Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj10.07.2008, 22:02 (UTC)    
Mesaj konusu: Türkiye online reklamda büyüyor!

Türkiye online reklamda büyüyor!
Google EMEA Online Pazarlama Çözümleri Direktörü David Thacker, "Türkiye’de online reklamın, tüm reklam pazarı içindeki oranı yüzde 2 iken, bu oran İngiltere’de yüzde 14" dedi.


Thacker, düzenlenen yuvarlak masa toplantısında, 2000 yılından bu yana 555 milyon internet kullanıcısı bulunduğunu aktararak, Türkiye’de de 20 milyon civarında internet kullanıcısı olduğunu ve bunun potansiyel anlamına geldiğini söyledi.

Thacker, arama motorlu taramaya ilişkin sunumda Google’ın reklam sistemi hakkında bilgi vererek, kullanıcıların kendileri için çok büyük önem
taşıdığını belirtti.

Google’ın arama motoru reklamcılığı felsefesinin 4 özelliğini "iyi seçilmiş- yüksek kaliteli, ölçülebilirlik, şeffaflık ve reklam veren kontrolü" olarak sıralayan Thacker, Google üzerinden reklamın çok
kullanışlı olduğunu dile getirdi.

Thacker, reklam vermede, ödemenin klikleme üzerinden yapıldığını belirterek, "Google Web Site Optimizer" ile "Google Advertising Professional Program" özelliklerinin reklam verenlere kendilerini
geliştirmeleri konusunda yardımcı olduğunu vurguladı.

Türkiye’de online reklamın, tüm reklam pazarı içindeki oranının yüzde 2 iken, bu oranın İngiltere’de yüzde 14, ABD’de ise yüzde 12 olduğunu bildiren Thacker, pazarın hızlı büyüdüğünü ve Türkiye’de büyüme beklendiğini dile getirdi.

Thacker, arama motoru reklamının daha verimli olduğuna dikkat çekerek, Türkiye’de kullanıcıların yüzde 90’ının Google arama motorunu kullandığını kaydetti.

Türkiye’deki reklam veren sektörleri online mağazalar, turizm siteleri, finansal hizmetler olarak sıralayan Thacker, küçük ölçekli şirketlerin de Google reklam sistemini kullandığını çünkü bunun en fazla insana ulaşmada kolay bir yol olduğunu söyledi.

David Thacker, soruları yanıtlarken, reklam verme aşamasında tıklama başına ödemenin en fazla ne kadara yükseldiğinin sorulması üzerine, yüzlerce dolara kadar yükseldiğinin görüldüğünü bildirdi.

Google Türkiye Ülke Müdürü Bülent Hiçsönmez de Google Türkiye’de ürünlerinin yerelleşmesi, içeriğin Türkiye’ye göre zenginleşmesi, ürünlerin kullanılıp iş ortaklarının kendi modellerini yaratmaları ve reklam verilmesine ilişkin çalışmaları bulunduğunu anlattı.

Google’ın Türkiye’de arama motoru reklamcılığı konusunda bütün sektörlerle çalıştığını ve bütün sektörlerden reklam aldıklarını aktaran Hiçsönmez, Google’da reklam veren firmalar arasında elektronik ticaret siteleri, turizm, finans, teknoloji firmalarının başta geldiğini kaydetti.
______________
Özel mesajlara bakmıyorum bile...
Mesaj10.07.2008, 22:09 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bu zaten kaçınılmaz bir gerçek online reklam çığ gibi büyüyor
______________
Mesaj11.07.2008, 17:34 (UTC)    
Mesaj konusu:

hemde ne çığ...
______________
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu