Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj27.09.2008, 21:31 (UTC)    
Mesaj konusu: En güncel haberler burada

Arkadaşlar sizlerinde yardımlarıyla en güncel dünyadanın her yerinden ,her türlü haberleri bu başlık altında toplayalım...
______________

Mesaj27.09.2008, 21:31 (UTC)    
Mesaj konusu: Manş'ı kuş gibi uçarak geçti

Manş'ı kuş gibi uçarak geçti


49 yaşındaki Yves Rossy kendi yaptığı motorlu kanatlarla Manş Denizi'ni geçti

İsviçreli maceracı Yves Rossy, kendi yaptığı dört motorlu kanatlarla Manş’ı geçti. 49 yaşındaki Rossy, Fransa’nın Calais kentinden başladığı, 35 kilometrelik uçuşunu İngiltere’nin Dover limanı yakınında tamamladı. İsviçreli pilotun uçuşu 10 dakikadan az sürdü. National Geographic kanalı, Rossy’nin küçük uçakla 2 bin 500 metre irtifaya çıktıktan sonra kendini kanatlarıyla boşluğa bırakmasını canlı yayımladı. Sırtında kanatlarıyla Dover yakınlarına inerken paraşütünü de açan Rossy, 2004 yılında motorlu kanatla uçan ilk insan unvanını kazanmıştı. Fransız havacı Louis Bleriot da 99 yıl önce Manş’ı uçakla geçen ilk insan olmuştu.
______________

Mesaj27.09.2008, 21:32 (UTC)    
Mesaj konusu: İlker Başbuğ, Türkiye'nin ilk milli 'hayalet gemisi' ...

İlker Başbuğ, Türkiye'nin ilk milli 'hayalet gemisi' denize indirilirken BÖYLE dedi: ’Viya Boyle’



TÜRKİYE, SATIN ALSAYDI İKİ KATINA KADAR PARA ÖDEYECEĞİ KENDİSİ YAPTI VE KENDİ YAPTIĞI GEMİYİ DE BUGÜN DENİZE İNDİRDİ

Türkiye'nin ilk milli tasarım savaş gemisi olan 'Heybeliada' devletin zirvesinin katıldığı törenle denize indirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Dünyada söz sahibi olmanın yolunun denizcilikte söz sahibi olmaktan geçtiğini" söyledi.

Başbakan Erdoğan, ilk milli tasarım savaş gemisi olan "Heybeliada" ile mayın avlama gemisi "Akçay"ın denize indirilmesi, TGC İnebolu’nun komuta teslimi ve MİLGEM projesinin ikinci gemisi "Büyükada"nın ilk kaynağının yapılması nedeniyle düzenlenen törene katıldı.

Pendik’teki İstanbul Tersane Komutanlığı’nda gerçekleştirilen törende konuşan Erdoğan, bundan 470 yıl önce zamanın güçlü donanmasından oluşan bir deniz gücüne karşı orduların elde ettiği zaferin yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, Türk Deniz Kuvvetleri Günü olarak kutlanan bu günü kutladı.

Başbakan Erdoğan, tarihten bugüne hizmet etmiş bütün denizcileri, bütün kaptan-ı derya ve leventleri şükranla andığını söyledi.

Denizcilerin sadece geçmiş tarihte değil, yakın zamanda da bütün olumsuz ve zor şartlara rağmen gurur verici başarılara imza attıklarını dile getiren Erdoğan, tarih boyunca değerli komutan ve denizciler yetiştiren Deniz Kuvvetleri Komutanlığının başarılarının devamını diledi.

Erdoğan, mayıs ayında özel sektör tersaneleri tarafından üretilecek ilk muharip gemilerin kaynak törenini Tuzla’da yaptıklarını hatırlatarak, "Bugün de ilk ’Milli Tasarım Savaş Gemisi’ni denize indirdiriyoruz. Hayırlı olsun" dedi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin kıyısı bulunan denizlerdeki gelişmelerin, Türkiye’nin milli menfaatlerinin korunmasında deniz gücünün önemini açık bir biçimde ortaya koyduğunu vurgulayarak, Ege, Karadeniz, Doğu Akdeniz ve Boğazlardaki egemenlik haklarının Türkiye’nin milli güvenlik politikasının ana unsurlarını oluşturduğunu dile getirdi. Erdoğan, "Denizlerimizde istediğimiz etkinlikte söz sahibi olabilmemiz için askeri gemi inşaatlarına ihtiyacımız var" diye konuştu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, "Türkiye’nin hayati çıkarlarını barındıran çevre denizlerinin güvenliğini sağlayabilmesi, tehditlerle başa çıkabilmesi için güçlü bir deniz kuvvetine sahip olması, bundan sonra da vazgeçilmez bir zorunluluktur" dedi.

Pendik’teki İstanbul Tersanesi Komutanlığında gerçekleştirilen törende konuşan Orgeneral Başbuğ, bugünün 1081 yılında Emir Çakabey ile başlayan Türk Deniz Kuvvetlerinin kuruluşunun ve denizcilik tarihinin unutulmaz başarılarından birisini oluşturan Preveze Deniz Zaferi’nin yıl dönümü olduğunu hatırlattı.

Bu günün milli imkan ve kabiliyetlerin en üst seviyede kullanılarak savunma sanayisinin dışa bağımlılığının azaldığı ve ulaştığı seviyenin herkese gösterildiği bir gün olarak tarihe geçeceğini ifade eden Başbuğ, "Bugün denize indireceğimiz ilk milli gemimiz olan Heybeliada’yı, ebedi başkomutanımız Atatürk’ün ’Mükemmel ve güçlü bir Türk donanmasına sahip olmak gayedir’ düşüncesi rehber edinilerek yürütülen çalışmaların bir sonucu olarak da görüyoruz" diye konuştu.

Orgeneral Başbuğ, Türkiye’nin stratejik önemi tartışılmayacak bir bölgede yer aldığına işaret ederek, Hazar havzasını Avrupa’ya bağlayan Türkiye’nin, Kafkaslar ile dünya pazarları arasında bir enerji köprüsü oluşturduğunu kaydetti.

Bu jeostratejik mevkinin bir sonucu olarak Türkiye’nin, bugün bölgenin enerji dağıtım merkezi konumunda olduğuna dikkati çeken Orgeneral İlker Başbuğ, "Jeopolitik gerçekler bu hassas coğrafyada yer alan Türkiye’nin savunma ve güvenlik yapılanmasının da güçlü olmasını zorunlu kılmaktadır" dedi.

-DENİZLER VE BOĞAZLAR-

İlker Başbuğ, Türkiye’yi çevreleyen Ege, Akdeniz ve Karadeniz’in, Türkiye’nin güvenlik ve refahı ile doğrudan ve yaşamsal bir bağı olduğunu belirterek, İstanbul ile Çanakkale Boğazlarının Türkiye’yi asırlar boyu jeopolitik bir çekim merkezi yaptığını vurguladı.

Terörizm, yasa dışı göç, korsanlık ve kaçakçılık gibi suçların denizlerde de gerçekleşmeye başlamasıyla denizlerin kontrolü ve olaylara kısa zamanda müdahale edilme zorunluluklarının, Türkiye’nin deniz güvenliğini her zaman olduğundan daha önemli hale getirdiğini ifade eden Başbuğ, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu şartlarda Türkiye’nin kendi geleceği ve bölgesel barışın tesis ve idaresi açısından Türk Deniz Kuvvetleri’nin bölgede oynadığı ve oynayacağı rol, yadsınamaz. Türkiye’nin hayati çıkarlarını barındıran, çevre denizlerin güvenliğini sağlayabilmesi, tehditlerle başa çıkabilmesi için güçlü bir deniz kuvvetine sahip olması, bundan sonra da vazgeçilmez bir zorunluluktur. Bugüne kadar kendisine tevdi edilen vazifeleri büyük bir başarıyla yerine getiren Türk Deniz Kuvvetlerinin caydırılığının devamı ve ülke savunmasına kesintisiz ve eksiksiz katkı sağlayabilmesi için, günün ihtiyaçlarına bağlı olarak geliştirilmesi ve modernizasyonu, öncelikli hedeflerimizden birisidir."

-MİLGEM PROJESİ-

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, bu hedefe ulaşmak amacıyla MİLGEM’in başlatıldığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Milli Gemi Projesi ile simetrik ve asimetrik tehditlere karşı mücadele yeteneğine sahip, daha nitelikli, beka kabiliyeti yüksek ve en zor şartlarda dahi kesintisiz görev yapabilecek, caydırıcılığı yüksek bir deniz gücüne ulaşmak hedeflenmektedir. Bu proje yurt savunmasına yapacağı katkıların yanı sıra, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler ve NATO şemsiyesi altında yer alacağı barışı koruma görevlerindeki etkinliğinin de artmasını sağlayacaktır."

Milli Gemi Projesini bugüne kadar gerçekleştirilen diğer projelerden ayıran çok önemli bir fark olduğunu vurgulayan Orgeneral Başbuğ, bu farkın ilk defa bir savaş gemisinin dizayn ve entegrasyon sorumluluğunun Türk Deniz Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilmesi olduğunu belirtti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, "Milli Gemi Projesi"nin bugünlere ulaşmasındaki katkı ve desteklerinden dolayı başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Savunma Sanayi Müsteşarlığına şükranlarını sunduğunu söyledi.

Konuşmasında Deniz Kuvvetlerinin personeline de seslenen Orgeneral Başbuğ, sözlerini "Bugün Heybeliada milli gemimizin denize indirilmesiyle yeni bir anlam kazanan Preveze Deniz Zaferi’nin ve Deniz Kuvvetleri Günü’nün kutlu olmasını diliyorum. Denizcilerimize yine onların diliyle bu başarı rotasından sapmadan ilerlemeleri için sesleniyorum. ’Viya Boyle’ (Bu rotada devam et)" diye tamamladı.
______________

Mesaj27.09.2008, 21:33 (UTC)    
Mesaj konusu: 4 MAÇTA 3 GALİBİYET 1 BERABERLİĞİ VARDI...

4 MAÇTA 3 GALİBİYET 1 BERABERLİĞİ VARDI... Beşiktaş beşinci hafta maçında 1 puana RAZI OLDU


İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya geldi. Karşılaşma karşılıklı atılan gollerle 1-1 berabere sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

57. dakikada Zeki'nin kullandığı serbest vuruşta Adriano, kafayla topu ağlara gönderdi ve skorda dengeyi sağladı. 1-1
58. dakikada Uğur İnceman'ın uzak mesafeden yerden sert şutunda kaleci Mehmet Ali, topu sektirdi. Nobre, kaleciden dönen topu ağlara gönderdi. Ancak maçın hakemi Bülent Yıldırım, Nobre'nin kaleciye faul yaptığı gerekçesiyle golü iptal etti.
66. dakikada Serdar Kurtuluş'un ceza sahasına ortasında Holosko'nun kafa vuruşunda top üstten auta gitti.
73. dakikada Delgado'nun pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Holosko'nun ortasında defansın müdahale ettiği topa Ekrem Dağ dokunamadı.
74. dakikada Delgado'nun ceza sahası dışından sert şutunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
77. dakikada Delgado'nun sağdan kullandığı köşe vuruşunda Gökhan Zan'ın kafa vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.
80. dakikada Efe'nin ceza sahası dışından sert şutunda top kaleci Rüştü'de kaldı.
83. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Delgado'nun pasıyla ceza sahasında topla buluşan Holosko, topuk pasıyla Nobre'ye pasını vermek istedi. Nobre, arkasına düşen topu son anda yatarak arkadan gelen Delgado'ya bıraktı. Delgado, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Maçın hakemi Bülent Yıldırım, Nobre'nin hareketinin faul olduğu gerekçesiyle golü geçersiz saydı.
86. dakikada sol kanatta ceza sahası çizgisinin hemen dışında kazanılan serbest vuruşu kullanan İbrahim Akın'ın ortasında arka direkte Serhat'ın kafa vuruşunda top üst direkten oyun alanına döndü. Dönen topu defans uzaklaştırdı.
89. dakikada Delgado'nun kullandığı serbest vuruşta kaleci Behram topu köşeden kornere çeldi.

STAT: Atatürk Olimpiyat
HAKEMLER: Bülent Yıldırım xx, Baki Tuncay Akkın xx, Selçuk Kaya xx
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: Mehmet Ali xx (Behram dk. 62 xx), Kerim xx (Erman dk. 70 xx), Mahmut xx, Barbosa xx, Ekrem Ekşioğlu xx, Marcin xx, Efe xx, Tjikuzu xxx, Zeki xx, İbrahim Akın xx, Adriano xx (Serhat dk. 84 x)
YEDEKLER: Metin, Okan Buruk, Uğur Işıkal, Gökhan Süzen
TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı
BEŞİKTAŞ: Rüştü xx, Serdar Kurtuluş xx, Sivok xx (Gökhan Zan dk. 44 xx), Zapotocny xx, İbrahim Üzülmez xx, Ekrem Dağ xx (Bobo dk. 74 x), Cisse xx, Delgado xxx, Tello xx (Uğur İnceman dk. 46 xx), Holosko xx, Nobre xx
YEDEKLER: Hakan Arıkan, Seric, Aydın, İbrahim Toraman
TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam
GOLLER: Holosko (dk. 4) (Beşiktaş), Adriano (dk. 57) (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)
SARI KARTLAR: Zeki, Erman (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Serdar Kurtuluş, Rüştü, Nobre (Beşiktaş)
______________

Mesaj27.09.2008, 21:34 (UTC)    
Mesaj konusu: Bursaspor, deplasmanda Kocaelispor'u 3-2 mağlup etti

Bursaspor, deplasmanda Kocaelispor'u 3-2 mağlup etti


DİPTEKİ KOCAELİ 5'İNCİ HAFTADA DA PUAN YÜZÜ GÖREMEDİ

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

53. dakikada gelişen Kocaelispor kontra atağında Taner'in ara pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Serdar Topraktepe'nin vuruşunda kaleci Ivankov, gole izin vermedi.

54. dakikada gelişen Bursaspor atağında Yusuf'un pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Sercan'ın sert şutunda top kaleciden döndü.
71. dakikada gelişen Bursaspor atağında sağ kanatta rakiplerini çalımlayan Mustafa Keçeli, pasını ceza sahası içindeki Yusuf'un önüne bıraktı. Yusuf'un plase vuruşunu defans çizgi üzerinden çıkardı.
90. dakikada kazanılan serbest vuruşu kullanan Romeschenko'nun yaklaşık 35 metreden sert şutunda top ağlarla buluştu. 3-2

STAT: İsmetpaşa
HAKEMLER: Aytekin Durmaz xx, Adil Sinem xx, Cemal Bingül xx
KOCAELİSPOR: Serdar Kulbilge xx, Duşan x (Julio Cesar dk. 68 x), Semavi xx, Tutoriç xx, Hamza x (Jestroviç dk. 46 xx), Kemal xx, Bülent xx, Serkan xx, Ufuk xx, Taner xx, Serdar Topraktepe xxx (Musa dk. 79 x)
YEDEKLER: Kılıçaslan, Adem, Berkay, Tolga
TEKNİK DİREKTÖR: Bülent Gürbey,
BURSASPOR: Ivankov xx, Ömer xx, İbrahim xx, Mustafa Keçeli xx, Veli xx, Bekir xx, Mustafa Sarp xx, Melo xx (Volkan dk. 46 xx), Yusuf xxx, Gökhan xx (Adriano dk. 58 xx), Sercan xxx (Romeschenko dk. 88 xx)
YEDEKLER: Yavuz, Marcelo, Cihan, Serdar
TEKNİK DİREKTÖR: Samet Aybaba
GOLLER: Sercan (dk. 25 ve 32), Romeschenko (dk. 90) (Bursaspor), Serdar Topraktepe (dk. 29 ve 45) (Kocaelispor)
SARI KARTLAR: Sercan, Mustafa Keçeli, Volkan (Bursaspor), Semavi (Kocaelispor)
______________

Mesaj27.09.2008, 21:34 (UTC)    
Mesaj konusu: 'Bir sevgi istiyorum'un bestecisi VEFAT ETTİ

'Bir sevgi istiyorum'un bestecisi VEFAT ETTİ



Türk Sanat Müziğe sanatçısı ve bestekar Necdet Tokatlıoğlu, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

''Bitmesin gözlerinden pırıl pırıl arzular'', ''Sebepsiz Ayrılık'', ''Bir sevgi istiyorum'' gibi unutulmaz eserlerin bestekarı Tokatlıoğlu'nun cenazesi yarın İzmir'de toprağa verilecek.

AA Muhabirine bilgi veren eşi Birgün Tokatlıoğlu, Necdet Tokatlıoğlu için yarın TRT İzmir binası önünde bir tören düzenleneceğini ve törenin ardından cenazenin Alsancak Hacızade Camisi'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceğini söyledi.

Eşinin doğum yeri olan Yelki köyünde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 ay önce heykelinin yaptırıldığını ifade eden Tokatlıoğlu, cenazenin de Yelki köyünde defnedileceğini belirtti.

İzmir Yelki'de 1933 yılında doğan Necdet Tokatlıoğlu, müziğe 1948 yılında İzmir Türk Musikisi Cemiyeti'nde başladı.
______________

Mesaj28.09.2008, 09:37 (UTC)    
Mesaj konusu: 1 ay önce çocukların bulduğu cesedin akıbeti belli oldu...

1 ay önce çocukların bulduğu cesedin akıbeti belli oldu: Bir adam KEY parası için annesini doğramış


Ankara’nın Seyranbağları İlçesi’nde 1 ay önce çocukların bulduğu ceset parçaları korkunç bir vahşeti işaret eden ilk adım oldu.

Kısa süre içinde aynı bölgede 2 adet bacak bulundu. Soruşturma başlatan polis DNA incelemesinden bir sonuç alamadı.

BİN 100 KİŞİYLE GÖRÜŞÜLDÜ

Kemikler kırıldığı için kurbanın yaşı belirlenemedi. Bölgede yaşayan bin 100 kişiyle yüz yüze görüşüldü. Bu esnada bir bina boşluğunda tanınmayacak halde insan başı bulundu. Cinayet tam anlamıyla bir puzzle halini aldı. Diş incelemesinden de sonuç alınamayınca, akıllara CIA’in kullandığı yüz geliştirme sistemi geldi. Tüm parçalar fotoğraflanarak İstanbul’da yaşayan bir bilgisayar uzmanına gönderildi. Kurbanın ortalama bir görüntüsü yaratıldı. Oluşturulan fotoğraf sayesinde ilk ipucuna ulaşıldı.

KIZLARI DA YARDIM ETTİ

Fotoğrafı tanıyan bir kadın, ‘Bu Döne teyze’ diyerek oturduğu adresi verdi. Cesedin 75 yaşındaki Döne A.’ya ait olabileceği ortaya çıktı.

3 oğlu olan kadının, yıllardır dul ve alkolik olan oğlu Mehmet Ali A., torunları Kübra (14) ve Büşra (15) ile birlikte yaşadığı öğrenildi. Mehmet Ali A. ve kendisine yardımcı olan iki kızı gözaltına alındı.

Ağlayarak annesini öldürdüğünü itiraf eden Mehmet Ali A. korkunç cinayeti şu sözlerle anlattı: “Bin 800 YTL KEY ödemesi almıştı. Para istedim. Alkol alacağım için vermedi. Dövüp kafasına sopayla vurdum. Kızlar yatağına yatırdı. Sakinleşmiştik ve yattık. Sabah kalktığımızda öldüğünü anladık. Cesedi parçalayıp bavula koymaya karar verdim. Banyoda 6 parçaya ayırdıktan sonra salona tekrar getirdim. Ama göğüs bölümü bavula sığmayınca burada 2’ye ayırdım. Her gün bir parçayı çeşitli yerlere attım.” Babalarıyla gözaltına alınan iki kızı da aynı yönde ifade verdi. Yaşlı kadının parmakları arasında bulunan et parçalarının da oğlunun DNA’sı olduğu belirlendi. Suç aleti bıçak boş bir alana gömülü bulundu. Dereye atılan ve içinde ceset parçaları olan iki valize henüz ulaşılamadı.
______________

Mesaj28.09.2008, 09:38 (UTC)    
Mesaj konusu: Yağışlar etkisini arttırarak devam edecek

Yağışlar etkisini arttırarak devam edecek


Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde devam eden sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlar, bugün etkisini artırarak devam edecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan “Meteorolojik Uyarıö da, yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, halen yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde devam eden sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların, bugün akşam saatlerine kadar Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun doğusunda kuvvetli yağışlara sebep olacağı beklendiği bildirildi. Yaşanabilecek su baskını, ani sel, dolu, yıldırım düşmesi, çatı uçması, kara ve deniz ulaşımında aksamalara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.
______________

Mesaj28.09.2008, 09:38 (UTC)    
Mesaj konusu: ÇÖPTEN EL BOMBASI ÇIKTI: İstanbul'da askere TUZAK KURMUŞ...

ÇÖPTEN EL BOMBASI ÇIKTI: İstanbul'da askere TUZAK KURMUŞLARDI... Farkedildi


İstanbul Büyükçekmece'de çöp kutusuna konulan özel düzenekle beslenmiş el bombası jandarma tarafından etkisiz hale getirildi.

Bombanın konulduğu çöp kutusunun, Hadımköy Akpınar askeri kışlası servis yolu üzerinde olduğu öğrenildi.

İstanbul Büyükçekmece'de çöp kutusuna konulan özel düzenekle beslenmiş el bombası jandarma tarafından etkisiz hale getirildi. Bombanın konulduğu çöp kutusunun, Hadımköy Akpınar askeri kışlası servis yolu üzerinde olduğu öğrenildi.

Dün gece saat 00.00 sıralarında, çöpten kağıt toplayan Salih Polat, Doğan Aras Bulvarı üzerindeki çöp tenekesinde el bombası olduğunu fark etti.

Polat'ın ihbarı üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, bölgeyi araç trafiğine kapattı. Sinyal kesici jandarma aracının gelmesi ile müdahale edilen bomba etkisiz hale getirildi.

Poşete konulan el bombası Esenyurt Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Müdahale esnasında olay yerinde tedbir amaçlı ambulans ve itfaiye ekibi tutuldu.

Bombayı fark ederek jandarmaya ihbar eden Polat, "Çöp tenekesini karıştırırken fünyesine bir ipin bağlı bulunduğu el bombasını gördüm ve hemen çöp tenekesinden uzaklaştım. El bombası olduğuna eminim. Jandarma ekiplerine haber verdim" dedi.

Bombanın pimine ip bağlandığı ve bu ipin çöp kutusuna bağlanarak gerginleştirildiği; bu sayede çöp kutusu karıştırıldığı zaman bombanın piminin yerinden çıkarak patlamaya neden olacak şekilde hazırlandığı öğrenildi.

Bombanın konulduğu çöp kutusunun Hadımköy Akpınar Askeri Kışlası servis yolu üzerinde olduğu belirtildi.
______________

Mesaj28.09.2008, 09:39 (UTC)    
Mesaj konusu: BUGÜN DE YAĞMUR BUGÜN DE FIRTINA DEVAM EDECEK...

BUGÜN DE YAĞMUR BUGÜN DE FIRTINA DEVAM EDECEK...



Evleri su bastı, ağaçlar panolar yollara devrildi, ulaşım önemli oranda aksadı, pek çok bölgede maddi hasar meydana geldi

Türkiye’nin farklı farklı bölgelerinde etkili olan yağışlı hava ve fırtına, bugün de özellikle İstanbul’da etkisini sürdürecek.

Orta Akdeniz üzerinden gelen, İstanbul’da etkili olan fırtına ve yağışlı hava, bugün de etkisini sürdürecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) yapılan açıklamada, itfaiyeye gelen 434 ihbardan 185 çatı uçması ve 105 ağaç devrilmesi olayına müdahale edildiği bildirildi. Bugün de kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur ile yağış anında saatte 70 ile 100 kilometre hızla esmesi beklenen fırtına öngörüldüğü ifade edildi.

Gemiler sürüklendi

Fırtına nedeniyle Kilyos önlerinde demirli olan Rus bayraklı “RADIKS-5” adlı tanker, sürüklenerek Karaburun açıklarında karaya oturdu. Kamboçya bayraklı “Volgabalt 150” adlı gemi de sürüklenerek Gümüşdere önlerinde karaya oturdu. İki geminin personeli de can tehlikesi bulunmadığını beyan ederek, tahliye talebini kabul etmedi.

Rus bayraklı “Aviakonstruktor Polikarpov” isimli kuru yük gemisinde ise İstanbul Boğazı’ndan Karadeniz’e çıktıktan sonra makine arızası meydana geldi. Sürüklenen gemi “Kurtarma 4” römorkörü ile Büyükdere açıklarına çekilerek demirletildi.

Bayram ziyaretine giderken...

Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasındaki feribot seferleri şiddetli fırtına nedeniyle durduruldu. Bu durum, bayram tatilini yakınlarının yanında geçirmek için yola çıkanları zor durumda bıraktı.

İDO’nun Bandırma-Yenikapı ve Yenikapı-Bandırma seferleri fırtına nedeniyle iptal edildi. Yalova-Pendik hızlı feribot, Yalova-Kartal deniz otobüsü seferleri de yapılamadı. Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi’nde seyreden 29 yerli ve yabancı bandıralı şilep ile tanker, fırtına yüzünden Tekirdağ’ın Şarköy ilçesi sahillerine demirlemek zorunda kaldı.

Neler oldu neler...

*Hatay’ın Samandağ ilçesi Çevlik sahilinde 6’sı Türk, 3’ü Gürcü 9 mürettebatı bulunan bir yük gemisi, şiddetli dalgalar nedeniyle alabora oldu. Gemi daha sonra karaya oturdu. Can kaybı olmadığı öğrenildi.

*Sakarya’nın Kaynarca, Söğütlü ve Ferizli ilçelerinde etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle evlerin çatıları uçtu, ağaçlar devrildi.

Fırtına ve sel nedeniyle elektrikleri kesilen ilçedeki otobüs seferleri de iptal edildi. İlçenin merkezinden geçen Seyran Deresi’nin taşması sonucu Kaynarca’yı Adapazarı ve Kandıra’ya bağlayan kara yolu trafiğe kapandı.

*Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde etkili olan fırtına sonucu oluşan dalgalar, sahil bandında hasara yol açtı. Amfi Tiyatro Sahnesi’nin de panoları yıkıldı.

*Düzce’nin Akçakoca ilçesinde etkili olan dolu köylerde maddi hasara yol açtı. Esmahanım köyünden Ruhi Kap, “10 dakika boyunca yumurta büyüklüğünde dolu yağdı” sözleriyle anlattı.
*İskenderun’da onlarca ev ve işyeri sular altında kaldı. Pınarbaşı Mahallesi’ndeki İskenderun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nü de su bastı. Yıldırım Tepe Mahallesi’ndeki köprüden geçen bir kişinin sel sularına kapılarak kaybolduğu iddia edildi. Sel yüzünden Kırıkhan-Gaziantep, Kırıkhan-İskenderun karayolu kapandı. Delibekirli köyünde bir köprü yıkıldı.

*Siirt’te yarım saat süren sağanak yağış hayatı adeta felç etti. 200’ü aşkın ev ve iş yerini su bastı.

Barajlara yaradı

Son yağışlarla birlikte İstanbul’a su sağlayan ve toplam 863 milyon 770 bin metre küp su tutma kapasitesine sahip olan barajlardaki mevcut su hacmi 196 milyon metreküp oldu.

Önceki gün itibariyle 142 milyon metre küp olan barajlardaki mevcut su hacmi, yağışlı havanın etkisiyle 54 milyon metreküp artarak 196 milyon metreküpe, doluluk oranı ise yüzde 22.62’ye çıktı. Geçen yılın aynı döneminde barajlardaki su miktarı 135 milyon metreküp olarak ölçülmüştü.
______________

Mesaj28.09.2008, 09:40 (UTC)    
Mesaj konusu: Ülker'e Afrikalı ortak geldi

Ülker'e Afrikalı ortak geldi



Yıldız Holding bünyesinde faaliyet gösteren Bizim Toptan Mağazalar Zincirinin yüzde 20’si Güney Afrika merkezli Standard Bank Group’a bağlı özel sermaye fonu olan SU Private Equity tarafından satın alındı.

Bizim Toptandan yapılan açıklamada, Rekabet Kurumundan onay alınmasının ardından 26 Eylül 2008 itibariyle satış işlemi tamamlanan Bizim Toptandaki ortaklık yapısının, yüzde 60 Yıldız Holding, yüzde 20 SU Private Equity ve yüzde 20 Strategic Investment Fund olarak değiştiği kaydedildi.

Ortaklar arasında yapılan gizlilik anlaşması gereği, satış bedelinin açıklanmadığı belirtilerek, ortaklığın ardından SU Private Equity Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ünlü’nün, fonu temsilen Bizim Toptanda yönetim kurulu üyesi olarak görev yapacağı duyuruldu.

Bizim Toptan Mağazaları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Yaşar Serdengeçti yaptığı değerlendirmede, büyüme ve kurumsallaşma açısından SU Private Equity’nin cazip bir teklifte bulunduğunu belirterek, "Gelecek stratejilerimize uygun olduğu için teklife olumlu cevap verdik" ifadesini kullandı.

Serdengeçti, SU Private Equity’nin, potansiyeli yüksek şirketlere ortak olarak şirketlerin büyümelerine katkıda bulunduğuna işaret ederek, bu ortaklıkla bir yandan büyümeye devam ederken, diğer taraftan kurumsallaşma çalışmalarını da tamamlamış olacaklarını belirtti.

SU Private Equity Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Ünlü ise, Türkiye’de 200 milyon dolarlık bir fonla yatırım yaptıklarını belirterek, şirketlere sadece para yatıran bir fon olmadıklarını, hedeflerinin ortak oldukları şirketlere değer katmak olduğunu vurguladı. Ünlü, Bizim Toptan’ın, sektörünün lider şirketlerinden biri ve büyüme potansiyelinin yüksek olduğunu, şirketin geleceğine güvendiklerini ifade etti.

BİZİM TOPTAN

Toptan mağazacılık alanında faaliyet göstermek üzere 2001 yılında Yıldız Holding çatısı altında kurulan Bizim Toptan, ilk mağazasını 2002 yılı Ocak ayında İstanbul’da açtı. Aradan geçen yedi yıllık sürede Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden biri haline gelen Bizim Toptan, Fortune Dergisinin 2007 yılı cirolarına göre Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında 49;uncu sırada yer aldı.

Bugün 50 ilde 86 mağazası bulunan Bizim Toptan, beş yıllık süreçte 150 mağaza açmayı hedefliyor.

Hızlı tüketim ürünlerini yaygın, çağdaş, güvenilir ve rekabetçi bir ortamda müşterilerine ulaştırma vizyonu ile hareket eden Bizim Toptan, tek ve büyük mağazalar yerine, müşterisine en yakın noktalarda daha küçük metrekareli mağazalar açarak "toptan satış mağazacılığı" alanında kendine özgü bir konsept geliştirdi.

SU PRIVATE EQUITY

SU Private Equity 2007 başında 200 milyon dolar büyüklüğünde bir özel sermaye fonu olarak kuruldu. Şirket o tarihten bu yana büyüme potansiyeli gösteren Türkiye’de yerleşik şirketlere yatırım yapmak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

İlk yatırımını geçen yıl Fida Film’e yapan SU Private Equity, önümüzdeki üç yıl içinde BTT ve Fida Film de dahil olmak üzere altı ile sekiz şirkete yatırım yapmayı hedefliyor. SU Private Equity’nin yatırım yapmayı hedeflediği öncelikli sektörler arasında perakende, dağıtım, finansal hizmetler, üretim ve medya yer alıyor.
______________

Mesaj28.09.2008, 09:41 (UTC)    
Mesaj konusu: 1.5 kilo toplam altın takı ağırlığıyla İFTARA gitti

1.5 kilo toplam altın takı ağırlığıyla İFTARA gitti



Bülent Ersoy ile Adnan Şenses, Kadir Gecesi akşamı Zeytinburnu’nda 3 bin kişiye iftar yemeği verdi.

Ersoy'un iftara tepeden tırnağa takıyla gelmesi dikkat çekti.

Kolunda ve boynunda neredeyse boş yer kalmayan Ersoy, takılarının toplam ağırlının 1.5 kilo olduğu söyledi.

Basın mensuplarına altın sanılan takılarının imitasyon olduğunu itiraf eden şarkıcı, “Bu kadar çok altınla dolaşacak kadar kafayı yemedim. Bunlar gerçek olsa beni parçalarlar” dedi.

Ersoy’un Akmerkez’deki Naomi adlı mağazadan aldığı takıların gerçek değerinin 4 bin YTL öğrenildi.
______________

Mesaj28.09.2008, 09:41 (UTC)    
Mesaj konusu: Suriye, başkent Şam’da 200 kg. bomba yüklü bir ara

Suriye, başkent Şam’da 200 kg. bomba yüklü bir aracın havaya uçurulmasıyla sarsıldı



BU ÜLKE TERÖRİZME DESTEK VERİYOR DİYE HEP ELEŞTİRİLİRDİ ŞİMDİ TERÖR ONLARI VURDU: Sidi Kadad bölgesinde Suriye istihbaratı Muhaberat’a ait bir binanın yakınlarında meydana gelen saldırıda 17 kişi öldü, 14 kişi yaralandı.

İstihbarat kurumuna ait binaları çevreleyen 4 metrelik duvarın bir bölümü patlamanın etkisiyle yıkıldı. Hedefin üst düzey bir istihbarat yetkilisi olduğu iddia edildi. Saldırının meydana geldiği Mahlak Caddesi’nde Seyyide Zeynep türbesi bulunuyor. Türbe İran ve Iraklı Şiiler tarafından ziyaret ediliyor. Suriye’de bu tür saldırılara nadir rastlanılıyor.

ABD DE KINADI

Suriye İçişleri Bakanı Bessam Abdulmecit, saldırının terör eylemi olduğunu belirtirken kimseyi itham etmedi. Şam’da şubat ayında yine bombalı araçla düzenlenen saldırıda Hizbullah komutanı İmad Mugniye ölmüştü. Hizbullah ve İran saldırının ardında İsrail’in olduğunu iddia etmişti. Suriye’de geçen ay da üst düzey bir güvenlik yetkilisi sıkı güvenlik önlemlerine rağmen liman kenti Tartus’da gizemli biçimde öldürülmüştü. Saldırıya ABD, Rusya, Türkiye ve Avrupa ülkelerinden şiddetli kınama geldi.

ABD’ye göre terör destekçisi

Washington’In terörizme destek veren ülkeler listesinde yer alan Suriye, Hizbullah ve Filistinli radikal gruplara silah ve para vermekle suçlanıyor. Ancak Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad geçtiğimiz aylarda Türkiye’nin aracılığında İsrail ile dolaylı barış görüşmeleri için masaya oturulmasını onaylarak uluslararası toplumun gözünde bir adım öne geçmişti.

New York’ta Rice-Muallim görüşmesi

ABD ve Suriye dışişleri bakanları Condoleezza Rice ile Velid Muallim New York’ta bir araya geldi. ABD’nin talebiyle gerçekleşen görüşmede Irak, Lübnan ve Ortadoğu ele alındı. Rice, “bölgedeki olumlu gelişmelerden duyduğu memnuniyeti” dile getirdi ve Ortadoğu’da kapsamlı barış çabalarına katkıya hazır olduklarını söyledi.
______________

Mesaj28.09.2008, 09:42 (UTC)    
Mesaj konusu: Halis Toprak'ın bir YASAL OĞLU DAHA oldu

Halis Toprak'ın bir YASAL OĞLU DAHA oldu



Toprak reddetti DNA ‘oğlun’ dedi

İŞadamı Halis Toprak’ın evlatlıktan reddetmek için dava açtığı Salim Toprak’ın (20) DNA testi sonucu yüzde 99,99 ihtimal ile oğlu olduğu belirlendi.

Ünlü işadamı üç yıl birlikte yaşadığı Gülcan Sepet’den olan ve 2 yaşında velayetini üzerine aldığı Salim Toprak’ın kendisinden olmadığı dedikoduları üzerine DNA testi için kan örneklerini istedi.

Ancak anne Gülcan Sepet ve oğlu Salim Toprak talebe karşı çıktı.

Bunun üzerine Toprak, dava açarak Salim Toprak’ın kendi nüfusundan silinmesini istedi. Mayıs ayında Bilkent Üniversitesi öğrencisi oğlu için ödediği nafakayı da kesti.

Bu gelişme üzerine oğul Toprak da nafaka ve tazminat için karşı dava açtı.

Dava sürerken Salim Toprak’ın yaptırdığı DNA testi sonuçlandı. Adli Tıp’ta yapılan teste göre Halis Toprak’ın yüzde 99,99 ile Salim Toprak’ın babası olduğu belirlendi. Salim Toprak’ın avukatı ünlü işadamının artık nafaka ödeyeceğini düşündüklerini söyledi.
______________

Mesaj28.09.2008, 09:42 (UTC)    
Mesaj konusu: Bayram namazı saatleri

Bayram namazı saatleri



Ramazan Bayramı namazı, Ankara’da 07.25’de, İstanbul’da 07.41’de, İzmir’de 07.46’da, Hakkari’de ise 06.39’da kılınacak.

Diyanet İşleri Başkanlığından alınan bilgiye göre, illerdeki bayram namazı saatleri şöyle:

"Adana: 07.13, Adıyaman: 07.01, Afyonkarahisar: 07.33, Ağrı: 06.43,
Aksaray: 07.19, Amasya: 07.13, Ankara: 07.25, Antalya: 07.31, Ardahan: 6.46,
Artvin: 06.50, Aydın: 07.43, Balıkesir: 07.44, Bartın: 07.28, Batman: 06.50,
Bayburt: 06.55, Bilecik: 07.36, Bingöl: 06.53, Bitlis: 06.46, Bolu: 07.30,
Burdur: 07.33, Bursa: 07.40, Çanakkale: 07.50, Çankırı: 07.22, Çorum: 07.17,
Denizli: 07.38, Diyarbakır: 06.54, Düzce: 07.32, Edirne: 07.51, Elazığ: 06.58,
Erzincan: 06.58, Erzurum: 06.51, Eskişehir: 07.34, Gaziantep: 07.04, Giresun:
07.03, Gümüşhane: 06.59, Hakkari: 06.39, Hatay: 07.09, Iğdır, 06.40, Isparta:
07.32, İstanbul: 07.41, İzmir: 07.46, Kahramanmaraş: 07.07, Karabük: 07.26,
Karaman: 07.21, Kars: 06.44, Kastamonu: 07.22, Kayseri: 07.13, Kilis: 07.05,
Kırıkkale: 07.22, Kırklareli: 07.48, Kırşehir: 07.19, Kocaeli: 07.37, Konya:
07.24, Kütahya: 07.36, Malatya: 07.02, Manisa: 07.45, Mardin: 06.51, Mersin:
07.15, Muğla: 07.41, Muş: 06.49, Nevşehir: 07.16, Niğde: 07.16, Ordu: 07.05,
Osmaniye: 07.09, Rize: 06.55, Sakarya: 07.35, Samsun: 07.12, Siirt: 06.47, Sinop:
07.17, Sivas: 07.08, Şanlıurfa: 06.59, Şırnak: 06.44, Tekirdağ: 07.47, Tokat:
07.10, Trabzon: 06.58, Tunceli: 06.57, Uşak: 07.37, Van: 06.42, Yalova: 07.39,
Yozgat: 07.17, Zonguldak: 07.30."

YURT DIŞINDA NAMAZ SAATLERİ

KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da bayram namazı saat 07.19’da kılınacak. Türk cumhuriyetleri ve Balkan ülkelerindeki bazı merkezlerde bayram namazı saatleri ise yerel saatle şöyle:

"Bakü: 08.17, Nahcivan: 08.34, Bişkek: 06.40, Taşkent: 07.00, Duşanbe:
07.00, Almatı: 07.31, Aşkabat: 07.41, Tiran: 07.18, Atina: 08.00, Dedeağaç:
07.53, Gümülcine: 07.55, İskeçe: 07.57, Selanik: 08.05, Saraybosna: 07.25,
Mostar: 07.27, Sofya: 08.05, Üsküp: 07.12, Bükreş: 07.55, Köstence: 07.45,
Belgrad: 07.18, Priştina: 07.13."
Avrupa’daki bazı şehirlerden Amsterdam’da 08.28, Brüksel 08.29,
Helsinki’de 08.21, Paris’te 08.34, Strasbourg’da 08.13, Stockholm’de 07.47,
Londra’da 07.47, Cenevre’de 08.17, Berlin’de 07.55, Dortmund’da 08.17,
Dusseldorf’da 08.19, Frankfurt’da 08.11, Hamburg’da 08.10, Köln’de 08.19,
Stutgart’ta 08.07’de (yerel saatle) bayram namazı kılınacak.
Bayram namazı, Washington’da 07.43, New York’ta 07.32, Atlanta’da 08.09,
Boston’da 07.22, Chicago’da 07.28, Detroit’te 08.10, Los Angeles’ta 07.25,
Miami’de 07.49, Montreal’de 07.35, Toronto’da 07.56, Sydney’de 06.12,
Melbourne’de 06.37, Tokyo’da ise 06.14’te (yerel saatle) kılınacak.
______________

Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu