Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj04.08.2008, 17:44 (UTC)    
Mesaj konusu: Sistemde Yeni Bir ACik VAr !...

TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Bilgisayar Olayları Müdahale Ekibi (TR-BOME), internetin temel protokollerinden DNS (Alan Adı Sistemi) protokolünde ciddi bir açık buldu. Kullanıcıların vakit kaybetmeden Alan Adı Sistemi ve işletim sistemlerini güncellemeleri önerildi.

TÜBİTAK'ın yazılı açıklamasında, TR-BOME'nin, bilgisayarlarda bulunan yeni ve kritik bir açıklığı ''Acil'' koduyla bildirdiği kaydedildi.

İnternetin temel protokollerinden olan ve IP adresinden alan ismine dönüşmeyi sağlayan DNS protokolündeki açık konusunda alınması gereken önlemlere ilişkin şu bilgilere yer verildi:

''İnternet kullanıcıları, interaktif bankacılık işlemleri, internet üzerinden alışveriş (e-ticaret), e-posta kullanımı gibi birçok aktiviteyi gerçekleştirirken alan adları (örneğin: www.google.com.tr) ile istedikleri internet sayfalarına erişmektedirler. Söz konusu açıklığın saldırgan tarafından kullanıldığı durumda, internet kullanıcısına yazılmış olan alan adının gerçek internet adresinin dışında, saldırgan tarafından belirlenmiş internet adresine yönlendirilme riski doğacaktır.

Bu nedenle Alan Adı Sistemini güncellememiş olan kurumların Alan Adı Sunucuları'ndan faydalanan kullanıcıların mağdur olma riski bulunmaktadır. Söz konusu kurumun internet servis sağlayıcı olması durumunda, risk daha da artmaktadır. Bu açıklığın çözümü için Alan Adı Sistemi güncellemelerinin, kurumların ilgili birimleri tarafından vakit kaybetmeksizin uygulanması gerekmektedir.

Ayrıca, ev kullanıcılarının da bilgisayarlarının işletim sistemi güncellemelerini uygulamaları gerekmektedir. Açıklık ve açıklığın kapatılması ile ilgili detaylı bilgi, Türkiye'nin bilgi güvenliği kapısı olan www.bilgiguvenligi.gov.tr adresinde yer almaktadır.''
______________
http://www.search-earn.com/?rf=ibrahm
Mesaj05.08.2008, 10:40 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bunu TÜBITAK bulmadiki, bir aydir konu zaten, dikkat edin diye seslendik.
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu