Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj02.03.2015, 09:34 (UTC)    
Mesaj konusu: Türkiye Posta Kodları Detaylı Listesi

Posta Kodu
Bu sayfayı İzle
"Posta kodu" buraya yönlendirir. Bilgisayar POST kodları için, bkz Güç-kendini sınama .
Farrer sonrası code.jpg
Bir posta kodu (bir olarak çeşitli ülkelerde bilinen posta kodu veya posta kodu ) harfler ve / veya bir dizi basamak bir eklenen posta adresi sıralamak amacıyla posta . Posta kodları tanıtıldı kez, diğer uygulamalar mümkün hale gelmiştir. Türkiye'ye ait posta kodu için http://postakodu.mobi/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.
2005 yılının Şubat ayında, 190 üye ülkenin 117 Evrensel Posta Birliği posta kodu sistemleri vardı. Ulusal sistemlere sahip olmayan ülkeler şunlardır İrlanda ve Gana .
Posta kodları genellikle coğrafi bölgelere atanan rağmen, özel kodlar bazen bireysel adreslere ya da devlet kurumları ve büyük ticari şirketler gibi posta geniş hacimli, aldığınız kurumlara atanır. Bir örnek Fransız CEDEX sistemi.

Tarih Düzenleme
Posta kodlarının kullanılmasını teşvik 1970'lerde Sovyet damga
Posta kodları geliştirme popülasyonları büyüdükçe ve posta teslim daha karmaşık büyüdü hangi doğal evrimi yansıtan yapılı çevre daha karmaşık hale geldi. Bu süreç, büyük şehirlerde birinci oluştu. Bir posta kodu fikir çekirdeği böylece başlayan posta ilçe numaraları (veya posta bölge numaraları büyük şehirlerde içinde). Londra , ilk 1857 yılında 10 bölgeye bölünmüştür edildi ve Liverpool 1864 itibariyle de I. Dünya Savaşı veya muhtemelen daha önce, örneğin posta ilçe veya bölge numaraları çeşitli Avrupa büyük şehirlerde var. Onlar muhtemelen yerel postane düzeyinde sadece uygulanan, en azından 1920'lerde ABD'de var (1920'de "Toplu Boston 9" onaylanmış olan örneğin, örnekleri [ 1 ] [ 2 ] ), onlar olmasına rağmen besbelli tüm büyük ABD kentleri (uygulanan boyunca kullanılmaz USPOD kadar Enine) Dünya Savaşı.

1930 ya da küçük kasaba ve kırsal yerellerde kapsayacak büyük şehirlerin ötesinde posta ilçe veya bölge numaralandırma planlarının uzanan önceki fikrinden havada oldu. Bu bugün onları tanımlamak gibi posta kodları yaratacak kavram oldu. (ABD çok isim posta kodları, "Posta kodları", bir bölge için bir bölge planı bu evrimsel büyüme yansıtır iyileştirme planı [Posta].) Modern posta kodları ilk tanıtıldı Ukrayna Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti , Aralık 1932 yılında [ 3 ] ancak sistem 1941 yılında 1939 yılında posta kodlarını tanıtmak için bir sonraki ülke olan Almanya terk edildi, [ 4 ] 1958 yılında Arjantin takip Birleşik Devletleri 1963 yılında [ 5 ] 1964 yılında ve İsviçre. [ 6 ] Birleşik Krallık başladı 1959 yılında Norwich bugünkü sistemi tanıtan, ancak 1974 yılında ülke çapında tanıtım tamamladı.

Türkiye Posta kodu için önemli illerin listesi
http://postakodu.mobi/%C4%B0STANBUL/
http://postakodu.mobi/ANKARA/
http://postakodu.mobi/%C4%B0ZM%C4%B0R/
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu