Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj16.02.2013, 17:16 (UTC)    
Mesaj konusu: Açılışta yüklenen programların Windowsu yavaşlatması

Açılışta yüklenen programların Windowsu yavaşlatması.

Bir çok programın açılışta yüklenen ek dosyaları vardır. Bunlar programın çalışmasına önzemin hazırlar veya programa ulaşmanın kolay yollarını getirir. Örneğin, Winamp ın SystemTrayda ki winamp agent dosyası gibi. Bu dosya üzerinden Winamp ı kolayca çalıştırabilir ve hkkındaki ayarlara çok çabuk ulaşabiliriz.

Bu dosyalar internette gezinirken işe yararlar, bizim için bilgisayardaki dosyaları araştırıp biz araken hemen önümüze çıkarırlar, bize sormaya gerek duymadan dosyalarımızı yedeklerler fila. Peki bunların hepsini aynı anda yapmaya çalışırlarsa ne olur. Mavi ekranlar, yavaşlamalar, görüntü hataları .... Mesela internetten dosya indirmeye yarayan bir programın, internete bir haftadır bağlanmamış olmamıza rağmen, ısrarla açılışta çalışmaya uğraşması sizce desaçma değil mi?

Özellikle açılışta çalışan programların Windows u yavaşlattığı bir gerçektir. Öyleyse biraz temizlik yapmanın zamanı gelmedi mi? Başlat--->Çalıştır--->Msconfig yolunu izleyerek, başlangıçta çalışan programlar üzerinde bir ayarlama yapıyoruz.

Buradan açılışta çalışmasını istemediğimiz programları kaldırıp kurtulabiliyoruz. Artık internet için yapılmış programları sadece internete bağlanınca çalıştırarak, Windows umuzun yükünü epeyce hafifletmiş oluyoruz.
[ALINTIDIR]
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu