Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj01.08.2008, 10:41 (UTC)    
Mesaj konusu: Kalp Hastalarına Öneriler.Paylaşması Bizden

Alıntı:
Girişimsel Kardiyoloji Çalışma Grubu Başkan Yardımcısı, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji Kliniği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Özdemir, kalp hastalarına uyarı ve önerilerde bulundu.

Sigaradan, yağlı yiyeceklerden uzak durulması ve egzersiz yapılması gerektiğini vurgulayan Özdemir, Ege Bölgesi'nde kalp hastası sayısının azlığının zeytinyağından kaynaklandığını belirtti.

Prof. Dr. Ramazan Özdemir, kalp hastalarının sigaradan ve katı yağ içeren yemeklerden uzak durması gerektiğini vurgulayarak, "Ege Bölgesi'nde kalp hastası sayısı diğer bölgelere göre az. Bunun nedeni, bu bölgede zeytinyağı, balık ile sebze yemeklerinin çok tüketilmesidir. Karadeniz Bölgesi'nde kalp hastası fazla, bunun nedeni de yoğun tereyağı tüketilmesidir" şeklinde konuştu.

Kroner arter kalp ve damar hastası olmamak için et yemeklerinden çok sebze yemeklerinin tercih edilmesini tavsiye eden Özdemir, tansiyon ve şeker hastalarının ilaçlarını ihmal etmeleri halinde kroner arter kalp ve damar hastası olduğunu vurguladı. Özdemir, riski azaltmak için her gün düzenli olarak egzersiz yapılmasını önerdi.
Kalp krizi yaşının çocuklara kadar düşmesindeki etkenin, çocukların cips, fast food ve hamburger türü şeyleri fazla yemelerinin yanı sıra tıbbın sürekli ilerlemesinden dolayı teşhis imkanının artmasına bağlayan Özdemir, "Bayanların menopoz öncesi erkeklere göre kalp krizi riski az ancak menopoz sonrası bu risk artıyor. Sigara içmek de bayanlarda kalp krizi riskini artıran önemli bir etken" diye konuştu.

______________
@sonsahne: tr.gg harici site reklamı yasaktır.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu