Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj04.11.2020, 15:13 (UTC)    
Mesaj konusu: Kredi Çeşitleri Nelerdir?

Krediler, ihtiyaç sahiplerine belli bir süreliğine, düzenlenmiş ödeme şekilleriyle verilen ve karşılığında ücrete tabi tutulan, sadece nakdi değil gayri nakdi olarak da verilebilen bir bankacılık hizmetidir.
Kaç Çeşit Kredi Vardır?
Kredi türleri nitelik, vade, veriliş amacı, teminat gibi çeşitli açılardan sınıflandırılabilir. Ancak bu sınıflandırmada kesin sınırlar bulunmamakta, bir kredi çeşitli açılardan bakıldığında birden fazla gruba dahil olabilmektedir.
En bilinen yönleriyle ele almak gerekirse, krediler üç başlık altında incelenebilir:
- Bireysel krediler
- Kurumsal krediler
- Ticari krediler
Bireysel krediler de kendi içinde ihtiyaç, konut ve taşıt kredisi olarak üçe ayrılır:
İhtiyaç kredisi
İhtiyaç kredisinde birey evlilik, eğitim, tadilat masrafları, nakit ihtiyacı gibi pek çok ihtiyaca yönelik kredi kullanabilir.
Konut kredisi
Konut kredisinde en önemli farklılığı yüzde 25 peşinat şartı oluşturur. Satın alacağınız evin üzerine banka tarafından borç bitinceye kadar ipotek konur. Borcunuz bitince evin tapusunu üzerinize alabilirsiniz. Konut kredisi uzun vadeli olduğu için tutar yüksek olsa da ödeme güçlüğü oluşmaz.
Taşıt kredisi
Taşıt kredisi ister sıfır ister ikinci el araçlarda kullanılabilir. Borç süresince banka araca ipotek koyar; borcunuz bitince ipotek kaldırılır. Bankalar, taşıt kredisi çekmek için de bir miktar peşinat isteyebilirler.
Kredi Alırken Dikkat Etmeniz Gereken Bir Kaç Nokta Var
Kredi başvuruları artık her mecradan yapılabiliyor. Ancak kredi başvurusu yaparken banka seçimi konusunda göz önünde bulundurulması gereken bazı noktalar mevcut.
Tüketiciler genellikle kredi başvurularını yaparken, bankaların faiz oranlarını karşılaştırıp tercihlerini en uygun olandan yana kullanırlar. Çoğunlukla unutulan bir nokta var ki o da işlem masraflarıdır. Faiz ödemesinin yanında hesap işlem ücretleri, vergiler ve başvuru ücreti gibi pek çok masraf da bulunmaktadır.
https://finanstuyo.com/krediler
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu