Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj19.04.2014, 20:36 (UTC)    
Mesaj konusu: Ses sistemine led bağlamak

Bugün evde epey bir sıkılınca elimde olan ledleri değerlendirmek istedim.
Ses sistemlerine led bağlamak bu yazıyı okuduktan sonra çok kolay Smile
Evimizde bulunan ses sistemlerine 2+1, 3+1, 5+1 fark etmeksizin müziğin ritmine ve basına göre yanıp sönen led nasıl bağlanır bugün bunu anlatacağım. Ses sistemlerine led bağlamak sanıldığı kadar da zor bir işlem değil hatta yapabilirseniz vay be bunu ben mi yapmışım diyeceğiniz çokta keyifli bir uygulama. Yaptığımız birkaç bağlantı ve sökme takma işlemi ile evimizi diskoya çevireceğiz icon smile Ses sistemine led bağlamak İnternet’te biraz araştırdım ve bunun ses sistemlerine zararı olup olmadığı konusunda bir kararsızlık cevapsız sorular da gördüm. Mantık olarak zararı olsa da eğer uzun süreli saatleri bulan bir dinleme yapmazsanız pekte zararı olmuyor. Ben yaklaşık bir senedir kullanıyorum. Ses sistemlerinde genel olarak mesela 5+1 ses sistemini ele alırsak 5 adet hoparlör ve bunlara bağlı bir de subwoofer bulunur. Biz ledleri yakabilmek için elektriği subwoofera giden + ve – uçlardan elektrik alacağız.

Fiyatı aldığınız marka, metre ve yere göre değişkenlik gösteren şerit led temin ediyoruz. Şerit ledler hakkında daha net bilgi sahibi olmak için tıklayın. Şerit ledin yanı sıra tabi ki bir de ses sisteminiz olması gerekiyor.

Aşağıdaki gibi bir led şerit temin etmeniz sizin işinizi görecektir. İsterseniz daha kısa metrajlarda farklı renklerden de alıp bunları birbirine ekleyerek daha değişik bir atmosfer yaratabilirsiniz.

Sonuç olarak mükemmel birşey çıktı ortaya nasıl yapılabileceğini sitemde de anlattım şuan odamın videosunu sizlerle paylaşıyorum.
http://okandiyebiri.com/ses-sistemine-led-baglamak/
______________
Google Play Developer
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu