Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj10.08.2008, 10:54 (UTC)    
Mesaj konusu: tecno haber turu

RTÜK kararları internette!


--------------------------------------------------------------------------------

RTÜK tarafından alınan kararlar kurumun internet sitesinden duyurulacak.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) toplantılarında alınan kararlar, 15 Ağustostan itibaren üsT kurulun internet sitesinde duyurulacak.

Alınan bilgiye göre, RTÜK üyelerinin düzenli aralıklarla toplanarak, İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı uzmanları tarafından hazırlanan, radyo ve televizyon kuruluşlarının yayınlarına yönelik uygulanacak müeyyidelerle ilgili raporları inceleyerek aldığı kararlar ''www.rtuk.gov.tr'' adresindeki internet sitesinde kamuoyuna açıklanacak.

Yayıncı kuruluşların aldıkları uyarı ve cezalara ilişkin kararları kamuoyuna duyurmaya ilişkin bu uygulamayla, şeffaflaşmanın ve alınan kararlara ilgili tüm sektör mensuplarının kolayca ulaşmasının hedeflendiği ifade edildi.

Uygulamayla, kamuoyunun bu yöndeki beklentilerinin karşılanmasının yanı sıra yayıncı kuruluşların alınan kararlara bakarak RTÜK'ün uygulamalarından haberdar olmasının ve böylece ön denetim yapmalarının da sağlanmasının amaçlandığı kaydedildi.
______________


Mesaj10.08.2008, 10:55 (UTC)    
Mesaj konusu:

NASA'nın teknolojisini Tokat'a taşıdı


--------------------------------------------------------------------------------

Ozon tabakasına dost parfüm üretecek.

İlaç, kimya, tekstil ve uzay teknolojisinde kullanılan uçucu yağlar artık Türkiye'de de üretilebilecek. 6 milyon dolara mal olan pilot tesisin hazırlıklarına üç yıl önce Tokat'ta başlayan işadamı Fatih Topuz'un girişimleri neticesinde önemli bir çalışmaya imza atılıyor.

Maliyeti yüksek olduğu için kimsenin girmeye cesaret edemediği uçucu yağ işi sayesinde Türkiye bölgesel bir güç haline gelebilir. Bir yılda makinelerin montajının biteceğini ve üretime geçeceklerini belirten Topuz, uçucu yağları incelterek ozon tabakasına zarar vermeyen parfüm haline getireceklerini söylüyor. Ürünler, planlanan kalite ve adede ulaştığında yurtdışına pazarlanacak.

Türkiye'de otsu bitkiler ve diğer bitkilerin çiçeklerinden, odunlarından ve reçinelerinden elde edilen yüksek dereceli konsantrasyonlar olarak tanımlanan uçucu yağ üretiminin büyük kısmını gülyağı oluşturuyor. Halen Isparta dünyanın en büyük gülyağı üreticisi konumunda. Isparta'nın dışında Burdur, Afyonkarahisar ve Denizli'de üretilen Rose damescana isimli gülün çiçeklerinden elde edilen gülyağı dünyada 'Türk gülyağı' olarak biliniyor. Son yıllarda gülyağı dışındaki uçucu yağ tesislerinin sayısında da artış gözleniyor. Özellikle Antalya, Manisa, Mersin, Muğla ve Hatay'da kurulu tesislerde kekik, defne, kırnanesi, biberiye, kimyon, mersin, limon yaprağı, anason, melisa ve sigala ağacı gibi aromatik bitkilerden uçucu yağ üretiliyor. Yılda ortalama 1 ton kadar defne yağı üretilirken, önemli bir kısmı ihraç ediliyor.

Ancak üreticiler genellikle küçük çaplı ve 1-2 bitki üzerinde uçucu yağ üretimi gerçekleştiriyor. NASA ile Philips Morris gibi firmaların, geniş kapsamlı uçucu yağ ayrıştırma işlemleri için kurduğu tesislerin maliyeti 300 milyon dolar. Pilot bir tesis için bile 6 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdiklerini belirten SNS Gıda ve Kozmetik Genel Müdürü Topuz, uçucu yağı elde ettikten sonra incelterek koku haline getireceklerini bildiriyor. Böylece daha kalıcı ve değişmeyen bir koku oluştuğunu kaydeden Topuz, Tokat'taki tesiste yeni laboratuvar kurulduğunu ve 30 mühendisin araştırma-geliştirme ekibinde yer aldığını bildiriyor. TÜBİTAK, Ankara ve Selçuk üniversiteleri ile işbirliği yaptıklarını belirten Topuz, analizleri artık kendi laboratuvarlarında gerçekleştireceklerini söylüyor. Tesis, 20 dönümlük arazi üzerinde 4 bin metre kapalı alanda kurulu. Kontrollü tarım sayesinde 32 bin çeşit bitkisel ürün işleme kapasitesine sahip. İki kısımdan oluşan merkezde kozmetik, kişisel bakım ve sağlık ürünleri üretiliyor. Sadece üzümün çekirdeğinden 19 çeşit elde ediliyor. Faydasız mamuller dahi ayrıştırılarak yarı mamul haline getiriliyor. Zararlı kimyasal üretilmediği için hiçbir şey çöpe atılmıyor. Şirket, Cemre markalı ürünlerini Türkiye geneline yaymak için franchise vermeye hazırlanıyor. Awe Cemre markalı 23 satış mağazası bulunuyor. Topuz, 100 bayiye ulaşmayı hedefliyor. Kâr marjı yüzde 80'lere varırken, yapılan yatırım yaklaşık bir yıl içinde geri dönüyor. Ancak isteyen herkese bayilik verilmiyor. Dedektif titizliği ile kişileri elemeye aldıklarına dikkat çeken Topuz, "Eğitimleri kendimiz veriyoruz." diyor. Topuz, Türk cumhuriyetleri, Tataristan, Kuveyt ve Dubai'ye de kişisel bakım mağazaları açacaklarını söylüyor. Öncelikle İran ve Ürdün'de açılacak mağazalar için iki ülkenin Sağlık Bakanlığı'ndan yetkililer gelerek Tokat'taki tesisi yerinde gördü.

Ürperten iddia: Zehirli papatya satanlar var

SNS Gıda ve Kozmetik Genel Müdürü Fatih Topuz, bazı aktarlarda bitkisel ürünlerin yanlış satıldığını öne sürüyor. Müşterileri dikkatli olmaları konusunda uyaran Topuz, şunları anlatıyor: "Örneğin frambuaz her şeye iyi geliyor diye satılıyor. Protein noktasında doyurucu olan yosun haplarını rejim ürünü diyerek rafa koyuyorlar. Bu bitkilerin bin çeşidinin ancak 10 tanesi işe yarıyor. İncelemeye aldığımız 60 çeşit nanenin iki çeşidinin işe yaradığını gördük. Böcek ilacı yapımında kullanılan iri yapraklı papatya, sağlığa iyi geliyor diye satılıyor. Oysa iyileştirme özelliği olan Mayıs papatyasıdır. Küçük, toplanması zor ve yaprakları dökük olduğu için göze pek hoş görünmüyor. Aktarlar da bunun yerine zehirli papatyayı satıyor. Fakat kurutularak satıldığı için papatya zehir etkisi göstermese de baş ağrısı, mide bulantısı yapabiliyor." Yine ürünlerin üzerinde Sağlık veya Tarım Bakanlığı onaylı yazılara da itibar edilmemesini isteyen Topuz, uyanık üreticilerin merdivenaltı işletmelerdeki ürünlere bu yazıları bastırdığını ifade ediyor. Ayrıca badem, gül ve kekik yağı gibi çeşitlerin de sahte olduğunu dile getiriyor.
______________


Mesaj10.08.2008, 10:55 (UTC)    
Mesaj konusu:

Çin internette öne geçti, ABD’li teknoloji devlerinde panik başladı


--------------------------------------------------------------------------------

Uzaktan yapılan tahminler, elde net veri olmadan hazırlanan analizler üç aşağı beş yukarı böyle bir sonuca ulaşılacağını söylüyordu ama Çin Hükümeti, geçen günlerde ülkenin internet kullanımı ile ilgili ilk defa resmi istatistikleri yayınlayınca gerçek ortaya çıktı: Çin, internet kullanıcısı sayısında Amerika Birleşik Devletleri’ni geçti.

Bu sonucun ardından hemen Çinli internet şirketlerinin Google, Yahoo, Facebook gibi Amerikan devlerine karşı şansları değerlendirilmeye başlandı. Haziran ayı itibarıyla Çin’deki internet kullanıcıları 253 milyona ulaştı. Böylece 1.3 milyar nüfuslu ülke, 220 milyon kullanıcıyla dünyanın en çok internet kullanıcısına sahip ülkesi ABD’yi geçmiş oldu.

Sadece yüzde 19’u

Çin Hükümeti’nin yaptığı araştırmaya göre, ülkedeki internet kullanıcılarının yüzde 70’i, 30 yaş ve altındaki kişiler. Özellikle bloglar ve sosyal ağlar sayesinde, öğrenciler arasında internet kullanımı çok hızlı yaygınlaşıyor. 253 milyon Çinli internet kullanıcısına sadece son bir yıl içinde eklenen kişi sayısı, tam 90 milyon. Son 6 ayda eklenen ise 43 milyon. Bu sayının 39 milyonunu tek başına lise öğrencileri oluşturuyor. Liselerdeki inanılmaz büyümeyi bir kenara bırakın, ülke nüfusunun şu anda sadece yüzde 19’unun internet kullanıcısı olduğunu dikkate aldığınızda bile bu konuda Çin ile zaten kimsenin baş etmesinin mümkün olmayacağını anlıyorsunuz. Halbuki Amerika’daki 220 milyon internet kullanıcısı, 300 milyonluk ülkede yüzde 70’e gelindiğini gösteriyor. Ya da başka bir ifadeyle, artık doyuma ulaşıldığını.

Hiper-büyüme bekliyor

Bu büyüme rakamları, Çinli ve Amerikalı internet siteleri arasında süren rekabetin de bundan sonra Çinli şirketler lehine olacağının kanıtı. ABD’li yatırım şirketi Morgan Stanley’in yaptığı bir araştırmaya göre Çin’deki online reklam pazarı şu anda her yıl yüzde 60-70 büyüyor. 2008 itibarıyla ise toplam 1.7 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki 3-4 yıl için Çin internet piyasasında yaşanacak büyümeyi tek bir sözcükle ifade ediyorlar: Hiper-büyüme. Çin’deki bu pazar, Baidu, Sina, Tencent ve Alibaba gibi internet şirketleri tarafından yönlendiriliyor.

Yahoo akıllılık etti, Ali Baba ile anlaştı

ALEXA’da 13’üncü sıradaki Baidu ve 17’nci sıradaki Tencent’in ardından 24’üncü sırada Çin’in en büyük portalı Sina (sina.com) var. İnternet kullanan Çinlilerin hemen hepsi, günde en az bir kere haber okumak için Sina’ya giriyor. Dünyanın en yaygın internet ticaret şirketi, Çinli Ali Baba Grubu ise internette beş koldan birden büyüyor. Çin’e Çinli bir şirket olmadan giremeyeceğini anlayan Yahoo ile yaptığı anlaşma uyarınca Ali Baba, Yahoo’nun Çin adresini alıp Yahoo’ya, grubun yüzde 40 hissesini vererek büyüyor.

Sansür olmasa daha çok büyüyecek

ÇİN’in en ünlü aktris ve yönetmeni Xu Jinglei’nin (34) blogu, birkaç yılda 174 milyon ziyaretçi sayısına ulaştı. Ancak bu kadar büyük bir pazar ve böylesi bir büyüme potansiyeline karşı Çinlilerin önündeki en büyük engel yine Çin Hükümeti. Kimin hangi sitelere girdiği, hangi sitelerin neler yayınladığı da çok sıkı takip ediliyor. Sonuçta politik içerikli siteler, iktidardaki Komünist Parti’nin bakış açısına göre çoğu zaman sansür ediliyor.

Baidu Google’ı sokmuyor

ÇİN’deki internet istatistiklerinin yayınlandığı gün, Çinlilerin arama motoru Baidu da ikinci çeyrek bilanço rakamlarını açıkladı. Amerika’daki arama motorları arasında comScore’a göre yüzde 62’lik pazar payına sahip Google’ın büyümesindeki yavaşlama sürerken, Çin’de yüzde 63 pazar payı olan Baidu (baidu.com), net kárını yüzde 81 artırdığını duyurdu. Böylece Çin’de sadece yüzde 23 pazar payına sahip Google ve yüzde 3 paya sahip Yahoo’ya fazla bir yaşam hakkı tanımayacağını gösterdi. Çin’in en popüler oyun, mesaj ve sosyal ağ sitesi Tencent’in (qq.com) şirket değeri ise 15 milyar dolara ulaştı. Böylece Microsoft’un geçen yıl hisse alımı yaptığı Facebook ile aynı seviyeye geldi.
______________


Mesaj10.08.2008, 10:55 (UTC)    
Mesaj konusu:

NVIDIA boş durmuyor


--------------------------------------------------------------------------------

İşlemci ve grafik işlemcinin birleşiminde oluşan çiplerle ilgilenen tek firma AMD değil elbette.

Grafik çipleri piyasasının en büyük ismi NVIDIA da yakın gelecekte taşınabilir sistemler için geliştirmekte olduğu Tegra işlemcisiyle ürün gamını genişleterek varlığını APU üreticisi olarak da tescillemek istiyor.

Tegra 600 ve 650 olarak adlandırılan iki farklı versiyonu bulunması planlanan NVIDIA çözümü, ARM üretimi bir CPU-çipsetin yanında GeForce grafik işlemci, HD video işlemcisi ve ses işlemcisinden oluşuyor. NVIDIA'nın güç tüketimindeki iddiasına göre Tegra, tek bir şarjla yaklaşık 34 saatlik HD kalitesinde video gösterimi yapabiliyor.

Şimdilik kağıt üzerinde de olsalar gerek AMD Swift gerekse NVIDIA Tegra taşınabilir sistemlerin yakın gelecekte sahip olacakları donanım bileşenlerine dair önemli ipuçları içeriyorlar. Bileşen entegrasyonuna bağlı olarak artırılan verimlilik ve azalan güç tüketimiyle bu çözümlerin dizüstü, netbook ve avuçiçi platformlarında kendilerine yer bulmaları hiç de zor değil. Özellikle Intel'in Atom işlemcisiyle büyük atılım yaptığı ultra-taşınabilir pazarı yeni APU'larla birlikte önümüzdeki yıldan itibaren ısınacak gibi.
______________


Mesaj10.08.2008, 10:56 (UTC)    
Mesaj konusu:

Gökyüzünün keşif serüveni


--------------------------------------------------------------------------------

Ankara Üniversitesi (AÜ) Rasathanesince, Başkentlilere insanoğlunun teleskobu gökyüzüne çevirdiği tarihi serüveni anlatılacak.


AÜ Rasathanesi tarafından yarın düzenlenecek etkinlikte, Jüpiter gezegeninin teleskopla gözlemleri ve çıplak gözle gökyüzü tanıtımları da yapılacak.

AA muhabirinin, AÜ Rasathanesi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, insanoğlunun teleskobu ilk kez gökyüzüne çevirdiği tarihin 400'üncü yıl dönümü olan 2009 yılı, Birleşmiş Milletler ve UNESCO tarafından "Dünya Astronomi Yılı" olarak ilan edildi. 2009 yılında bütün dünyada ve Türkiye'de astronomi yılı çeşitli etkinlikler, gökyüzü gözlemleri, sohbet toplantıları ve film gösterimleri ile kutlanacak.

AÜ Rasathanesi de yarın düzenleyeceği halk gününde, Dünya Astronomi Yılı'na bir hazırlık olarak ünlü İtalyan matematikçi, astronom ve düşünür Galileo Galilei'nin insanın evren algısını nasıl değiştirdiğini anlatan bir sunum yapacak. Etkinlik kapsamında algının değişmesinde büyük rol oynayan Jüpiter gezegeninin teleskopla gözlemleri ve çıplak gözle gökyüzü tanıtımları da yapılacak.

TÜBİTAK Bilim ve Toplum projesi kapsamında desteklenen ve katılımın ücretsiz olduğu etkinlik, 20.00-23.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Etkinlikle ilgili bilgiye http://rasathane.ankara.edu.tr adresinden ulaşabiliyor.

İlk teleskoptan bugüne gökyüzü serüveni

1608'de Hollandalı bir gözlük yapımcısı olan Hans Lippershey tarafından icat edilen teleskop, gökyüzü gözlemleri için ilk defa 1609 yılında Galilei tarafından kullanıldı. Galilei, bu ilk gözlemler için kendi yaptığı 3x büyütme gücüne sahip teleskobu kullandı.

Dünya'nın evrenin merkezinde olduğu hakim görüşüne karşın Polonyalı bilim adamı Copernicus'un Güneş merkezli evren modelini destekleyen Galilei, 1610 yılının başında birkaç gece süreyle Jüpiter'i gözlemledi.

Jüpiter'in etrafında ona göre hareketli olan ve çıplak gözle görülemeyen 3 cismin daha olduğunu farkeden Galilei, kısa süre içerisinde bu cisimlerin Jüpiter'in uyduları olduğunu anladı.

13 Ocak 1610 gecesi 4. büyük uydu olan Ganymede'i de gözleyen Galilei, böylece her şeyin Dünya etrafında dönmediğini bazı gökcisimlerinin başka cisimler etrafında da dönüyor olduğunu göstermiş oldu. Bu, dünya
merkezli evren görüşünü destekleyen kilisenin de mutlak yenilgisi anlamına geliyordu.

Bu nedenle Galiei, daha sonra engizisyon mahkemelerinde yargılandı ve ölümden zor kurtuldu. Jüpiter gözlemlerinin yanı sıra Venüs'ün tıpkı Ay gibi evrelerinin gözlendiğini, Ay'ın daha önceden iddia edildiği gibi kusursuz bir küre olmadığını, yüzeyinde girinti ve çıkıntıların bulunduğunu, Güneş'in yüzeyinde lekelerin var olduğunu ilk gözlemleyen
de Galilei oldu.

2009 yılı, insanoğlunun gökyüzünü keşif serüvenin 400'üncü yıl dönümü olacak.
______________


Mesaj10.08.2008, 10:56 (UTC)    
Mesaj konusu:

Vista'da Kapanamayan Açıklar


--------------------------------------------------------------------------------

Black Hat güvenlik konferansında açıklar konuşuluyor. Windows Vista'nın bütün güvenlik önlemlerini nasıl aşarsınız? Vista'yı nasıl hack'liyorlar?


Black Hat güvenlik konferansında anlatılan bir yöntemle Windows Vista'yı hızlı ve karşı konulamaz şekilde ele geçirmek mümkün. Esasen çok ciddi bellek korumaları içeren Windows Vista'yı işletim sistemi içerisinde çeşitli uzantıları çalıştıran internet tarayıcıları üzerinden, Java, .NET ve ActiveX gibi uygulama geliştirme arabirimlerini kullanarak ele geçirmek mümkün oluyor. Bu sıradan bir açığın kullanılması gibi görünse de, aslında herhangi bir yamanacak açığa değil işletim sisteminin koruma sisteminin özündeki bir eksiklikten kaynaklanıyor.

Nasıl Çalışır?

Keşfedilen yöntem, herhangi bir tarayıcı üzerinden çalıştırılan kod, Windows Vista'nın DEP (data execution prevention, veri işletme engellemesi) ve ASLR (adress space layout randomization, adres alan konumu rastsallaştırma) gibi bellek koruma yöntemlerini devre dışı bırakabiliyor. Bu korumalardan yoksun kalan bellek alanında çalışan kötü niyetli kod, işletim sisteminin güvenliğine dair bütün emareleri ortadan kaldırarak sonraki saldırılara kapıyı açmış oluyor.

Kimler Keşfetti?

Bu açığı keşfeden iki kişilik ekip hayatlarını işletim sistemleri ve güvenlik konularına adamış uzmanlardan oluşuyor. Bunlardan birisi IBM Internet Security Services'ta çalışan Mark Dowd ve sanallaştırma yazılımı konusunda uzmanlaşan üretici VMware'da çalışan Alexander Sotirov.
______________


Mesaj10.08.2008, 10:57 (UTC)    
Mesaj konusu:

32 GB'lık flash bellekler eylülde raflarda


--------------------------------------------------------------------------------

Toshiba, cep telefonu gibi taşınabilir aygıtlar için geliştirdiği 32GB'lık flash belleği duyurdu.

32 GB'lık flash bellek daha küçük alana daha fazla kapasite sığdırmayı başaran Toshiba, bu yeni ürünüyle özellikle son yıllarda daha fazla kapasiteye ihtiyaç duyan cep telefonu, taşınabilir medya player, video kamera ve diğer benzeri aygıtlar kullanıcılarına hitap ediyor.

Toshiba, bu ürününü direkt olarak pazarlamıyor olsa da, Apple aracılığıyla kullanıcılara ulaşmayı planlıyor.

Bunun yanında Toshiba, aynı zamanda Gigabeat media player'ını da içeren kendi elektronik cihazlarını da üretiyor ve MMC ve SD kartları gibi ürettiği bellekleri de genellikle rakip üreticilerine pazarlıyor.

Merkezi Japonya'da bulunan şirketin, bu iyileştirilmiş hafızaları Eylül ayında tüketicilerine ulaştırması beklenirken, bu ürünlerin dağıtım tarihi şirketten şirkete de değişiklik gösterebilecek.
______________


Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu