Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj13.12.2017, 10:02 (UTC)    
Mesaj konusu: Ayakkabı dünyası 2018

Sizlerle bugün bot alırken nelere dikkat etmeliyiz, 2018 yılında botlarda kış modası nasıl olacak hangi ayakkabı türleri daha rahat gibi konulardan bahsedeceğim.
Öncelikle bot ve kar botu alırken dikkat edilmesi gereken hususlar su şekilde;
Botun hafif olması gerekli. Botlar hafif olmalı ki karda yürürken karın verdiği ağırlıkla botlar daha da ağırlaşmasın.
Bot normal ayak numarasından 1 numara büyük alınmalı ki kalın çoraplarla rahatlıkla giyilebilsin
Su geçirmez olması kimi markalar su geçirmezlik garantili olabiliyor.
Herhangi bir ayakkabı seçimi yaparken aldığımız ürünün deri olmasına özen gösterelim ki deri olan ayakkabılar hem rahatlık hem sağlık hemde uzun ömürlü bir kullanım açısından çok daha avantajlıdır.
İster kışlık ister yazlık ayakkabı alalım deri olmasına ve rahat olmasına özen gösterelim . Özellikle büyük şehirlerde yaşayan insanların gittikleri uzun yollar ve uzun süre ayakta kalmalardan dolayı rahat ayakkabıları tercih etmeliyiz.Ayaklarımızı farkında olmalıyız ince ayaklı insanların giyeceği ayakkabılarla kalın yada düz taban ayakları olan insanların giyeceği ayakkabılar farklıdır.Düz taban ya da geniş ayaklı insanlar sivri burunlu (stiletto gibi) ayakkabıları tercih etmemeliler. Çok topuklu ayakkabılarda ayak yapısını ve rahatını bozar.Orta boy topuk her zaman idealdir.
2016 bot modelleri ile ilgili kısaca bilgi verirsek , kısa botlar bu kış daha moda uzunlar her zaman var olacaktır bu bir gerçek fakat kısalar kullanım açısından ve rahatlık açısından kısa botlar daha uygunlar.Ayrıca püsküller ve kalın topuklar (çok yüksek ve çok abartı kalın değil) bu kış çokça görülecektir.Genel olarak kahve ,taba ,siyah gibi klasik renklerin görüleceği bir kış yaşayacağız .
Spor yaparken kullanacağınız ayakkabılı yer ile vücudunuz arasında ki kuvvet dağılımını etkileyen önemli bir faktördür. Ayak bileği , diz hatta kalça eklemine , bacak boyunca bulunan tüm kaslara , bağlara ve diğer kas yapılarına gücün nasıl şekilde dağılmış olduğunu belirler.
Bu sebeple de öncelikle seçmiş olduğunuz ayakkabı ayağı güzel bir şekilde sarmalıdır , ne bol ne de dar olması gerekmektedir. Mümkünse eğer bağcık kısmı uzun olmalıdır ve ayak bileğini de rahatsız etmeyecek şekilde olmalıdır.
Ayakkabının burun kısmı olabildiğince geniş olmalı , parmaklar ile yapılacak hareketlerine izin vermesi gerekmektedir. Ayakta ki başparmak ile ayakkabının parmak ucu bölümü arasında ortalama bir santimetre uzaklık bulunmalıdır.
Doğru Taban İle Sağlıklı Adım
İyi bir spor ayakkabı basıncı absorbe edebildiği gibi aynı zamanda da ayağa binen yükleri dengeli biçimde dağıtabilmesi gerekmektedir. Bu sebeple de ayakkabının tabanı ayağı iyice kavrayabilmeli , topuk kısmı yumuşak ve kalın olmalı , topuk kısmına gelecek basıncı dağıtabilecek biçimde topuk orta bölümünde direnci düşük malzemelerden üretilmiş olması gerekmektedir. Burda new balance ayakkabı modeli devreye girmektedir . Başarılı marka olan new balance spor ayakkabıda ileri düzeyde olduğuna kanaat getirebiliriz.
Taban bölümüm ayağın altında yer alan ön arka ve yan eğrilikleri desteklemesi gerekmektedir. Ayakkabı ayağı yanlardan güzel bir biçimde sarmalı ayağın farklı yönlere kaçısını engelleyerek dülme ve burkulmalardan koruması gerekmektedir.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu