Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj30.01.2014, 21:02 (UTC)    
Mesaj konusu: Yardımcı Olursanız Sevinirim

Merhabalar. Ben daha birkaç gündür sizin sayenizde sitemi oluşturmakla uğraşıyorum. Aklımdaki siteyi oluşturmak için baya bi mücadele ettim. Bu konularda hiç ama hiç bir bilgim yoktu css nedir html nedir falan gibi. Bi tasarım seçtim(iceblue) ama istediğim gibi düzenleyemedim kodların içinden çıkamadım. Bende sıfırdan tasarım yapmak için css desing'ı seçip başladım.

Bazı yardım resimlerine, anlatımlara baktım. Daha işin çok başındayım bi kaç şey yapabildim. Ama karşılaştığım bir kaç sorunla ilgili bir türlü çözüm bulamadım. Forum çok ama çok karışık. Sorumu sormadan önce forumda aradım, bulmaya çalıştım ama içinden çıkılacak gibi değil.

Ekran görüntüsünü paylaşıyorum sorularımı onun üzerinden soracağım. İlgilenirseniz sevinirim. Açıkçası site tasarımıyla ilgili hiç birşey bilmiyorum çok yeniyim ama çok zevkli olduğunu keşfettim. Oynadığım bi online oyunum vardı hastasıydım resmen ama burayı keşfettikten sonra bıraktım gibi bişey. Son 2-3 gündür hiç açmıyorum bile. Tasarım işi çok daha zevkli geldi heralde Smile



foruma koyduğum resim görüntülenemiyordur (onu da becerememişimdir belki Very Happy ) diye direk linki de veriyorum. "http://i.hizliresim.com/w1dXrD.png"

1. Sorum=Oluşturduğum üst menü çubuğunu sayfalarla ilişkilendirebildim. Ama Hoşgeldiniz yazısının altındaki Ana sayfa ve "Geçmişten Günümüze" yazılarını bir türlü yok edemedim. Oluşturduğum üst menüyü Hoşgeldiniz yazısının tam altına almak istedim beceremedim bir türlü.

2. Sorum = Kırmızı dikdörtgen içine aldığım Ana sayfa yazısı Ana sayfayı açtığımda çıkıyor. Geçmişten Günümüze sayfasını açtığımda da Geçmişten günümüze yazısı çıkıyor. Sanki "bak burdasın ha şaşırma der gibi" sinir oldum bir türlü iptal edemedim onu.

3.Sorum= Oluşturduğum üst menü çubuğu neden sayfanın sağına doğru sonsuza kadar gidiyor anlayamadım. Sarı çizgiyi çektiğim yerde falan durdurmayı nasıl yapıcam. Kodlarının arasında onun ayarını çekecek yeri de hiç birşey bilmediğim için bulamadım. Yani ne biliyim yazdığım menü isimleri kadar gitsin sağa. Yada hem uzunluğu o kadar olsun hem de ortalasın sayfayı Smile

Kafamdakileri yapamadığım için ayrıca bu konularla son 2 gündür ilgilendiğimden birşey bilmediğim için sinir oldum. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden Teşekkürler...
Mesaj30.01.2014, 21:09 (UTC)    
Mesaj konusu:

1.soru :

h1#title{display: none;}

h2#title span {display: none;}

div.header{display: none;}

li.nav_element{list-style-type: none;}

li.nav_element{display: none;}

Bu Kodu Tasarım Ayarlarından Gelişmiş Ayarlardan Css Tasarım'ının En Üstüne Yapıştırırsan Sorun Çözülür Galiba
Mesaj30.01.2014, 21:31 (UTC)    
Mesaj konusu:

1. Sorunun cevabı verilmiş 2. Soruna gelince tasarım kodlarında [page] kodu varmı bi bak bakalım 3. Sorundada menüye belli bir boy tanımlamasın
______________
Büyük işler başaran, Küçük adam..
DREAMWEAVER İLE BEDAVA-SİTEM İÇİN TASARIM YAPMA // RESİMLİ ANLATIM
Mesaj30.01.2014, 21:35 (UTC)    
Mesaj konusu:

Kod:
h1#title{display: none;}
h2#title span {display: none;}
div.header{display: none;}
li.nav_element{list-style-type: none;}
li.nav_element{display: none;}


Arrow Tasarım Ayarları Arrow Gelişmiş Ayarlar Arrow Css Kodu Bölümüne Arrow Kaydet

Verdigim Kodu Dedigim Yere Koyarsan Sorun Çözülür Çözülmezse ya Tasarımda Sorun vardır Yada Başka Bişeyde

İYİ FORUMLAR[/b]
______________
Yeni Tasarımımıza Geçtik [Değerlendirmenizi Bekliyoruz]

Yürekten Sevene Mesafe Yoktur..
Mesaj30.01.2014, 21:41 (UTC)    
Mesaj konusu:

Cevabınız, ilginiz ve hızınız için çok teşekkür ederim. "skullzde" arkadaşımın verdiği cevap ile 1. ve 2. Sorunum halloldu.

Tekrar soru sorup Hoşgeldin yazısının olmasını istiyordum demeye çekindim.
Verilen koddaki satırları tek tek denedim. div.header'i kaldırarak hoşgeldiniz yazısını etkinleştirebildim. Biraz kurcalayıcı bi yapım var Smile

3. sorum da menüye belli bir boyut tanımlayamam mı? Orasını tam anlamadım.
Mesaj30.01.2014, 21:49 (UTC)    
Mesaj konusu:

Menünüze 1000 px gibi bir boy tanımlarsanız menünüz o boyutun dışına taşmaz ek bir sorun olmadığı takdirde
______________
Büyük işler başaran, Küçük adam..
DREAMWEAVER İLE BEDAVA-SİTEM İÇİN TASARIM YAPMA // RESİMLİ ANLATIM
Mesaj30.01.2014, 22:08 (UTC)    
Mesaj konusu:

Teşekkür Ederim Smile Yaptım. Width değeriymiş px ini belirlemem gereken. Razz
Mesaj30.01.2014, 22:44 (UTC)    
Mesaj konusu:

Ne Önemi Var Hayırlı Olsun Fakat Bir Tema Düşünmüyormusunuz Sitenize Böylemi Kalacak?
Mesaj31.01.2014, 12:14 (UTC)    
Mesaj konusu:

Abicim ben çok yeniyim Smile. Hani nasıl söylüyüm çok ama çok yeniyim. Bir iki gündür ilgiliyim bu konularla. Ondan öncesinde hiç bir deneyimim hiç bir bilgim yok. Ve bir site yapıyım da birşeyler paylaşıyım tarzında değilim şu an.

Site düzenlemesi nasıl oluyor. Sistem nasıl işliyor. Neler yapabilirim. Bir sitede yapabileceğim değişiklikleri nasıl yaparım gibi durumlar üzerinde öğrenmek amacıyla burdayım şu anda. Örnek vermek gerekirse kodlar üzerinde yaptığım oynamalarla ne gibi değişiklikler oluyor şu ana onları kurcalıyorum.

Şu ana kadar yapabildiğim bi kaç şey var. Arka plana resim koyabildim. Menü koymayı başardım Smile . İstediğim şekilde de oldu. Menü üzerinde ki sekmelerin yazı stilini ayarlayabildim. Kafamda da bir sürü soru var daha Very Happy.

Yani kısaca site yapımıyla ilgili keşfeder pozisyondayım şu an. Mesela menüyü saydamlaştırma. Menü altına koyacağım küçük yatay ilerleyen bir resim üzerine tıklandığında arka plan gibi gözükecek kadar büyümesini sağlama gibi gibi...

Dediğim gibi keşfediyorum şu sıralar. Sorduğum soruya verdiğiniz yanıt için size tekrar teşekkür ederim.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu