Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj19.08.2008, 20:52 (UTC)    
Mesaj konusu: ABD ile krizde son nokta sizce TÜRKİYE'DE bir gelişme yokm

Rusya Gürcistan savaşı sonrasında Karadeniz üzerinden Tiflis yönetimine insani yardım amaçlı gemi göndermek isteyen ABD ile bunu reddeden Türkiye arasındaki krizde son noktaya gelindi.



Metehan DEMİR YAZIYOR

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne göre belirli bir tonajın üzerindeki ve konumdaki gemilerin boğazdan geçişinin mümkün olmayacağını belirterek, "ABD'nin hastane gemisine de bu çerçevede izin verilmemiştir ve verilmeyecektir. Konu bizim açımızdan kapanmıştır. Kendileri de hassayitemizi anladılar. Zaten Türkiye, Rusya-Gürcistan savaşı başından bu yana ABD uçakları dahil olmak üzere tüm insani yardım uçuşlarına hava sahasını açtı" dedi.

Dışişleri kaynakları ABD'nin bir süre önce dünya üzerinde mobil halde bulunan hastane gemilerinden birini boğazlar üzerinden Karadeniz'e yönlendirme talebini Ankara'ya ilettiğini belirterek, "Biz durumu gerek Amerikan Büyülelçiliği'ne gerekse Washington yönetimine mümkün olamayacağı yönünde izah ettik. Bunun insani yardımın engellenmesiyle bir ilgisi de yok. Türkiye'ye karşı acil durumlarda bir kere açılsa telkini de pek doğru değil. Bir kereden bir şey olmaz mantığıyla Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ni deldirirsek bundan sonra diğer ülkelerin ilerideki benzer taleplerinin de önünü hiç bir şekilde alamayız" diyerek konuştu.

İddia edilenin aksine ABD'yle bu konuda kriz yaşanmadığının altını çizen Dışişleri'nin üst düzey isimleri konunun zaten kapandığını belirterek, "ABD Başkanı Bush kişisel olarak hastane gemisini Gürcistan'a gönderme sözü vermiş. Ancak Amerikan yönetimi daha sonra gelişmenin detaylarına baktığında bunun Montrö'ye aykırı olduğunu ve Türkiye'nin haklı olduğunu gördü ve ısrar etmedi" dedi.


artık TÜRKİYE'DE bişeylere yok diyebiliyor.
______________


Mesaj20.08.2008, 11:35 (UTC)    
Mesaj konusu:

arkadaşlar böyle konulara yorum yazalım
Mesaj20.08.2008, 11:39 (UTC)    
Mesaj konusu:

evet guzel bir duşnce
______________
<p><img alt="" border="0" src="http://www.userbarlar.com/ub/data/media/1/recep_ivedik.gif" /><strong> </strong></p>
Mesaj20.08.2008, 12:55 (UTC)    
Mesaj konusu:

abd'nin bu gemiyi kasıtlı olarak gönderdiği gibi duyumlar da var.
montrö yü delmek için..
______________


Mesaj20.08.2008, 18:36 (UTC)    
Mesaj konusu:

seonet yazmış:
abd'nin bu gemiyi kasıtlı olarak gönderdiği gibi duyumlar da var.
montrö yü delmek için..


TÜRKİYE'nin çekindigi nokta buna izin veriirsek bundan sonraki tüm devletlere de izin vermek zorunda kalabiliriz.
______________


Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu