Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj19.06.2018, 10:14 (UTC)    
Mesaj konusu: Rusya gezintisi :)

Lviv gezilecek yerler

Rynok Meydanı
Şehirde ilk uğramanız gereken yerdir. Şehrin kalbi sayılmaktadır. Bu meydan da ne arasınız hemen bulabilirsiniz. Rahat sakin bir yer. Şehirde birçok siyasi, ekonomi ve sosyal olaylara şahitlik etmiştir. Burası Türkçe de Pazar Meydanı olarak bilinir.

Nasıl Gidilir: Şehir merkezinde olduğu için yürüyerek gidilebilir. Havalimanından buraya taksi ya da otobüsle ulaşılabilir.

Eczane Müzesi
Pazar meydanında bulunan bu müze tarihi bir eczanedir. 1735 yıllında Orduda görev yapan Wilhelm Natorp adında bir eczacı tarafında açılmış. Uzun yıllar eczane olarak hizmet etmiştir. 1966 yılından berri Eczacılık Tarihi müzesi olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Bu müzede eczacılıkla ilgili birçok şey sergilenmektedir.

Nasıl Gidilir: Şehir merkezinde olduğundan dolayı buraya yaya olarak ulaşılabilir.

Shevchenka Avenue (Bulvarı)
Şehrin en lüks caddesidir. Buraya geldiğinizde mutlaka Glory Cafe’de bir kahve için. Cadde pek uzun değil. 10 dakika gezerek bitirebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Rynok Meydanında buraya yaya olarak ulaşabilirsiniz. Ya da Havalimanından buraya taksi ya da otobüsle ulaşılabilir.

Ivan Franko Park
Şehirde bulunan popüler bir parktır. Bu parka gelip harika fotolar çekebilir. Oturup dinlenebilir. Ya da burada sohbet edebilirsiniz. Hemen karşıda Ivan Franko Üniversitesi var. Buraya gidip üniversiteyi gezebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Shevchenka Avenue caddenin hemen bitişiğinde bulunur. Buraya yaya olarak gelinebilir.

Potocki Sarayı
Bu saray 1880 yıllında dönemin başbakanı için inşa edildi. Daha sonra bu müze uzun yıllar başbakanlık sarayı olarak kullanıldı. Bu sarayın mimarı ise Fransız mimar Louis Dauvergne tarafında tasarlanıp yapılmıştır. Günümüzde sanat sergilerin yapıldığı müze olarak kullanılmaktadır.

Nasıl Gidilir: Shevchenka Avenue caddenin bitiminde görülür. Şehir merkezinden buraya yaya veya taksi ile gelinebilir.

St. George’s Katedrali
Şehre hakim bir tepede bulunan bu katedral 1744-1760 yılları arasında inşa edilmiştir. Barok tarzda yapılan bu katedral her yıl çok sayıda ziyaretçisi bulunuyor. Buraya gelirseniz çan kulesine çıkıp şehrin büyüleyici manzarasını izleyin.

Nasıl Gidilir: Şehir merkezinden buraya yaya olarak gelinebileceği gibi otobüs ve taksi ile de gelinebilir.

St. Olha and Elizabeth Kilisesi
Şehirden 10-15 dakika uzaklıkta bulunan bir tepe üzerinde bulunur. Bu yapı gotik mimari tarzda yapılmış bir kilisedir. Buraya gelirseniz cuzi bir miktar verip basamakları çıkıp tepede şehrin manzarasını izleyebilirsiniz.

Nasıl Gidilir: Şehir merkezinden buraya taksi ile gelebilirsiniz.

Kiev gezilecek yerler

Aziz Sofya Katedrali

Aziz Sofa Katedrali, Kiev’in en önemli yapılarından birisi. Katedral 1000’li yılların başlarında barok tarzda inşa edilmiş ve zaman içinde çevresine yapılan diğer binalar da katedrale dahil edilmiş. Tarih boyunca Ortadokslar ve Katolikler tarafından kullanılmış burası. Günümüzde Aziz Sofya Katedrali müze olarak kullanılıyor. Müzenin girişinde şehri kuş bakışı görebileceğiniz bir çan kulesi de bulunuyor. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde ve Ukrayna’nın 7 Harikası’ndan biri olarak da gösterilen Aziz Sofya Katedrali’ne Maydan Nezalezhnosti metro durağından yürüyerek ulaşılabiliyor. Giriş için 4 farklı tipte bilet seçeneği bulunuyor. Müzenin her yerini gezmenin bedeli 120 grivna, sadece kuleye çıkmak isterseniz 30 grivne ödemeniz yeterli. Öğrenci kimliği gösterebilenler için ücretler yarı yarıya düşüyor. Bilet gişesi ise 09:00-18:30 arasında çalışıyor.

Özgürlük Meydanı

Maidan Nezalezhnosti ya da Özgürlük Meydanı şehrin en önemli noktası. Bizdeki Taksim Meyanı gibi şehrin hatta ülkenin bir çok toplumsal olayı burada gerçekleşmiş. Gösteri ve eylemlerle adı anılan oldukça siyasi yönü olan bir meydan. Öyle ki tarih boyunca da hep dönemin siyasi rengine göre Sovyet Meydanı, Kalinin Meyanı, Ekim Devrimi Meydanı gibi isimler almış. Meydan şimdilerde turistlerin önemli uğrak noktalarından birisi. Meydanın etrafında çeşitli cafe ve restoranlar da bulunuyor.

Ukrayna Ulusal Opera Binası

Kiev Opera Binası 1867 yılında inşa edilmiş. Odesa ve Lviv’dekilerden sonra en eski 3. opera binası burası. Oldukça yoğun bir programı ve müthiş bir mimarisi var. Zevkinize göre opera, bale ya da bir tiyatro gösterisi seçip bir kere de olsa gitmelisiniz. Oldukça güzel tasarımlı ve kolay kullanımlı bir internet siteleri de mevcut. Fiyatlar oldukça uygun. Koltukların son günlere doğru tükeneceğini göz önüne alarak seyahat planınızı yaptığınız esnada internet üzerinden biletinizi almanızı tavsiye ediyorum.


En son eurozen tarafından 26.06.2018 17:46:30 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Mesaj26.06.2018, 17:46 (UTC)    
Mesaj konusu:

Arrow tr.gg dışı linkler kaldırıldı
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu