Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj25.01.2017, 17:04 (UTC)    
Mesaj konusu: 12 Eylül Sürecinde İdam Edilen Adli Hükümlüler

12 Eylül sürecinde, (Özal döneminde idam edilen 2 hükümlü dahil) 50 kişi idam edildi.
Bu hükümlülerden;
17'si Sol Görüşlü,
8'i Sağ görüşlü,
1'i Asala Üyesi,
24'ü de Adli suçtan hükümlü mahkumlardı.

Sağ yada Sol, siyasi olaylardan dolayı hüküm giyen, idam edilen kişiler hakkında bir şey yazmadım. Onlar için zate kitaplar dolusu yazıldı. Benim kabullenemediğim bir olay;
"12 Eylül'ün Utanç Tablosu" diye, idam edilen 50 kişiyi, tek liste halinde yayınlamalarıdır.

12 Eylül döneminde, siyasi suçlardan dolayı yargılananlar, yangından mal kaçırır gibi alen acele yargılanıp, hüküm giydi ve idam edildi.
12 Eylül'den yıllar önce suç işleyip, normal süreçte yıllar süren yargılama sonucu hüküm giyen, cezaları Yargıtay'da kesinleşen, ancak dosyaları Meclis'in tozlu raflarında yıllarca bekletildiği için cezaları infaz olmayan adli hükümlülerin, cezalarının 12 Eylül sürecinde infaz edilmesinin ötesinde, 12 Eylül süreciyle ilişkilendirilmesi doğru değildir.

Hiç bir şahsi çıkar düşünmeksizin, sadece inandığı değerler uğruna can veren insanlarla, adli hükümlülerin aynı listede yayınlanması haksızlıktır.

Sitemde, adli hükümlülerle ilgili yorum yapmaksızın, Danışma Meclisi ve Tutanak Dergisi yayınlarından yaptığım alıntıları ekledim.

Son sayfalarda da, 12 Mart sürecinde idam edilen bir kaç kişinin olayını ekledim.

Adli hükümlülerin neden idam edildiğine bakın ve siz hakim olsaydınız ne ceza verip vermeyeceğinizi kendi vicdanınıza sorun.

Siteyle ilgili görüşlerinizi bildirmenizi rica ederim.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu