerine insansız aracı test etmişti. Fatih Projesi kapsamında Apple ile ciddi görüşmeler yapan Gül, Tim Cook’tan olumlu tepkiler almıştı ve Apple CEO’su Cook bu proje üzerinde ciddi anlamda çalışmalar yapacaklarını belirtmişti.

Gül, Silikon Vadisi çıkartmasında Google’ın akıllı gözlüklerinden Windows 8’li tabletlere kadar hemen hemen herşeyi denemişti.

______________
Bir çeşit blog: http://ulassitem.tr.gg
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu