Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj29.10.2016, 21:53 (UTC)    
Mesaj konusu: Bu gece saatler kaçta geri alınıyor?



Bu gece saatler kaçta geri alınıyor?

'SAATLER GERİ ALINACAK' İBARESİ YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILDI

"Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla bütün yurtta 27 Mart 2016 Pazar günü saat 03.00'ten itibaren bir saat ileri alınmak suretiyle başlatılan yaz saati uygulamasının, her yıl, yıl boyu sürdürülmesi kararlaştırılmıştır. Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla saatlerin düzenlenmesi hakkındaki, 14 Mart 2016 tarihli ve 8589 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'nda yer alan '30 Ekim 2016 Pazar günü saat 04.00'ten itibaren bir saat geri alınması' ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır."


KIŞ SAATİNE GEÇİLMEYECEK

İlgili hüküm gereğince 27 Mart 2016 Pazar günü saat 03.00'ten itibaren bir saat ileri alınmak suretiyle başlatılan yaz saati uygulaması her sene yıl boyu sürdürülecek ve kış saatine geçilmeyecek. Söz konusu karar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının ilgili yazısı üzerine, 697 sayılı kanunun 2. maddesi uyarınca Bakanlar Kurulu tarafından 7 Eylül'de alındı.


SAATLERİ NEDEN GERİ ALIYORDUK

Yaz günlerinde gün ışığı, yani aydınlık saatler çok daha uzun olmasına rağmen hala tasarruf için saatlerin niçin bir saat ileriye alındığı çoğunlukla anlaşılmaz. Bunun en kısa açıklaması ’gece zamanını da gündüze katmaktır’ ama bizler zaten karanlık olan saat 24:00’de değil de 23:00’de yatmamızın ülkemize ne kazandıracağını genellikle anlayamayız. Saatleri ileri almanın kış mevsimi ile alakası yoktur.



Ceplere manuel ayar

Cep telefonu tarafında ise operatörler de mesaj göndererek abonelerini saatin otomatik olarak geri alınabileceği konusunda uyarıyor. Operatörler şebeke ve baz istasyonlarında saati güncel tutarak önlemlerini alıyor. Ancak işletim sistemleri ve cihaz üreticilerinin saatlerde güncelleme yapması gerekiyor. Akıllı telefon sahiplerinin otomatik geri almadan etkilenmemesi için saat ayarlarını manuele almaları öneriliyor.


iPhone, Android ve bilgisayarlarda ‘Saat ayarı nasıl yapılır?’ olacak

iPhone ve iPad’lerde; Ayarlar > Genel > Tarih ve Saat > Otomatik Ayar seçeneğini devre dışı bırakın

Android için saat ayarı: Android mobil cihazlarda; Ayarlar > Tarih ve Saat > Otomatik Tarih ve Saat seçeneğini devre dışı bırakın.

Windows PC için saat ayarı: PC’lerde de saat ayarlarını kendiniz değiştirebilirsiniz. Bunun için cihazınızın “Tarih ve Saat” ayarlarına girip “Saati gün ışığından yararlanmak için otomatik olarak ayarla” seçimini kaldırmanız gerekiyor. Microsoft’un Windows platformundaki sistem saati ile ilgili özel bir yama/güncelleme paketi yayınlaması bekleniyor. Bu güncelleme, bilgisayar sistemlerinin 30 Ekim’de otomatik olarak Kış Saati’ne geçmesinin önüne geçecek.

Mac için saat ayarı: Apple’ın Mac’leri için ise kullanıcıların Sistem Tercihleri > Tarih ve Saat bölümünde yer alan “Tarih ve saati otomatik olarak ayarla” seçeneğini kapatmaları gerekiyor. Manuel saat ayarı: Eğer güncelleme yapamıyorsanız, sisteminiz GMT+2‘ye yani kış saatine geçtikten sonra tekrar GMT+3′e çekip, saat dilimini buna göre değiştirebilirsiniz.
[hr]
Not:Arkadaşlar saatler gece 4 de bir saat geri alınıyor bilginize
______________


En son isacotur tarafından 29.10.2016 21:54:35 tarihinde değiştirildi, toplam 2 kere değiştirildi
Mesaj30.10.2016, 02:01 (UTC)    
Mesaj konusu:

Ve şu an Saat tam sabahın 04:00 Laughing
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu