Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj10.06.2013, 13:31 (UTC)    
Mesaj konusu: Dünyamızı yöneten gizli örgütler: Bohemian Grove (Bohem Koru

Bohemian Club logosu: B C ve Ağ Ören Örümcekler Buraya Giremez yazılı

Bohemian Grove için, kısaca Çağdaş Firavunlar Kulübü de denilebilir. Üyeleri dünyanın kaymak tabakasının en üst katmanındaki kişilerden oluşuyor. ABD Başkanları, global güçteki banka, medya, enerji, sanayi firma sahipleri, direktörleri ve CEO’ları, yüksek düzeyli askeri veya sivil devlet görevlileri, banka sahipleri, kilit noktalardaki veya dünyaca tanınmış insanlar ve sanatçılar,.. gibi elitlerin de elitlerinin üye veya davetli olabildiği bir örgüt.
Eski ve şimdiki üyeler arasında, Richard Nixon, Ronald Reagan, George H.W. Bush, George W.Bush, Gerald Ford, Henry Ford, Henry Kissinger, Henry Edward Huntington, Colin Powell, Donald Rumsfeld, Jack London, Paul Newmann, Theodore Roosevelt, David Rockefeller, Henry ve David Morgan, Neil Armstrong, Arnold Schwarzenegger gibi insanlar bulunuyor.
Her sene temmuz ayında üç hafta sonunu içine alacak şekilde iki hafta toplanıyorlar.
Kaliforniya, San Francisko, Bohemian Avenue’de, asırlık kızılçam ormanı içinde 1.100 dönümlük bir arazileri var.
Alan içinde belli meslek ve ilgi alanlarına göre farklı grupların oluşturduğu kamplar yapılıyor.
Bohem yaşam tarzı, toplum kurallarını hiçe sayarak canının istediği gibi yaşamaktır. Bu kulübün zengin ve istediği her şeye ulaşmaya, canının istediğini yapmaya alışmış üyeleri kampta tam anlamıyla bohemliğin tadını çıkarıyorlar:
1989 yılında “”Spy” dergisi yazarlarından P.Weiss, kendisini davetlilerden biri gibi göstererek kampta birkaç gün kalmayı başarır. Daha sonra katılımcıların sınır tanımazlığını yazar: “Bir yandan ağaçlar arasından gelen müziği dinlerken, bir elinde içki kadehi, diğer elinde penisi olup ortalık yerde, kızılçamlara işeyen bir adam görebilirsiniz. Bu en güçlü adamların istediğini yapabilme, istediği yere işeyebilme özgürlüğünün göstergesi. “
Eski ABD başkanı Bill Clinton’a sorulduğunda verdiği cevap:” Bohemian klüp mü dediniz? Hani zengin Cumhuriyetçilerin gittiği ve kızılçamların önünde çıplak durduğu yer mi? Ben oraya hiç gitmedim, ama siz gitmelisiniz. Sizin için iyi olur. Temiz hava alırsınız.”
Yine eski ABD başkanlarından Richard Nixon ise anılarında:” Politik yaşamım boyunca benim en kaygısızca ve bana doyum veren konuşmam 1967 yılında Bohemian Grove’da göl kenarında yaptığım konuşmadır. Çünkü bu konuşma geleneksel olarak kayıt altına alınmıyordu, halka kapalıydı. Fakat benim başkanlığa giden yolda çok önemli nirengi noktalarımın belirleyicisi oldu.”
Sembolleri bilgeliğin simgesi olan baykuştur. Törenler 12 m. yüksekliğinde bir baykuş heykelinin önündeki alanda yapılıyor.
Tiyatro oyunları, müzikal eğlenceler dışında en ilginç olan seremoni,
“Cremation of Care”(Korkunun, kuşkunun yakılması) töreni.
Bu tören de baykuş heykelinin önünde yapılır. Baykuş heykelinin içinden gelen ses, ışık ve ateş efektleri eşliğinde, sahnede özel giysili kişiler tarafından korku veya endişeyi simgeleyen insan şeklindeki bir maket yakılır.
Anlaşılan o ki, bu törenlerle ve davranışlarla, birlikten gelen kuvvet artıyor, dünyanın egemenlerinin para ve güç için, dünyanın istediği yerinde istediğini yapmaktan rahatsız olma duygusu ve korkusu giderilmiş oluyor.
Üye ve misafir sayısı en fazla 2.900 kişi.
Üyelik aidati 25.000 dolar, kabul edilmek için bekleme süresi 15 yıl. Toplantıya üyeler ve üyelerin referansı ile misafirleri katılabiliyor. Üyelerin aileler belli sattlerde ziyaretçi olarak katılabiliyorlar.
Aktör ve Kaliforniya Bilimler Akademisinde, baş Entomolojist (Böcek bilimci) Henry “Harry” Edwards klübün kurucularındandır.
Edwards, 1872 yılında kariyerine devam etmek üzere New York’a yerleşmeye karar verir.
Onun ayrılması üzerine, 100 kadar dernek üyesi onun şerefine, Marin Country’ de, şimdiki S.P Taylor parkının olduğu yerde, kızılçamlar arasında bir “güle güle” partisi düzenlerler. İçkiler içilir, Japon müzisyenler müzik yaparlar. Sonraki yıllarda bu kamp geleneği farklı yerlerde devam eder.
1893 yılında kiraladıkları şimdiki yerlerinde yıllık kamplar devam etmektedir.
Klübün sloganı,”Weaving Spiders Come Not Here” (Ağ ören örümcekler buraya giremez), yani burada kişisel iş bağlantıları, kişisel çıkarlar için görüşmeler yapılamaz.
Bu toplantılarda ulusal ve uluslar arası politik ve ekonomik kararlar alınır, planlar yapılır. Katılımcılar, eski ve yeni ABD başkanları, profesörler, CIA başkanları, askeri ve idari yüksek devlet görevlileri, petrol ve enerji firmalarının üst düzey temsilcileri tarafından bilgilendirilirler. Bu özel toplantılara eski üyelerin dinleyici olarak girdiği ve daha sonra yeni üyelere uygun gördükleri kadarını anlattıkları söylenir.
Atom bombasının atılması ile ilgili Manhattan Projesinin, Vietnam savaşının ve benzeri kararların bu toplantılarda alındığı söyleniyor.

Kaynak: http://blog.milliyet.com.tr/dunyamizi-yoneten-gizli-orgutler--bohemian-grove--bohem-korulugu-bohem-kulubu-/Blog/?BlogNo=384876
Mesaj10.06.2013, 20:17 (UTC)    
Mesaj konusu:

...
______________


En son clean-deneme tarafından 04.05.2020 22:56:34 tarihinde değiştirildi, toplam 2 kere değiştirildi
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu