Forum'da ara:
Ara

Yazar Mesaj
Mesaj16.09.2008, 15:36 (UTC)    
Mesaj konusu:

dumanmusa yazmış:
BİR MİNİĞİN RAMAZAN GÜNLÜĞÜ

Ramazan 1
Bu gün evde bir acaiplik var.Herkes sessizce işine okuluna gidiyor.
Annem 'Zeynep hadi sana kahvaltı hazırlayalım' dedi.Kimse yemek yemiyor, su içmiyor.Ablam bile!

Ramazan 5
Önce diyet yaptıklarını sanmıştım.İzledim hepsini.Akşama doğru hepsi sessizleşiyor.Sofrayı hazırlayıp ezanı bekliyorlar.Onları böyle seyretmek, öyle hoş ki.Başka zaman, susmak bilmeyen ablamın bu hali içten içe güldürüyor beni.Ama gülmeye cesaretim yok.

Ramazan 9
'Niye böyle yapıyorlar?' Ablama sordum, 'Büyüyünce anlarsın..' dedi.Zaten başka ne der ki�Anneme sordum, Ramazan dedi.Babama sordum, Oruç dedi.

Ramazan 11
Bu Ramazan ve Oruç isimli iki kişi, bizimkilere yeme-içme yasağı koymuş demek.Arkadaşım Fatıma'ya sordum.Onun ailesine gündüzleri yemek yemiyor su içmiyormuş.

Ramazan 14
Kaşık çatal sesleri, konuşmalar duydum.Uyandım.Babama haber vermeye koştum, yatağında yok!Çaresiz, huysuz ablamın odasına koştum.O da yok!
Korkmadım, Ben bu hırsızların hakkından gelirim!' dedim.Aldım elime paspasın sapını, aniden açtım mutfak kapısını.Sopamı havaya kaldırdım öylece kaldım oracıkta.Bizimkiler yemek yiyorlar!Vay uyanıklar.Gündüz Oruç ile Ramazan'dan korkup gece yiyorlar.Birde üstüme gülüyorlar;Korkaklar.

Ramazan 17
Önceleri, Oruç ile Ramazan'ı bulup şikayet etmeyi düşündüm.Fakat ablamın yemek yemedikçe pamuk gibi yumuşadığını fark ettim. Babam ile Annem de artık tartışmıyorlar.O zaman devam.Belli ki Oruç ve Ramazan iyi kalpli iki amca.

Ramazan 19
Her gün bize beyaz başörtülü teyzeler geliyor.Oturup birlikte Kur'an okuyorlar.
Her zaman ki gibi mobilyadan, gelinden, kaynanadan, konuşmuyorlar.Ellerini açıp herkese dua ediyorlar.Sevim teyze de başını örtmüş.Çok da yakışmış

Ramazan 22
Her şey aynen devam ediyor.Televizyonlar bile uslu uslu konuşuyor.Hepsi akşam ezan okuyor.iftar iftar deyip bütün şehir birden yemeğe başlıyor. Ne hoş. Ramazan 24Oruç'u merak ediyorum.Geçen gün Ayşe teyzem Annemle konuşuyorlardı. Şöyle şöyle yaparsam Oruç bozulur mu?Yok böyle olursa Oruç kaçar mı?Demek ki Oruç, çok duygulu birisi.İnsanlar kötü bir şey yapınca bozuluyor.Kötülüğü gördüğü yerden kaçıyor.Oruc'u ve Ramazan'ı artık iyice merak ediyorum. Onlarla tanışmaya can atıyorum.

Ramazan 25
Bu günlerde herkes Kadir gecesinden bahsediyor.Şimdiye kadar gecesi olan bir adam göremedim.Bu Kadir de kim?Bin aydan hayırlı gecesi varmış.
O gece uyumamak, namaz kılmak, Kur'an okumak önemliymiş.
Ramazan 26İftarı çok sevdim.Akşam yemek yemeye İftar diyorlar.Gece yemek yemenin adı da Sahur.İftar sonrası eğlenceler oluyor.Babam camilere götürüyor bizi.
Herkes sokaklarda, camide, neşe içinde.

Ramazan 28
Merak içinde beklerken uyuyakaldım.Kadir, gecesiyle beraber gelmiş gitmiş.Ben göremedim.Anlayamıyorum.Bu yüzden ağabeyimi çok özlüyorum.
Ablama soru sormaya kalksam, bana doya doya gülüyor.Sonra da arkadaşlarına anlatıyor, birlikte gülüyorlar.Sinir oluyorum. Abim uzak bir şehirde üniversitede okuyor.'Abim ne zaman geliyor?' diye aneme soruyorum.
'Bayram gelsin, o da gelecek' diyor.Oruç, Ramazan, gece gelen Kadir'den sonra şimdide Bayram!..Soramıyorum 'Bayram kim?' diye.Neden o gelmeden abim gelemiyor?Belki de abimin arkadaşıdır.Çok özledim abimi.Bayram'ı da alsın gelsin tanışalım.

Ramazan 29 / Arefe
Sonunda bir hanım ismi duydum.Arife diyemiyorlar mı ne?Arefe diyorlar.
Niye Arefe?'Arife' olması gerekmiyor mu?Yengemin adı gibi yani...'Arefe geliyor, daha temizliği bitirmedik.' diyor Annem.Demek ki Arife teyze çok titiz.
İyice telaşlandılar.Bir Bayram diyorlar, bir Arefe, harıl harıl çalışıyorlar.
Temizlik yapılıyor.Yemekler hazırlanıyor.Anneme 'Bayram ne zaman gelecek?' dedim, 'Arefe'den sonra' dedi.Demek ki Bayram ile Arefe evli değil.Akraba da değil. Kafam karma karışık.Salih abim bi gelse de her şeyi bana anlatsa.

Ve Bayram geldi
Sabah kalktığımda, herkesi kahvaltıda yakaladım!.Oruç öldü heralde diye düşündüm.Gece Abim gece gelmiş.Sevinçten haykırdım.Çok özlemişiz birbirimizi.Bütün olanı biteni bir güzel anlattım Abime.Yüzüme bakarken, bana tebessüm ettiğini gördüm.Ablama sormamakla ne iyi ettiğimi anladım.
Abimin tebessüm ettiği yerde, Ablam kahkaha atar.Abime küser gibi yaptım, hemen gönlümü aldı.Bana her şeyi baştan anlattı, bu sefer de ben gülmeye başladım.

Abimden söz aldım.Kimseye anlatmayacak, konuştuklarımızı yazmak için izin istedi.Ben de verdim..Ramazan günlüğü işte böyle ortaya çıktı.Abim buna bir de isim buldu: 5 Yaş Sendromu.Sendromu anlamadım. Ama olsun, Abime güveniyorum.Gerçi Ablam'a göre 4 yaşındayım.Annem 5 yaşında olduğumu söylüyor.Babam daha 4 yaşından gün almadı diyor.Abim bu konu beni aşar diyor.

Bayramı çok sevdim.
Ama Ablam tekrar o sinirli haline dönecek diye, Ramazanın gidişine çok üzüldüm.
Bizim için her gün Ramazan olsa!..
Ne iyi olur..

Çok güzel bir paylaşım olmuş öğretmenim.
Başlığıma taşıdığınız için teşekkür ederim.
Bir çocuğun tüm güzelliği Ramazanın güzelliği ile birleşmişSmile
Mesaj16.09.2008, 15:50 (UTC)    
Mesaj konusu:

hayallerde-fm yazmış:
www.mehtapkilic.tr.gg ve inci taneleri.. Hayırlı ramazanlar..Basarılar dilerim Wink

Çok teşekkür ederim..sizi görmek başlığımda çok büyük bir mutluluk...

http://mehtapkilic.tr.gg/Ben-okumayaca%F0%FDm%3Cimg-src%3D-g-http-d--s--s-www-.-arastirmacilar-.-org-s-images-s-yeni-.-gif-g-%3E-.htm?PHPSESSID=7cd4eed07cd3f114e5f5f3d029f9fa58

Çok sevdiğim bu hikayeyi okumaya da beklerim:)
Mesaj19.09.2008, 08:10 (UTC)    
Mesaj konusu:

Öğrencilerimizle Fen ve Teknoloji dersinde vitaminler konuunda grup çalışması yaptık.Grup üyeleri A,B,C,D,E ve K vitaminlerini aralarında paylaşıp hangi besinlerde bulunduklarını, ne işe yaradıklarını anlatıp,şiir,tekerleme,şarkı ve öykülerle anlatımlarını zenginleştirdiler..

http://mehtapkilic.tr.gg/Vitaminler%3Cimg-src%3D-g-http-d--s--s-www-.-arastirmacilar-.-org-s-images-s-yeni-.-gif-g-%3E-.htm

Sürpriz bir doğum günü hazırlayıp, yaşamımı güzelleştirdiler:)
http://mehtapkilic.tr.gg/iyi-ki-do%26%23287%3Bdum%3Cimg-src%3D-g-http-d--s--s-www-.-arastirmacilar-.-org-s-images-s-yeni-.-gif-g-%3E-.htm
Mesaj19.09.2008, 20:29 (UTC)    
Mesaj konusu:

Bugün bir yaşını daha doldurmanın mutluluğunu yaşarken geleceğin sana kalbindeki tüm dilekleri vermesini diliyorum. Doğumgünün kutlu olsun mehtap öğretmenim forumda ilk kutlayan ben olduğum için bunun mutluluğunu yaşıyorum ayrıca size bir söz vermiştim o sözümü doğum gününüze getiremedim üzgünüm özür dilerim bilseydim uyumaz yetiştirirdim en kısa zamanda söz yerine getirecem o sözümü sevgiyle kalın yüzünüzden bir-gulus'ü eksik etmeyin her şeye rağmen gülün hayata
Mesaj19.09.2008, 20:33 (UTC)    
Mesaj konusu:

ayrıca bu şiiri çok seviyorum sizinle paylaşmak istedim beğeneceğinizi umuyorum

HERŞEY SENDE GİZLİ

Yerin seni çektiği kadar ağırsın
Kanatların çırpındığı kadar hafif..
Kalbinin attığı kadar canlısın
Gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç...
Sevdiklerin kadar iyisin
Nefret ettiklerin kadar kötü..
Ne renk olursa olsun kaşın gözün
Karşındakinin gördüğüdür rengin..
Yaşadıklarını kar sayma:
Yaşadığın kadar yakınsın sonuna;

Ne kadar yaşarsan yaşa,
Sevdiğin kadardır ömrün..
Gülebildiğin kadar mutlusun
Üzülme bil ki ağladığın kadar güleceksin
Sakın bitti sanma her şeyi,

Sevdiğin kadar sevileceksin.
Güneşin doğuşundadır doğanın sana verdiği değer
Ve karşındakine değer verdiğin kadar insansın
Bir gün yalan söyleyeceksen eğer
Bırak karşındaki sana güvendiği kadar inansın.
Ay ışığındadır sevgiliye duyulan hasret
Ve sevgiline hasret kaldığın kadar ona yakınsın
Unutma yagmurun yağdığı kadar ıslaksın
Güneşin seni ısıttığı kadar sıcak.
Kendini yalnız hissetiğin kadar yalnızsın
Ve güçlü hissettiğin kadar güçlü.
Kendini güzel hissettiğin kadar güzelsin..

İşte budur hayat!
İşte budur yaşamak bunu hatırladığın kadar yaşarsın
Bunu unuttuğunda aldığın her nefes kadar üşürsün
Ve karşındakini unuttuğun kadar çabuk unutulursun
Çiçek sulandığı kadar güzeldir
Kuşlar ötebildiği kadar sevimli
Bebek ağladığı kadar bebektir
Ve herşeyi öğrendiğin kadar bilirsin bunu da öğren,
Sevdiğin kadar sevilirsin...

CAN YÜCEL
Mesaj20.09.2008, 02:45 (UTC)    
Mesaj konusu:

bir-gulus yazmış:

Bugün bir yaşını daha doldurmanın mutluluğunu yaşarken geleceğin sana kalbindeki tüm dilekleri vermesini diliyorum. Doğumgünün kutlu olsun mehtap öğretmenim forumda ilk kutlayan ben olduğum için bunun mutluluğunu yaşıyorum ayrıca size bir söz vermiştim o sözümü doğum gününüze getiremedim üzgünüm özür dilerim bilseydim uyumaz yetiştirirdim en kısa zamanda söz yerine getirecem o sözümü sevgiyle kalın yüzünüzden bir-gulus'ü eksik etmeyin her şeye rağmen gülün hayata

Teşekkür ederim.Şiir içinde güzel sözleriniz ve dostluğunuz içinde...Başlğımda dostları görmek güzel Wink Bu bana en büyük hediye...
Mesaj20.09.2008, 06:04 (UTC)    
Mesaj konusu:

Arkadaşlar Sizlerle Benim Çok Sevdiğim Bir Şiiri Paylaşmak İstiyorum.Başlığınızı Fazla Takip Edemedim.İnşallah Konuyu Bölmemişimdir.

KALDIRIMLAR

Sokaktayım, kimsesiz bir sokak ortasında;
Yürüyorum, arkama bakmadan yürüyorum.
Yolumun karanlığa saplanan noktasında,
Sanki beni bekleyen bir hayal görüyorum.

Kara gökler kül rengi bulutlarla kapanık;
Evlerin bacasını kolluyor yıldırımlar.
İn cin uykuda, yalnız iki yoldaş uyanık.
Biri benim, biri de serseri kaldırımlar.

İçimde damla damla bir korku birikiyor;
Sanıyorum, her sokak başını kesmiş devler...
Üstüme camlarını, hep simsiyah, dikiyor;
Gözüne mil çekilmiş bir ama gibi evler.

Kaldırımlar, çilekeş yalnızların annesi;
Kaldırımlar, içimde yaşamış bir insandır.
Kaldırımlar, duyulur, ses kesilince sesi;
Kaldırımlar, içimde kıvrılan bir lisandır.

Bana düşmez can vermek, yumuşak bir kucakta;
Ben bu kaldırımların emzirdiği çocuğum!
Aman, sabah olmasın, bu karanlık sokakta;
Bu karanlık sokakta bitmesin yolculuğum!

Ben gideyim, yol gitsin, ben gideyim, yol gitsin;
İki yanımdan aksın, bir sel gibi fenerler.
Tak, tak, ayak sesimi aç köpekler işitsin;
Yolumun zafer takı, gölgeden taş kemerler.

Ne sabahı göreyim, ne sabah görüneyim;
Gündüzler size kalsın, verin karanlıkları!
Islak bir yorgan gibi, sımsıkı bürüneyim;
Örtün, üstüme örtün, serin karanlıkları.

Uzanıverse gövdem, taşlara boydan boya;
Alsa buz gibi taşlar alnımdan bu ateşi.
Dalıp, sokaklar kadar esrarlı bir kuyuya,
Ölse, kaldırımların kara sevdalı eşi..

NECİP FAZIL KISAKÜREK
Mesaj20.09.2008, 08:36 (UTC)    
Mesaj konusu:

Ben bir öğrenciyim ve öğretmenleri seviyorum.(maalesef hepsini değil)
Mesaj20.09.2008, 22:00 (UTC)    
Mesaj konusu:

Müze Kart ile yurdum insanına 300 aşkın müze ve ören yeri sadece 20 YTL. Evet, yanlış duymadınız, ya da okumadınız merak etmeyin. Hele ki öğrenci ya da öğretmenseniz kart bedeli sadece 10 YTL.

Çok uzun zaman Turizm sektöründe çalışmış olmanın getirdiği avantajlardan mümkün mertebe faydalanırken (indirim, ücretsiz giriş vs…), uygulanan fiyat politikası ile nerdeyse yurdum insanına kapalı olan müze ve ören yeri kapıları artık sonuna kadar açıldı sevgili okuyucular.

Bakalım müze Kart, nereden nasıl temin edilir? Hangi müze ve ören yerlerinde geçerlidir? Şartları koşulları nelerdir?

Müze Kart Nedir: T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan 300’ü aşkın müze ve ören yerinde geçerli, yıllık 20 YTL ödeme yaparak alabileceğiniz bir karttır.

Müze Kart’ı Nasıl Temin Edebilirim: www.muzekart.com sitesinden, Müze Kart satış noktalarından, Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi, İstanbul Topkapı Sarayı Müzesi, İstanbul Ayasofya müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi, İstanbul Kariye Müzesi, İzmir Efes Ören Yeri, İzmir Bergama Akropol Ören Yeri, İzmir Efes Müzesi, İzmir St. Jean Anıtı, Antalya Arkeoloji Müzesi, Antalya Aspendos Ören Yeri, Antalya Perge Ören Yeri, Antalya Myra Ören Yeri, Antalya St. Nicholas Ören Yeri, Antalya Alanya Kalesi, Konya Mevlana Müzesi, Çanakkale Truva Ören Yeri, Nevşehir göreme Açık Hava Müzesi, Muğla Bodrum Su Altı arkeoloji Müzesi, Aydın Afrodisias ören Yeri, Ankara Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü, Dösimm İstanbul İşletme Müdürlüğü, Türsab İstanbul.

Bununla birlikte diğer ören yerlerinden de 2 aylık geçerliliği olan Geçici Müze Kart’ı alıp 2 ay içerisinde orijinal kartınızı alabilirsiniz. Yani Herhangi bir ören yerinden yıllık 20 YTL vererek kart alma şansı sizlere baş edilmiş durumda Smile

İşte bu kadar… Hele ki satış noktalarında çok kısa bir süre içerisinde size Müze Kartınızı hemen veriyorlar. Sadece Lazım olan 20 YTL ve nüfus cüzdanınız o kadar…

Konuyla ilgili araştırmam içerisinde bir başlık oldukça dikkatimi çekti. “Müze Kart Turistlere de tanıtılsın” ya da benzeri başlıklarla gündemi süsleyen haber de bir ayrıntı gözden kaçıyor. Sayın bakanın oradaki yetkiliye kızıp turistlere de tanıtın derken yerli turistleri kastettiğine dikkat etmek gerekir. Zira 0.312. 444 3898 Müze Kartı arayarak bilgimi tasdik ettirdim. Müze kart sadece T.C. vatandaşları için geçerli.

Yine turizmde çalışmış olmanın verdiği bilgiyle naçizane önerilerde bulunmak isterim. Çok güzel olan Müze Kart uygulaması daha da derinleştirilebilir. Sonuçta vatandaşımız düşünülerek yapılmış olan uygulama biraz daha detaylandırılabilir.

ÖRNEĞİN; Peki ya hediye edebilsek güzel olmaz mı? Şu an sadece kimlik karşılığı verilebiliyor.

Ya da en azından aile kart da olabilir. 4–5 kişilik bir aileyi düşünsenize. Kabul ediyorum yıllık 100 YTL vermek çok zor olmasa gerek. Ama sonuçta vatandaş için düşünülmüş bir

Kültür kampanyası ve herkese ulaştırılmalı sonuç itibarı ile…

Kendi adıma konuşuyorum; eğer turizmde çalışıyor olmasaydım gittiğim ören yeri ve müzelerin %10’na gider miydim acaba?

Bu millet yıllarca tarihini, kültürünü sadece kitaplar, dergiler vasıtası ile izledi. Şimdi onları yeniden o kanlı canlı tarih sayfalarına taşımak istiyorsanız bence biraz daha fazlasını yapmanız gerekecektir.
Mesaj20.09.2008, 22:33 (UTC)    
Mesaj konusu:

kralmustak yazmış:
Arkadaşlar Sizlerle Benim Çok Sevdiğim Bir Şiiri Paylaşmak İstiyorum.Başlığınızı Fazla Takip Edemedim.İnşallah Konuyu Bölmemişimdir.

KALDIRIMLAR

Sokaktayım, kimsesiz bir sokak ortasında;
Yürüyorum, arkama bakmadan yürüyorum.
Yolumun karanlığa saplanan noktasında,
Sanki beni bekleyen bir hayal görüyorum.

Kara gökler kül rengi bulutlarla kapanık;
Evlerin bacasını kolluyor yıldırımlar.
İn cin uykuda, yalnız iki yoldaş uyanık.
Biri benim, biri de serseri kaldırımlar.

İçimde damla damla bir korku birikiyor;
Sanıyorum, her sokak başını kesmiş devler...
Üstüme camlarını, hep simsiyah, dikiyor;
Gözüne mil çekilmiş bir ama gibi evler.

Kaldırımlar, çilekeş yalnızların annesi;
Kaldırımlar, içimde yaşamış bir insandır.
Kaldırımlar, duyulur, ses kesilince sesi;
Kaldırımlar, içimde kıvrılan bir lisandır.

Bana düşmez can vermek, yumuşak bir kucakta;
Ben bu kaldırımların emzirdiği çocuğum!
Aman, sabah olmasın, bu karanlık sokakta;
Bu karanlık sokakta bitmesin yolculuğum!

Ben gideyim, yol gitsin, ben gideyim, yol gitsin;
İki yanımdan aksın, bir sel gibi fenerler.
Tak, tak, ayak sesimi aç köpekler işitsin;
Yolumun zafer takı, gölgeden taş kemerler.

Ne sabahı göreyim, ne sabah görüneyim;
Gündüzler size kalsın, verin karanlıkları!
Islak bir yorgan gibi, sımsıkı bürüneyim;
Örtün, üstüme örtün, serin karanlıkları.

Uzanıverse gövdem, taşlara boydan boya;
Alsa buz gibi taşlar alnımdan bu ateşi.
Dalıp, sokaklar kadar esrarlı bir kuyuya,
Ölse, kaldırımların kara sevdalı eşi..

NECİP FAZIL KISAKÜREK

Konuyu bölmemiş, üstüne şiirinizla renk katmışsınız...
Necip Fazıl okumaktan her daim zevk alınacak bir şairdir...
Paylaşım için teşekkürler
Mesaj20.09.2008, 22:35 (UTC)    
Mesaj konusu:

kodogreniyorum yazmış:
Ben bir öğrenciyim ve öğretmenleri seviyorum.(maalesef hepsini değil)

Wink

Öğretmen gerçekten çok önemli...
Öğrenciliğim zamanında öğretmeninin seversem derste başarılı olurdum...
Öğretmenliğim zamanında da bunu ilke edindim...
Beni severlerse, bana inanırlarsa peşimden geleceklerini biliyordum...
Umarım her yıl sevdiğiniz öğretmen sayısı artar...
Wink
Mesaj20.09.2008, 22:36 (UTC)    
Mesaj konusu:

silsile yazmış:
Müze Kart ile yurdum insanına 300 aşkın müze ve ören yeri sadece 20 YTL. Evet, yanlış duymadınız, ya da okumadınız merak etmeyin. Hele ki öğrenci ya da öğretmenseniz kart bedeli sadece 10 YTL.

Çok uzun zaman Turizm sektöründe çalışmış olmanın getirdiği avantajlardan mümkün mertebe faydalanırken (indirim, ücretsiz giriş vs…), uygulanan fiyat politikası ile nerdeyse yurdum insanına kapalı olan müze ve ören yeri kapıları artık sonuna kadar açıldı sevgili okuyucular.

Bakalım müze Kart, nereden nasıl temin edilir? Hangi müze ve ören yerlerinde geçerlidir? Şartları koşulları nelerdir?

Müze Kart Nedir: T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan 300’ü aşkın müze ve ören yerinde geçerli, yıllık 20 YTL ödeme yaparak alabileceğiniz bir karttır.

Müze Kart’ı Nasıl Temin Edebilirim: www.muzekart.com sitesinden, Müze Kart satış noktalarından, Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi, İstanbul Topkapı Sarayı Müzesi, İstanbul Ayasofya müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi, İstanbul Kariye Müzesi, İzmir Efes Ören Yeri, İzmir Bergama Akropol Ören Yeri, İzmir Efes Müzesi, İzmir St. Jean Anıtı, Antalya Arkeoloji Müzesi, Antalya Aspendos Ören Yeri, Antalya Perge Ören Yeri, Antalya Myra Ören Yeri, Antalya St. Nicholas Ören Yeri, Antalya Alanya Kalesi, Konya Mevlana Müzesi, Çanakkale Truva Ören Yeri, Nevşehir göreme Açık Hava Müzesi, Muğla Bodrum Su Altı arkeoloji Müzesi, Aydın Afrodisias ören Yeri, Ankara Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü, Dösimm İstanbul İşletme Müdürlüğü, Türsab İstanbul.

Bununla birlikte diğer ören yerlerinden de 2 aylık geçerliliği olan Geçici Müze Kart’ı alıp 2 ay içerisinde orijinal kartınızı alabilirsiniz. Yani Herhangi bir ören yerinden yıllık 20 YTL vererek kart alma şansı sizlere baş edilmiş durumda Smile

İşte bu kadar… Hele ki satış noktalarında çok kısa bir süre içerisinde size Müze Kartınızı hemen veriyorlar. Sadece Lazım olan 20 YTL ve nüfus cüzdanınız o kadar…

Konuyla ilgili araştırmam içerisinde bir başlık oldukça dikkatimi çekti. “Müze Kart Turistlere de tanıtılsın” ya da benzeri başlıklarla gündemi süsleyen haber de bir ayrıntı gözden kaçıyor. Sayın bakanın oradaki yetkiliye kızıp turistlere de tanıtın derken yerli turistleri kastettiğine dikkat etmek gerekir. Zira 0.312. 444 3898 Müze Kartı arayarak bilgimi tasdik ettirdim. Müze kart sadece T.C. vatandaşları için geçerli.

Yine turizmde çalışmış olmanın verdiği bilgiyle naçizane önerilerde bulunmak isterim. Çok güzel olan Müze Kart uygulaması daha da derinleştirilebilir. Sonuçta vatandaşımız düşünülerek yapılmış olan uygulama biraz daha detaylandırılabilir.

ÖRNEĞİN; Peki ya hediye edebilsek güzel olmaz mı? Şu an sadece kimlik karşılığı verilebiliyor.

Ya da en azından aile kart da olabilir. 4–5 kişilik bir aileyi düşünsenize. Kabul ediyorum yıllık 100 YTL vermek çok zor olmasa gerek. Ama sonuçta vatandaş için düşünülmüş bir

Kültür kampanyası ve herkese ulaştırılmalı sonuç itibarı ile…

Kendi adıma konuşuyorum; eğer turizmde çalışıyor olmasaydım gittiğim ören yeri ve müzelerin %10’na gider miydim acaba?

Bu millet yıllarca tarihini, kültürünü sadece kitaplar, dergiler vasıtası ile izledi. Şimdi onları yeniden o kanlı canlı tarih sayfalarına taşımak istiyorsanız bence biraz daha fazlasını yapmanız gerekecektir.

Paylaşım ve bilgilendirme için teşekkürler...
Wink
Mesaj23.09.2008, 08:14 (UTC)    
Mesaj konusu:

Vitaminleri adlandıran, hikayeler,şiirler yazan dramatize eden öğrencilerimizin hikayeleri için:

VİTAMİNLERİN HİKAYESİ

Vitaminler kendi aralarında oyun oynarlarken aralarında “kim daha önemli?” diye tartışmaya başlamışlar…
A vitamini demiş ki:
-Ben hepinizden daha önemliyim, göz sağlığına iyi gelirim, balık yağı, yumurtanın sarısı, tereyağı peynir ve yeşil sebzelerin içinde bulunurum.
B vitamini karşı çıkmış:

devamı için:
http://mehtapkilic.tr.gg/Vitaminler%3Cimg-src%3D-g-http-d--s--s-www-.-arastirmacilar-.-org-s-images-s-yeni-.-gif-g-%3E-.htm
Mesaj23.09.2008, 08:18 (UTC)    
Mesaj konusu:

Selamun Aleykum

Güzelmiş Hocam Ellerinize Saglık

Mesaj23.09.2008, 14:58 (UTC)    
Mesaj konusu:

Mehtap Öğretmenim, vitaminler etkinliğinizi çok beğendim. Elinize sağlık.
Önceki mesajları göster: