Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj02.09.2008, 04:00 (UTC)    
Mesaj konusu: Seneye Üniversite'ye girme derdi kalmayacak..!!!

Bugün ulkegundemi.com adlı haber sitesinden aldığım bilgiye göre;

Her yıl üniversite hayaliyle yanıp tutuşan onbinlerce öğrenciye YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'dan müjdeli haber... Sadece TAKVİM'e konuşan Özcan, gelecek yıl hiçbir öğrencinin açıkta kalmayacağını söyledi. Özcan, bu yıl üniversitelerin kapasitelerinin artırılmasına karşın 4 bin-4 bin 500 kontenjanın boş kaldığını vurguladı.

Devletin görevi hakkı vermek

Devletin en önemli görevinin tüm gençlere üniversite hakkını vermek olduğuna dikkat çeken Özcan, açıköğretim fakültelerinin kapılarının da herkese açılacağının altını çizdi. YÖK Başkanı, dershanelerle ilgili olarak da, "Tümüyle kaldırmak mümkün değil ama herkesi kucaklarsak önemleri azalır" dedi.

Herkes üniversiteli olacak!

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'dan gençlere müjde: Gelecek yıl hiçbir öğrenci, üniversite dışında kalmayacak Ayrıca isteyen herkes açıköğretim fakültesine kayıt yaptırabilecek.

Her yıl üniversite kapılarını zorlayan gençlere iyi haberi, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan verdi. Sadece TAKVİM'e konuşan Özcan, "Bir dahaki yıl hiçbir öğrenci açıkta kalmayacak" dedi. Bu yıl barajı indirip, üniversitelerin kapasitelerini artırmalarına rağmen 4 bin-4 bin 500 kontenjanın boş kaldığını da vurgulayan Özcan, geçmiş dönemde sorun yaşayan vakıf üniversitelerinin bu yıl en çok tercih edilen okullar olduğunun altını çizdi. Devletin en önemli görevinin, "Tüm gençlere üniversite hakkı vermek" olduğuna dikkat çeken Özcan, önümüzdeki yıldan itibaren üniversiteye giriş sisteminde yapılacak yenilikler sayesinde açıkta öğrenci kalmayacağını söyledi.

'Bu bir sıralama sınavı'

Özcan, "Açık Öğretim Fakülteleri herkesi alacak. Üniversite sınavı bir sıralama sınavı. Baraj konulması, sıralama sınavı ile ters. Bırakmak lazım. Puanına göre üniversitesi seçer" diye konuştu
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu