Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj12.03.2014, 08:50 (UTC)    
Mesaj konusu: Sesli Arama Kutusu Nasıl Yapılır

Arkadaşlar bazı sitelerde görmüşsünüzdür, arama kutusunda bir de microfon iconu var bastığınızda sesinizi kaydedip arama kutusuna otomatik yazıyor ve ara butonuna bastığınızda arama yapıyor.

Bu uyguluma google üzerinden çalıştığı için chrome tarayısını kullananlarda çalışıyor, chrome kullanmayanlar yine normal yazarak arama yöntemiyle aramalarını gerçekleştirebiliyorlar.

Kullanacağımız kodun has hali şudur;

Kod:
Kod:
<input type="text" x-webkit-speech="x-webkit-speech"/>

Biz bunun konuştuktan sonra konuşmamızı bitirdiğimizde butona basmadan direk arama yapmasını ve Türkçe olmasını istiyoruz. Koda bir kaç ekleme yapıyoruz;

Kod:
Kod:
<input type="text" name="s" value="" placeholder="Ara" x-webkit-speech="x-webkit-speech" speech lang="tr-TR" onwebkitspeechchange="this.form.submit();" id="search" />

Bu kodu kullanmış olduğumuz temanın arama formundaki input kısmını yukarıdaki kodla değiştirerek yapıyoruz. Diğer sitelerinizde de uygulamayı aynen bu şekilde yapabilirsiniz.

Uygulama bilgisayralarda da çalışmaktadır ancak sanırım telefonlar için önemi daha bi büyük. Mobil ziyaretçilerinizi yazma zahmetinden kurtaracaktır. Çoğu androdid kullanıcısının choreme tarayıcısını kullandığını varsayarsak şiddetle kullanılması gerekn bir uygulamadır.

Nasıl olduğunu merak eden arkadaşlarım, yada uygulamayı canlı test etmek isteyen arkadaşlarım sağ en üstten choreme tarayıcısyla girip bakabilirler.
Kaynak: http://www.okandiyebiri.com/sesli-arama-kutusu-nasil-yapilir/
______________
Google Play Developer
Mesaj26.04.2014, 08:21 (UTC)    
Mesaj konusu:

Süper anlatım işime yaradı
Mesaj26.04.2014, 10:56 (UTC)    
Mesaj konusu:

Güle güle kullanın.
______________
Google Play Developer
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu