Forum'da ara:
Ara



Gif Editör hakkında verilen bilgi yeterlimi
Evet
  50%
[ 3 ]
Hayır
  50%
[ 3 ]
Toplam Oylar : 6

Yazar Mesaj
Mesaj29.02.2016, 05:05 (UTC)    
Mesaj konusu: Gif Editör Tavsiyemiz

Arkadaşlar sitemde kullandığım Picasion Gif Editör ile sitemizi daha güzel görünüm sunuyorum. Bazı arkadaşlara fikir vermesi açısından tanıtım bölümünde işlemeyi uygun gördüm.


Yukarıdaki resme bakınca aslında anlamışsınızdır ama yinede kısaca anlatmak isterim. Resimleri seçip eklerken genişlik ve yükseklik aynı pixcel olmasına önem vermeniz gerekiyor. Yoksa resimler arası geçiş yaparken göze batıyor. Resimin genişliği örneğin 160*160 px olsun. Ve resimleri önceden hazırlayıp genelde arka plan transparan yani saydam yapmayı seviyorum. Çünkü siteye eklenince akra plan fontu üzerinde güzel bir derinlik ve dinamiklik sağlıyor. Göze de güzel hitap ettiğini düşünüyorum.
İsterseniz size bir örnekle anlatayım. Resim görsellerini hazırlayıp veya temin edip bunu pixlr editör yani resmi saydam yapma editöründen faydalanıyorum. Resimleri saydam yapmak için http://isacotur.tr.gg/Resmi-saydam-yapmak.htm adresinden nasıl yapılacağını anlattım


Resimleri saydam yaptığımızı var sayarak devam ediyorum. Elimizdeki resimlerde aşağıdakilerden oluşsun.




Evet görsellerimizde hazır olduğuna göre online gif editöre ekleliyoruz. En fazla 10 tane resim ekleyebilirsiniz. Sonra Resimlerin hangi ebatta olacağını ister seçebilirsiniz isterseniz manuel olarak girebilirsiniz. 160*160 px olarak manuel giriyoruz. Sonra resimler arası geçiş hızlı mı yavaş mı olması gerektiğini belirtiyorsunuz. Ve son olarak da create animation seçip 10sn bekletiyor ve gif hazır hale geliyor. Genelde ben oluşan gifi sağ tıklayıp resmi kaydet ediyerek masa üstüne indiriyorum. Sonra gifin içeriğine göre tekrardan isim veriyorum. Çünkü google da ilk sayfada yer almak için resimin url ile ilgili olması gerekmektedir. Bu konuyu "google ilk sırada çıkmak " yazılı makalemizde detaylıca anlatmıştım. Okumak için http://isacotur.tr.gg/Google-ilk-sirada-cikmak.htm tıklayınız.


Ve gif son hali bu şeklidedir.



Gif Editörü size kolaylık olsun diye sitemizin altında hazır şekilde pencereye aldık.

Sayfaya ait içerik linkimiz: http://isacotur.tr.gg/Gif-Editor-Tavsiyesi.htm tıklayarak ulaşa bilirsiniz. Sayfamıza yorumlarını bekliyorum.
______________


En son isacotur tarafından 22.05.2016 23:14:43 tarihinde değiştirildi, toplam 2 kere değiştirildi
Mesaj07.03.2016, 16:37 (UTC)    
Mesaj konusu:

öneri eklemek isteyenlerin yorumlarını da bekliyorum
veya en çok kullandığınız gif editörünün nasıl çalıştığını kısaca benim gibi anlata bilirsiniz Wink
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu