Forum'da ara:
Ara


Yazar Mesaj
Mesaj16.10.2008, 19:09 (UTC)    
Mesaj konusu: Teknolojik bakkal

--------------------------------------------------------------------------------

MSN'den "2 ekmek, 1 süt" yazıyorsunuz anında geliyor...

Malatya'da bir bakkal, yaptırdığı web sayfasıyla ürünlerini tanıtıyor, MSN ile sipariş alıyor. Siparişleri adreslere götüren çocuklara telsiz yardımıyla ulaşarak yeni siparişleri bildiriyor.

Zafer Mahallesi'nde bakkallık yapan Yaşar Baran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, değişen koşullar ve hızla gelişen teknoloji nedeniyle küçük esnafın ayakta kalabilmesinin zorlaştığını, alışveriş merkezleri karşısında ayakta kalabilmek ve mahalle bakkallığını modernize edebilmek için teknolojiyi lehine çevirmeye çalıştığını söyledi.

''Uzun yıllardır bakkallık yaparak aileme bakıyorum. Başka bir iş alanına atılmam veya farklı bir iş yapmaya kalkmam doğru olmayacaktı. Bu nedenle kendimi çağın gerekliklerine göre yenilemem gerektiğini düşündüm'' diyen Baran, bakkallığı günün ihtiyaçlarına yanıt verebilir bir duruma getirebilmek için yaptıklarını şöyle anlattı:

''Bakkal olarak çalışıyorsunuz, ancak çevrenizde çok büyük alışveriş merkezleri açılıyor. Reklam yapıyorlar, servis imkanı sunuyorlar. Dolayısıyla insanlar bu yerleri tercih etmeye başlıyor. Yapmaya çalıştığım şey; bakkallığı modernize edip günümüz şartlarında ihtiyaçlara yanıt veren bir pozisyona getirmekti. Öncelikle bir web sayfası hazırlatarak insanların buradan ürünleri ve markaları görebilmelerini sağladım. Ardından MSN yoluyla sipariş almaya başladım. MSN kullanıcıları ücretsiz olduğu için bu yolu tercih ediyorlar. Şu anda mahallede her vatandaş tarafından bilinen ve tercih edilen bir hizmetimiz var.''

Verdiği hizmetlerin mahallede kadınlar tarafından daha çok tercih edildiğini aifade eden Baran, siparişe çıkan çocuklardan birine ulaşması gerektiğinde telefon yerine telsiz kullanarak giderlerini azaltmaya gittiğini belirtti.

Baran, babası, üç çocuğu ve eşiyle birlikte çalıştığını, işlerin açılması sonucu mahallede ikinci bir bakkal daha açtığını söyledi.
______________


Mesaj16.10.2008, 19:14 (UTC)    
Mesaj konusu:

Güzel yöntem
devrin gerekleri Mr. Green
paylaşım için teşekkürler Wink

______________
Ve bazen ; sadece sukût şart olur . Boğazını yırtarcasına susarsın işte .
Önceki mesajları göster:   


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye & Erdem Çorapçıoğlu