Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj19.09.2008, 11:56 (UTC)    
Mesaj konusu: gelecegin işletim sistemi windows 7




Windows Vista'nın varisi olan Microsoft'un gelecek işletim sistemi Windows 7, daha raflardaki yerini almamasına rağmen aylardır hakkında çok şey yazılıp çizildi.

Gelen son haberlere göre Microsoft, Windows 7 işletim sisteminin ilk beta sürümünü Aralık ayının ortasına doğru yayınlamayı planlıyor. Bunun yanında beta sürümünü test edecek kullanıcıları da büyük bir itinayla seçen Microsoft, gizlilik politikasına uyan ve bu konuda sözüne sadık testçileri bir araya toplamaya çalışıyor.

Yılbaşına doğru yayınlanması öngörülen Windows 7'nin ilk beta sürümünden önce Community Technology Preview (CTP) benzeri bir sürümünün de yayınlanması olasılık dahilinde.

10 Eylül tarihinden itibaren http://connect.microsoft.com adresinden yazılımlarıyla ilgili kullanıcılarından geri bildirim alan Microsoft, yine bu site aracılığıyla Windows 7 beta testçilerinin kayıtlarını da kabul etmeyi planlıyor.

Windows 7'nin program yöneticisi Christina Storm'un Windows 7 Engineering blog sayfalarındaki bu konuyla ilgili yazısı ise şöyle: "Windows 7 beta'yı yayınladığımız zaman, Windows Feedback paneli aracılığıyla beta sürümünü deneyen testçilerimizden geri bildirim alacağız ve bu bilgiler ışığında yolumuza devam edeceğiz."

Eğer Microsoft, Windows 7 Beta 1'i önümüzdeki Aralık ayının ortasına kadar yayınlarsa, bu takdirde yazılım devinin final sürümünü 1 yıldan az bir süre zarfında yayınlaması da söz konusu olabilir.





Resimlerde temelden itibaren değişime uğramış Windows-programlarını görmek mümkün.

Mesela Windows 98'den bu yana neredeyse hiç değişmemiş olan Paint, en sonunda Ribbon arayüzü sayesinde yeni özellikler ve yeni bir görünüm kazanacak. WordPad'de de aynı durum söz konusu olacak. Normalde geniş fonksiyon yelpazesi sunan programlar için geliştirilmiş Ribbon arayüzü bu tip basit programlarda bir anlam kazanıp kazanmayacağı ise şu an için belli değil. Bunların dışında PowerShell 2 ismindeki yeni komut istemi de entegre edilmiş.

Ekran görüntüleri her ne kadar orijinal gözükse de bu onların gerçekten de öyle olduğu anlamına gelmiyor. Microsoft'un bu tip dedikodular karşısında genellikle sessiz kalması yüzünden, çekimlerin gerçek olup olmadığı da kesinliğe kavuşamıyor



RESİMLERLE WİNDOWS 7




Mesaj19.09.2008, 18:01 (UTC)    
Mesaj konusu:

Paylaşımın İçin Teşekkürler Murat Wink
______________
Mesaj25.09.2008, 15:11 (UTC)    
Mesaj konusu:

resimlerle windows 7








Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu